Και επειδή αυτό το Κράτος τουλάχιστον μεταπολιτευτικά που το ζήσαμε οι περισσότεροι, είναι ΤΟΣΟ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟ που δεν εχει όριο η ξευτίλα του, θα σας πω κάτι να φρίξετε:
ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟ; Δεν είναι ΑΙ. Απλά βοηθησε η ΑΙ Τεχνολογία και εγινε πιο ευκρινής. Γιαυτό σας εχω και την πρωτότυπη κάτω δεξιά (κιτρινισμένη).
Λοιπόν δείχνει το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ που έφερε πίσω στην μ.Ελλάδα τους ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥΣ που πολέμησαν στον Αττίλα Ι και στον Αττίλα ΙΙ για να απολυθούν, αφού ήδη η Καταπαυση του Πυρός είχε διατηρηθεί και πλέον μπορούσαν να επιστρέψουν.
Για αυτούς που επέστρεφαν με το ΛΕΣΒΟΣ και τους ειχε βρει ο Πολεμος στην επιστροφή, οι σάκκοι τους είχαν μεταφερθεί και αναμεσα στους δικούς τους υπήρχαν και σάκκοι συναδέλφων πλέον αγνοουμένων και πεσόντων.
ΜΟΛΙΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΗΣ μ.ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ...
Είχαν γυρίσει, είχαν σωθεί, σε αντίθεση με πολλούς φίλους και συναδέλφους τους που έμειναν κάτω στο νησί για πάντα, να λιπάνουν με τα κορμιά τους τα ελληνικά κυπριακά χώματα.
ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ...
Και ξάφνου νάσου το Ελληνικό Κράτος.
Οχι δεν ήλθαν μπαντες και μουσικές και κλαράτοι Στρατηγοί να τους υποδεχθούν και να τους συγχαρούν για την ανδρεία τους... Δεν ηλθε κανεις πολιτικάντης να πει: "Μπράβο σας. Η Πατρις ευγνωμονούσα..."!!!!
Ηλθαν κάποιοι ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ συνοδευόμενοι από ΕΣΑτζήδες για να ψάξουν τα πράγματα τους...
Για να ψάξουν τα πράγματα των ΗΡΩΩΝ αν είχαν φέρει κανενα αφορόγητο Ουίσκυ ή καμμια αφορολογητη κούτα τσιγάρα... και χάσει το Κράτος τους δασμούς!
Εψαχναν να βρουν ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ... αυτοί οι δύσμοιροι χαρτογιακάδες, ψάχνοντας τους σάκκους των απογόνων των ανδρών του Λεωνίδα, του Παλαιολόγου του Πικουλάκη. Των ανδρών του Σταυρουλόπουλου....
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...
ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟ....
(*) χρειαστηκαν δεκαετίες για να αναγνωρίσει αυτο το Κράτος τον αγώνα τους, αφού επι δεκαετίες γυρνούσε το βλέμμα αλλού στα προβληματα τους που δεν ηταν μονο οικονομικα αλλά και υγείας, αλλά που εγιναν και οικονομικα εξ αιτιας της βλάβης της ψυχικής και σωματικής τους υγείας.
(**) Η φωτο ειναι απο εφημεριδα της εποχής.
ΚΔ
