Σε κατάσταση απόλυτης σήψης βρίσκεται το σύστημα των μετρήσεων κοινής γνώμης, με συγκεκριμένη εταιρεία να εγκαταλείπει ακόμα και τα προσχήματα της στοιχειώδους δεοντολογίας – Γιατί οι «έρευνες» χωρίς τηλέφωνα και οι κατά παραγγελία πίνακες οδηγούν σε έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό και πώς η συγκέντρωση στοιχείων για τις σκοτεινές διαδρομές των δημοσκόπων ανοίγει τον δρόμο για την παρέμβαση της δικαιοσύνης
Η ΠΥΘΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
Συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων έχει μετατραπεί σε παραμάγαζο πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων και αυτό από μόνο του προκαλεί ανατριχίλα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το παρασκήνιο, η εν λόγω εταιρεία έχει σταματήσει ακόμη και την προσποίηση των τηλεφωνικών κλήσεων, επιλέγοντας μια πολύ πιο «βολική» μέθοδο: οι υπεύθυνοι παίρνουν χαρτί και μολύβι και συμπληρώνουν ποσοστά ανάλογα με τις επιθυμίες εκείνων που πληρώνουν τον λογαριασμό. Πρόκειται για μια ωμή επιχείρηση χειραγώγησης, που η επιστήμη της στατιστικής θυσιάζεται στον βωμό της προπαγάνδας, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία κλίματος και τον επηρεασμό της κρίσης των ανυποψίαστων ψηφοφόρων.
Ο φάκελος της ντροπής και το κυνήγι των αποδείξεων
Ενώ οι «εργολάβοι» των γκάλοπ νομίζουν ότι δρουν στο απυρόβλητο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Στο σκοτάδι του παρασκηνίου μαζεύονται ήδη στοιχεία-φωτιά, που καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τη δράση των δημοσκόπων και τις μεθόδους με τις οποίες «μαγειρεύονται» τα στοιχεία. Η καταγραφή των ανύπαρκτων δειγμάτων και των ψευδών τάσεων δημιουργεί έναν ογκώδη φάκελο, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει τον «τάφο» της αξιοπιστίας για όσους επέλεξαν να γίνουν γρανάζια της διαπλοκής. Ο διασυρμός που έρχεται μέχρι τις εκλογές δεν θα έχει προηγούμενο, καθώς η αλήθεια των αριθμών θα συγκρουστεί μετωπικά με τα ψέματα των «στημένων» πινάκων.
Το ραντεβού με τον Εισαγγελέα και η κάθαρση
Η περίοδος που οι δημοσκόποι έκαναν «πάρτι» με την κοινή γνώμη χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, τελειώνει οριστικά. Μετά τον επικείμενο πολιτικό διασυρμό, τον λόγο θα πάρει η δικαιοσύνη. Η ώρα του Εισαγγελέα πλησιάζει για εκείνους που μετέτρεψαν τις δημοσκοπήσεις σε εργαλείο παραπλάνησης και εξαπάτησης. Η δικαστική διερεύνηση της απάτης των «κατά παραγγελία» ποσοστών είναι η μόνη οδός για να καθαρίσει η πολιτική ζωή από τους εμπόρους ελπίδας και τους κατασκευαστές εικονικών δυναμικών, που νομίζουν ότι μπορούν να ορίζουν το μέλλον της χώρας με ένα μολύβι και μια στοίβα λευκά χαρτιά.
https://periodista.gr/
