29 Αυγ 2024

Χάρης Δούκας: Ο κ. Μπακογιάννης ξέφυγε εντελώς


 Ένταση επικράτησε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή τον ισχυρισμό του Κώστα Μπακογιάννη ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων στηρίζεται από τη Χρυσή΄ Αυγή και την αναφορά του στην στάση του Δημάρχου αναφορικά με το πρόσφατο εργατικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων.

Μάλιστα, χρειάστηκε να διακοπεί για τουλάχιστον 15 λεπτά η συνεδρίαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

“Ο κ. Μπακογιάννης σήμερα ξέφυγε εντελώς. Δεν σεβάστηκε τον νεκρό της καθαριότητας κάνοντας υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια. Επιχείρησε να ταυτίσει την παράταξή μας με την Χρυσή Αυγή. Το ότι αδυνατεί να αποδεχτεί την ήττα του στις εκλογές είναι δικό του πρόβλημα. Δεν μπορεί όμως η προσωπική του πικρία να τον ωθεί σε προσβλητικές, προκλητικές και χυδαίες ακρότητες. Το ζητώ να ανακαλέσει τώρα” τόνισε ο Χάρης Δούκας.

Οι επίμαχες δηλώσεις Μπακογιάννη

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο πλαίσιο της συζήτησης για την καθαριότητα ανέφερε: ” Στο προηγούμενο δημοτικό΄συμβούλιο κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή γιατί είχε πεθάνει ένας ανθρωπός μας, είχε σκοτωθεί σε εργατικό΄ατύχημα ένας άνθρωπος της καθαριότητας. Μάλιστα ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχος ήρθαν την επόμενη μέρα ντυμένοι στα μαύρα. Ακούσατε κουβέντα για το εργατικό ατύχημα σήμερα”;

“Αυτό που ακούμε ξανά και ξανά δεν είναι τι κάνει (ο Δήμαρχος) αλλά τι ζητά. Ξεχνά ότι η αυτοδιοίκηση κρίνεται από το έργο. Βεβαίως σε όλη αυτή την ρητορεία του έχει την στήριξη της Χρυσής Αυγής”.

Τις δηλώσεις Μπακογιάννη αποδοκίμασε μερίδα της αντιπολίτευσης.

Κώστας Ζαχαριάδης, Ανοιχτή Πόλη

“Προσπαθείτε σκοπίμως να προβοκάρετε αυτή΄την συζήτηση η οποία είναι κρίσιμη για την καθημερινότητα των πολιτών. Εσείς δεν θέλετε να συζητηθεί το ζήτημα των απορριμάτων. Εσείς λέτε, έναν χρόνο μετά, ότι την σημερινή Δημοτική Αρχή την εξέλεξαν οι ναζιστές και φασιστές. Εσείς κάνετε τους ναζιστές και τους φασίστες ρυθμιστές στην πολιτική ισορροπία και τον δημόσιο διάλογο. Να είστε προσεκτικός ιδίως την ώρα που ανεβαίνει η ακροδεξιά στην πόλη. Δεν το περίμενα από εσάς. Είναι τόσο δύσκολο να ανακαλέσετε;”

Κώστας Παπαδάκης, Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα

Η φράση που ενόχλησε τον κ. Δούκα ήταν προσβλητική διότι το να λες ότι πήγε ντυμένος με μαύρο είναι ότι του αποδίδεις υποκρισία και αποδοκιμάζω τη δήλωση αυτή.]

https://athina984.gr/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη