11 Ιουλ 2024

Το θέατρο του παραλόγου - Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «σκοτώνονται» για μια διάταξη που και οι δύο έχουν ψηφίσει


Το θέατρο του πολιτικού παραλόγου ή της πολιτικής ανικανότητας. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος σε σχέση με τη διάταξη που βάζει τέλος στα Παρατηρητήρια, όπως αυτό της Χρυσής Αυγής, στη μετάδοση των όσων συμβαίνουν στα δικαστήρια.

Μετά την ψηφοφορία, «απαγορεύεται η

ολική ή µερική µετάδοση µε οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως µέσω της τηλεόρασης, ραδιοφώνου, διαδικτύου και γενικά οποιουδήποτε τεχνολογικού µέσου, καθώς και η κινηµατογράφηση, µαγνητοσκόπηση, ηχογράφηση και αποτύπωση της δίκης σε γραπτό κείµενο µέσω ειδικού λογισµικού που µετατρέπει τον προφορικό λόγο σε γραπτό, ενώπιον ποινικού, αστικού ή διοικητικού δικαστηρίου. Κατ’ εξαίρεση, το δικαστήριο µπορεί να επιτρέψει τις ενέργειες αυτές, εφόσον συναινούν ο εισαγγελέας και οι διάδικοι και συντρέχει ουσιώδες δηµόσιο συµφέρον».

Στην πραγματικότητα προστέθηκε το διαδίκτυο, αφού ραδιόφωνο και τηλεόραση είχαν «σιωπητήριο» μετάδοσης από το 2002.

Το Golden Dawn Watch, το Παρατηρητήριο που κάλυψε τη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής με άριστο τρόπο και οι αναρτήσεις τους αποτέλεσαν πρώτο θέμα για όλα τα ελληνικά ενημερωτικά sites, καταγγέλλει απόπειρα φίμωσης και καλεί όλους τους φορείς και τα αρμόδια θεσμικά όργανα να ενεργήσουν για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της δίκης.

Αν μας ρωτάτε έχουν δίκιο.

Πάμε τώρα στο πολιτικό σκέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ως «αυταρχική» τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση. «Η σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δη του ανεκδιήγητου υπ. Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη να απαγορεύσουν στην ουσία την ακριβή πληροφόρηση για τέτοιες δίκες αποτελεί πλήγμα στη θεμελιώδη αρχή της δημοσιότητας της δίκης, «φιμώνει» τους δημοσιογράφους, «μαυρίζει» κι άλλο το τοπίο της ενημέρωσης στην Ελλάδα της θέσης 107 στην ελευθερία του Τύπου», ανέφερε η Κουμουνδούρου.

Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, όπως φαίνεται από τα πρακτικά της Βουλής, τη συγκεκριμένη διάταξη. Δηλαδή καταγγέλλει κάτι το οποίο ψήφισε.

SYRIZA_87a61.jpg

Παραλογισμός; Ανικανότητα;

Αν είναι παραλογισμός και ανικανότητα, που είναι, πώς να σχολιάσουμε την απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης; Με την ανακοίνωσή το υπουργείο επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, απλά για να επιτεθεί. «Στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα είναι γνωστό. Το να μην μπορούν, όμως, να διαβάσουν τις απλές διατυπώσεις μια ισχύουσας από το 2002 ρύθμισης (άρθρο 8 του νόμου 3090/2002), καταντά γελοίο», επισήμανε, ενώ απλά θα μπορούσε να εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο επειδή είχε ψηφίσει τη διάταξη.

Δεν το έκαναν. Ξέρετε γιατί; Διότι δεν ήξεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε ψηφίσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για μία διάταξη που ψήφισε και το υπουργείο απάντησε χωρίς να γνωρίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την είχε ψηφίσει.

https://www.ieidiseis.gr/

Μ. Καλ. 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη