Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

11 Οκτ 2024

“ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ” ΧΩΡΙΖΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΣΑΜΑΡΑ

 Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

 

Έγραφα κλείνοντας το προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Κυβερνητικός “πόλεμος” για τα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο μας» τα εξής:

«…ο Πρωθυπουργός βλέποντας το πολιτικό τσουνάμι που θα


συμπαρασύρει την κυβέρνηση να έρχεται, κάλεσε τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, να παραβρεθούν στη γιορτή των 50 χρόνων της ΝΔ! Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι, δεν θα παραβρεθούν, προκειμένου να πιάσει το Μαξίμου “κρύος ιδρώτας” και να αντιληφθεί ότι η περίοδος χάριτος τελείωσε και είναι επιβεβλημένη “κυβέρνηση ειδικού σκοπού”, με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής!»!

 

Ο Καραμανλής δεν μπόρεσε να νουθετήσει τον Πρωθυπουργό…

 

Πράγματι λοιπόν, οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, από τη στιγμή που φρονώ, πως θεώρησαν αυτήν την τηλεφωνική πρόσκληση του Πρωθυπουργού, εντελώς προσχηματική, από τη στιγμή που δεν εισακούσθηκαν οι τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις τους – κατ΄ ελάχιστον – από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! 

Να θυμίσω ότι, αυτές οι δημόσιες παρεμβάσεις έγιναν την 1η Ιουλίου 2024 σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο και όπου τοποθετήθηκαν οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί, μπροστά σε πλήθος κόσμου που ξεχείλισαν την αίθουσα, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο της αίθουσας Ιωάννης Καποδίστριας

Όπου ο Κώστας Καραμανλής έθεσε κόκκινες γραμμές για τα εθνικά θέματα, λέ3γοντας:

«Είναι αδύνατη και αδιανόητη η σύναψη συνυποσχετικού (σ.σ. με την Τουρκία) που θα κρύβει τεχνηέντως και εκ του πονηρού, υπό το πρόσχημα της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, την εκχώρηση με ασαφείς και διπλωματικά ευρηματικές διατυπώσεις, δικαιώματος στο Διεθνές Δικαστήριο να αποφανθεί περί του εύρους των χωρικών υδάτων ή ακόμα και της εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό»!

Χαρακτηρίζοντας ο πρώην Πρωθυπουργός ηγεμονικές τις θέσεις της Τουρκίας και όπως αποδεικνύεται σήμερα αποδέχονται πλήρως, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης! 

Μίλησε ο Κώστας Καραμανλής για ελιτισμό και αλαζονεία του Μαξίμου, λέγοντας:

«Η αυταρέσκεια και η αλαζονεία, ο δύσκολα συγκαλυπτόμενος ελιτισμός δεν φανερώνουν μόνο ρηχότητα και επιπολαιότητα. Φανερώνουν στην ουσία υπεροψία για την άλλη άποψη, δογματικές αγκυλώσεις, περιφρόνηση για τους πολλούς, τις αγωνίες, τα προβλήματα, τις προσδοκίες τους! Όταν δαιμονοποιείται η άλλη άποψη, όταν αντιμετωπίζονται ως εχθροί οι ανησυχούντες, τότε η οριστική ρήξη μαζί τους είναι αναπόφευκτη»!

Δεν θα παραλείψω βέβαια το παροιμιώδες που είπε:

«Όταν η αποχή φθάνει στο 60%, όταν 6 στους 10 των εκλογέων απέχουν, όπως δυστυχώς συνέβη και στην δική μας χώρα, δεν είναι ώρα εφησυχασμού αλλά ώρα επείγοντος συναγερμού. Αυταπάτες ούτε χωρούν ούτε συγχωρούνται. Στην μεγάλη τους πλειοψηφία όσοι πολίτες επιλέγουν την αποχή εκφράζουν δια αυτού του τρόπου την δυσαρέσκεια τους και την ενόχλησή τους. Και μάλιστα όχι προς ένα μόνο συγκεκριμένο κόμμα. Στο μεγαλύτερο ποσοστό της η αποχή ισοδυναμεί με συνολική απόρριψη του πολιτικού συστήματος και της μορφής που παίρνει η δημόσια ζωή»!

Ο πρώην Πρωθυπουργός έστειλε σαφέστατο μήνυμα για την κυβερνητική ομόθυμη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καταχεριάζοντας και την ΕΕ για τις θέσεις της στον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας, έκανε σκληρή κριτική κατά του Ισραήλ και θεώρησε πως απαιτείται αυστηρό μήνυμα προς τα Σκόπια!

 

Ασεβής ο Πρωθυπουργός προς Καραμανλή και Σαμαρά…

 

Το ίδιο ή και ακόμη πιο επικριτικός ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς, επί όλων των ζητημάτων!  

Ωστόσο θα κρατήσω μέρος των όσων είπε για το νόμο των ομοφυλοφύλων:

«Φτάσαμε στο σημείο στο νομοσχέδιο για τον γάμο να θέτω ερωτήματα και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα την ώρα που μιλούσα. Συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ την ώρα που το 1/3 δεν το είχε ψηφίσει από την ΚΟ. Και τα πανηγύρια συνεχίστηκαν στο μπαρ της Βουλής»!

Αλλά και το παρακάτω:

«Κριτής όλων μας είναι ο ελληνικός λαός. Κι έκρινε. Το ζήτημα είναι ότι δεν έδινε κανείς σημασία από την κυβέρνηση! Για όλα τα θέματα. Ούτε τα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής κυρίως για τα εθνικά μας θέματα. Ούτε εμένα. Με τον Κώστα είμαστε φίλοι και μαζί στη Νέα Δημοκρατία από το 1976. “Γεννηθήκαμε” και μεγαλώσαμε στην Παράταξη. Κι έχουμε περάσει μαζί τα πάντα, με σεβασμό ο ένας για την πορεία του άλλου. Διερωτήθηκα, λοιπόν, δημοσίως, για τα εθνικά θέματα, “μα τόσο λάθος κάνουμε δύο πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί;” Κι όχι μόνο δεν άκουγε ποτέ κανείς, αλλά αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση από την κυβέρνηση»!

Πώς λοιπόν ήθελε ο Πρωθυπουργός να παραβρεθούν οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί στην κακέκτυπη φιέστα για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ;

Έτσι αυτή η ηχηρή απουσία συνοδεύτηκε και από πολλές άλλες απουσίες, ασπαζόμενοι οι απόντες το ηχηρό πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψαν Καραμανλής – Σαμαράς με την απουσία τους! 

Μια ΝΔ που πλέον την εκπροσωπεί το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, μια κυβέρνηση που δεν εμπιστεύεται τα στελέχη – βουλευτές του κόμματος και έχει παραδώσει τις τύχες της σε μη εκλεγμένους, κυρίως πολέμιους της κεντροδεξιάς κατά το πρόσφατο παρελθόν!  

Γι΄ αυτό ισχυρίζομαι, ότι η ΝΔ πλέον είναι ακυβέρνητο καράβι που πολύ σύντομα θα συντριβεί στα βράχια!

 

Η ανταρσία συνεχίζεται…

 

Άλλωστε βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτή η πρόβλεψή μου να επιταχύνεται συνεχώς! 

Δεν είναι μόνο οι βουλευτική ανταρσία στην καταψήφιση του νόμου για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα! 

Δεν είναι η ερώτηση των 11 Βουλευτών της ΝΔ προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (και Αντιπρόεδρο της ΝΔ) Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, τη λειτουργία των fundsόπου πουλήθηκαν αυτά τα δάνεια, ώστε χιλιάδες δανειολήπτες να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς!

Δεν είναι η ερώτηση των 8 Βουλευτών της ΝΔ προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως, για την φαρμακευτική δαπάνη στους χαμηλοσυνταξιούχους! ΄

Είναι τα όσα σχολίασε το ιστορικό στέλεχος της Παράταξης, Βουλευτής, Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης για την απουσία των δυο πρώην Προέδρων της ΝΔ και Πρωθυπουργών από την γιορτή των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ:

«Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι δεν είχε πολιτική σημασία η απουσία τουςΕγώ αν ήμουν Μητσοτάκης θα έτρωγα μια φορά το μήνα μαζί τους. Στενοχωρήθηκα που δεν ήρθαν»!

Είναι τα όσα σχολίασε ο παραγκωνισμένος Βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Μαρκόπουλος, που οι απόψεις του εκφράζουν και άλλους Βουλευτές του κόμματος! Και οι οποίοι δεν πείθονται από τις συναντήσεις τους με τους Υπουργούς, στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού να ομαλοποιήσει την έκρυθμη κατάσταση στο κόμμα! 

Μιλώντας για αλαζονική συμπεριφορά των Υπουργών, για υπερόπτες Υπουργούς και πως:

«…Έχουμε και εμείς δημόσιο λόγο και αν χρειαστεί ξέρουμε τι πρέπει να πούμε. Όσοι συνεχίζουν την ίδια συμπεριφορά κακό του κεφαλιού τους κάνουν και όχι σε μας»! 

 

Πάντα άκαιρη στις τοποθετήσεις της η Ντόρα Μπακογιάννη…

 

Σε αυτό όμως το κλίμα διάσπασης της ΝΔ, έρχεται η πολυπράγμων Ντόρα Μπακογιάννη να ρίξει λάδι στην φωτιά λέγοντας σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΣΚΑΪ:

«Τώρα αν στενοχωρήθηκα για τους δυο πρωθυπουργούς, η αλήθεια είναι για τον μεν Σαμαρά όχι, διότι ήταν αναμενόμενο, όμως για τον Κώστα Καραμανλή ναι στενοχωρήθηκα. Όλο αυτό ήταν μια γιορτή για τους αγωνιστές της ΝΔ, για όλες τις καλές και κακές στιγμές που περάσαμε μαζί στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης. Μαζί ενθουσιαστήκαμε, κλάψαμε, χαρήκαμε, και ο Κώστας Καραμανλής με αυτόν τον κόσμο της ΝΔ έχει μια ειδική σχέση! Ο Αντώνης Σαμαράς έχει περάσει και λιγότερο χρόνο στη Ρηγίλλης από όλους εμάς, αλλά και επειδή εν πάσει περιπτώσει είναι μια ειδική περίπτωση…»!

 

Δηλώνει πάντα παρών ο Κώστας Καραμανλής…

 

Από ότι φαίνεται λοιπόν το γυαλί δεν είναι ραγισμένο, αλλά έχει σπάσει οριστικά, στις σχέσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά!  

Των δηλώσεων των πρώην Πρωθυπουργών στο Πολεμικό Μουσείο είχαν προηγηθεί πολλές αιχμηρές δηλώσεις τους σε ανύποπτο χρόνο και σε διάφορα Μέσα, αλλά και εκδηλώσεις!  

Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για αντιφρονούντες Βουλευτές της ΝΔ, που ξεπερνούν τους 50 και όπως λέγουν συντάσσονται με τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς, διαβλέποντας πως εκείνοι και μόνο μπορούν να σώσουν τη ΝΔ, αλλά και την Πατρίδα από τον όλεθρο που έρχεται! 

Άλλωστε προσμετρούν και δικαιώνουν τους δυο πρώην Προέδρους της ΝΔ και Πρωθυπουργούς και για την ηχηρή απουσία τους από την πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Μάλιστα ακούγεται ότι ενστερνίζονται πλήρως την ιστορική απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην μετέχει των εθνικών εκλογών του 2023! 

Που κατά δήλωσή του:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»!

Αλλά ας σημειώσουμε εμείς!

Ολοκληρώθηκε η κοινοβουλευτική του διαδρομή! Όχι όμως η πολιτική του! ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΡΩΝ!!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη