11 Ιουλ 2025
Τοποθέτησαν βόμβα στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη
Συναγερμός σήμανε στα κεντρικά της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από πληροφορία για τοποθέτηση βόμβας σε πολυκατοικία στην οδό Γεωργίου Σεφέρη, στην περιοχή Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό, όπου διαμένει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό εντόπισε ο αστυνομικός της ασφάλειας του τηλεοπτικού σχολιαστή, τοποθετημένο μέσα σε νάιλον σακούλα στην αυλή της πολυκατοικίας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σακούλα περιείχε μασούρια με δυναμίτη και μηχανισμό, γεγονός που ώθησε τον φρουρό να ειδοποιήσει αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα αποτελούνταν από πέντε κιλά αμωνιοδυναμίτιδας με φυτίλι βραδείας καύσεως, ενδεχόμενη έκρηξη της οποίας θα προκαλούσε εκτεταμένες ζημιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την απειλή, ενώ εκτιμάται πως ο μηχανισμός ενδέχεται να τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, χωρίς, πάντως, να ενεργοποιηθεί.