26 Αυγ 2024

Παγκόσμιο σοκ - Κοντά στην απαγόρευση διαπραγμάτευσης κρατικών ομολόγων η Κίνα – Τι προκάλεσε την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας


Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δεν επιδίωξε ούτε θα επιδιώξει να απαγορεύσει τις νόμιμες επενδύσεις ή τις συναλλαγές στα κρατικά ομόλογα της χώρας, αλλά βλέπει κινδύνους σε μία αγοραστική φρενίτιδα , σύμφωνα με.. δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ το Σάββατο 24 Αυγούστου.

Η κεντρική τράπεζα PBOC εξέδωσε προειδοποιήσεις σε ορισμένα μικρομεσαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ενίσχυσαν σημαντικά τις κατοχές μακροπρόθεσμων ομολόγων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις διαρροές από την ηγεσία της κεντρικής τράπεζας.
Οποιαδήποτε φήμη για την απαγόρευση της διαπραγμάτευσης κρατικών χρεών από την PBOC ήταν παρερμηνεία και είναι κάτι που η κεντρική τράπεζα δεν θα κάνει, επισημάνθηκα στις διαρροές.
Από την άλλη πλευρά, η PBOC δεν θέλει να δει μια επίμονη διολίσθηση στις μακροπρόθεσμες αποδόσεις, η οποία δεν είναι βιώσιμη και μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση κινδύνων καθώς ορισμένοι επενδυτές επηρεάζονται από την μαζική ψυχολογίας.
Οι επενδυτές πρέπει να καταλάβουν ότι η αγορά μπορεί να αντιστραφεί, είπαν πηγές της PBOC.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη