14 Οκτ 2026

Ο Μητσοτάκης βαφτίζει «σεμνότητα» τον τρόμο της εκλογικής συντριβής – Απώλειες-μαμούθ 15 μονάδων στην Αττική


Με βαριές απώλειες στην Αττική και οργή στην περιφέρεια, το Μαξίμου επιχειρεί απεγνωσμένα να μαζέψει τα συντρίμμια μιας πολιτικής που αποξένωσε τους πολίτες

Σε τροχιά ανεξέλεγκτης φθοράς βρίσκεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθεί έντρομο τις κυλιόμενες μετρήσεις ενόψει του νέου κύματος δημοσκοπήσεων. Η απόπειρα του πρωθυπουργού να εμφανιστεί ξανά ως κυρίαρχος στον ενδιάμεσο χώρο προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα. Η Νέα Δημοκρατία έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης, καταγράφοντας κατακόρυφη πτώση 15 μονάδων στην Αττική και τεράστιες απώλειες στο Κέντρο. Οι υποσχέσεις για τη στήριξη των λεγόμενων «νοικοκυραίων» ηχούν πλέον ως φτηνός εμπαιγμός για τους πολίτες της Δυτικής Αττικής, της Β’ Πειραιώς και των μεγάλων αστικών κέντρων, που βιώνουν καθημερινά το αδιέξοδο της ακρίβειας και της εγκατάλειψης. Την ίδια στιγμή, οι επικοινωνιακές εξορμήσεις σε περιοχές-βαρόμετρο όπως η Λάρισα αποκάλυπταν την αγωνία μιας κυβέρνησης που βλέπει τα άλλοτε «πράσινα» και «γαλάζια» ερείσματά της στην περιφέρεια να καταρρέουν υπό το βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων και της κυβερνητικής αναλγησίας.
Ο πανικός για την επόμενη μέρα και το επικοινωνιακό «μασάζ» Μαρινάκη

Το μέγεθος του εσωτερικού κλονισμού αποκαλύπτεται από τις απεγνωσμένες προσπάθειες του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη να μαζέψει τα ασάζευτα μετά την αναφορά Μητσοτάκη στο 25%. Εγκλωβισμένο στην ίδια του τη ρητορική, το Μαξίμου επιχειρεί τώρα να βαφτίσει «πολιτική σεμνότητα» και «έλλειψη προσκόλλησης στην καρέκλα» αυτό που στην πραγματικότητα αποτελεί ευθεία ομολογία εκλογικής συντριβής και φόβο για την επόμενη μέρα στη ΝΔ. Όσες αλχημείες κι αν επιστρατεύσει η επικοινωνιακή ομάδα του πρωθυπουργού για να «κλείσει» τη συζήτηση διαδοχής, η αλήθεια είναι μία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χάσει οριστικά την επαφή με την κοινωνία, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια βαριά ήττα που καμία αλλαγή αφηγήματος δεν μπορεί πλέον να αποτρέψει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη