10 Ιουλ 2025

Μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο


Με έκτακτο νυχτερινό δρομολόγιο καταφθάνουν ενισχύσεις απο την Καβάλα. Οι άνεμοι είναι ισχυροί στο νησί αυτή την ώρα.

Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού δεν έχει ρεύμα. Παράλληλα, άρχισαν να κλείνουν δρόμοι λόγω της φωτιάς.



Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης και στη Θάσο, κοντά στην περιοχή του Λιμένα και συγκεκριμένα πάνω από την παραλία Γλυκάδι.

Υπάρχουν αναφορές ότι ακούστηκαν εκρήξεις από μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι χωρίς ρεύμα.



Ο Δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, απευθύνει έκκληση στις δυνάμεις πυρασφάλειας να μεταβούν στο ξενοδοχείο Γλυκάδι.

Η πυρκαγιά καίει πεύκα, ενώ από την πρώτη στιγμή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής την ώρα που στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.



Οι καπνοί είναι ορατοί και από την πόλη της Καβάλας, ιδιαίτερα από τις ανατολικές συνοικίες.

Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας 34 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ και 6 οχήματα. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη