9 Νοε 2008

Ολες οι πολιτικές εξελίξεις στην πΓΔΜ

Με την εγκυρότητα του taxalia

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της πΓΔΜ, ανακοίνωσε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αχρίδας, ο υπερεθνικιστής Λιούμπε Μποσκοφσκι (Ljube Boskovski) εκλεκτός του Νίκολα Γκρούεσκι και του αρχιεπισκόπου πΓΔΜ Στεφάνου.
Στις εκλογές που θα γίνουν στις 15 Μαρτίου 2009, ο τωρινός πρόεδρος Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος καθώς επιθυμεί την αρχηγία του Σοσιαλιστικού κόμματος της γείτονος.
Οι υποψήφιοι, που εκλέγονται άμεσα, από το λαό, με απλή πλειοψηφία, αρκεί να συγκεντρώσουν ποσοστό άνω του 40%, σύμφωνα με τη συνταγματική τροποποίηση της 28ης Οκτωβρίου, θα είναι οι:
1. Ljube Boskovski, κατηγορηθείς για εγκλήματα πολέμου, παραπέμθηκε στο δικαστήριο της Χάγης, προφυλακίστηκε, αθωώθηκε και αφέθηκε ελευθερος στις 1ο Ιουλίου 2008. Στη φωτογραφία, η υποδοχή του στο αεροδρόμιο από τον αδερφικό του φίλο Νίκο Γρούγιο.



2. Srgjan Kerim, ο πρόεδρος της Γεν.Συνέλευσης του ΟΗΕ του 2007. Ηταν εκείνος που αποκάλεσε στην ολομέλεια των Η.Ε. την πΓΔΜ, με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο. Είναι αυτός που αποπειράθηκε να εξαπατήσει τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Μεγ.Βρετανίας στον Ο.Η.Ε. και ενθυλάκωσε επιταγή 80.000 ευρώ, την οποία επέστρεψε, όταν ο σερ Τζον Σάουερς, μόνιμος αντιπρόσωπο της Βρετανίας στα Ηνωμένα Εθνη, τον πήρε χαμπάρι. Εδώ>> λεπτομέρειες



3. Zoran Stavrevski, ο σημερινός αντιπρόεδρος και κουμπάρος του Γκρούεσκι (ο Ζόραν πάντρεψε το Νικόλα με τη Μποργκίτσα). Ήταν αυτός που επισκέφθηκε τον ΟΗΕ και του φόρεσαν το ταμπελάκι FYROM, (το σημαντικότερο post του taxalia). Αν εκλεγεί τα Σκόπια θα έχουν -πέραν της πρωτοτυπίας της κουμπαριάς- το νεώτερο δίδυμο προέδρου-πρωθυπουργού στον κόσμο. Και οι δυό μαζί είναι 79 χρονών.(38+41)

Και οι τρείς αυτοί υποψήφιοι, προέρχονται από το εθνικιστικό VMRO-DPMNE.
Από το σοσιαλιστικό κόμμα, αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα ο Zoran Zaev, δήμαρχος Στρώμνιτσας/Strumica, σημερινός αντιπρόεδρος του SDSM και εκτελών χρέη προέδρου μετά την παραίτηση της Ραντμίλα Σεκερίνσκα. Ο Zάεφ, ήταν αυτός που συνέλαβαν οι αστυνομικοί του ...προοδευτικού Γκρούεσκι (που υπερασπίζονται μερικοί ηλίθιοι στην Ελλάδα) και τον οδηγησαν με χειροπέδες, μπροστά στις κάμερες, για να τον εξευτελίσουν στα δικαστήρια με βαρύτατες κατηγορίες για ..πολεοδομικές παραβάσεις ενός σουπερ-μαρκετ. Θα θυμάστε ίσως ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είχαν αποχωρήσει για εβδομάδες από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ. Ο Ζάεφ αθωώθηκε με βούλευμα του προέδρου της δημοκρατίας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι .




Υπάρχει επίσης πιθανότητα, να είναι υποψήφιος και ο πρώην δήμαρχος Σκοπίων Risto Penov.
Σε περίπτωση μη εκλογής την πρώτη Κυριακή, ακολουθεί 2ος γύρος, στον οποίο συμμετέχουν οι δύο πρώτοι του πρώτου γύρου.
Αυτό που θα συμβεί:
Θα υπάρξει δεύτερος γύρος στον οποίο θα εκλεγεί ο χειρότερος! ο πιό ακραίος όλων, ο σφαγέας Λιούμπε, με ποσοστό άνω του 70% ! Ο παραληρηματικός εθνικισμός, θα θριαμβεύσει και πάλι στα Σκόπια.....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη