18 Δεκ 2008

Τελικά το μεγαλείο, κρύβεται στην απλότητα...

επιστολή του αγαπητού μας Τάσου Καζαντζίδη
Συνέλληνες
διάβασα το κείμενο του ΕΑΜ Β και γι αυτό σας στέλνω μια επιστολή απο μια φοιτήτρια, την Υπατία, η οποία στάλθηκε στη ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ -τους είπα να σας στέλνουν email με δελτία τύπου- ή οποία ήταν στις διαδηλώσεις και περιγράφει τι έζησε...
Τελικά το μεγαλείο, κρύβεται στην απλότητα...

. . . . Δεν γράφω αυτήν την έκθεση για να περιαυτολογήσω αλλά για να υπερασπιστώ την γενιά μου που όλοι οι "μεγάλοι" αποκαλούν εγκληματική. . . . ήθελα να βλέπω την αλήθεια πίσω από τα σερβιρισμένα γεγονότα . . . πήγα στην πορεία , ένιωσα τα δακρυγόνα , έχασα για λίγο τις αισθήσεις μου . Επιτρέψτε μου να έχω άποψη γι' αυτά που είδα. Υπάρχουν καταρχήν τρεις κατηγορίες ανθρώπων που παρευρίσκονται στις διαδηλώσεις :
1 . Όλοι εμείς οι μαθητές και φοιτητές που θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας για τον άδικο θάνατο του Αλέξη και δεν δεχόμαστε αμερικάνικους συμβιβασμούς . Μαζί μας είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που μας υποστηρίζουν καθηγητές , απλοί εργαζόμενοι κ.α. . . . να παραβρεθούμε στην διαδήλωση και να εκφράσουμε τον βαθύ μας πόνο για τον κόσμο που οι "μεγάλοι'" μας κληρονομούν. Όχι ! Δεν έχουν το δικαίωμα να κατηγορούν εμάς για τον κόσμο τον οποίο οι ίδιοι έπλασαν. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε οικογένειες με χωρισμένους γονείς (τα είπαμε πολλές φορές!) , περάσαμε από ένα σχολείο που δεν μας έμαθε ουσιαστικά τίποτα , καταφέραμε να μπούμε σε ένα πανεπιστήμιο για να συνειδητοποιήσουμε πως όλη αυτή η ψυχοσωματική πίεση που δεχτήκαμε ήταν για ένα τίποτα. Ναι ! Είμαστε θυμωμένοι με τον κόσμο και το κατεστημένο κι επιτρέψτε μας να έχουμε φωνή και άποψη αλλά ΟΧΙ δεν είμαστε εγκληματίες ! Δεν κάψαμε εμείς τα μαγαζιά και τις τράπεζες ! Παρά τα όσα λένε τα ΜΜΕ για μας και μας κατηγορούν συνεχώς , δεν είμαστε αυτό που οι άλλοι θέλουν να είμαστε . Είμαστε άτομα συνειδητοποιημένα . Ξέρουμε σε τι κόσμο ζούμε , έχουμε συναισθήματα , αγωνιζόμαστε , ελπίζουμε και πάνω απ' όλα έχουμε σεβασμό . Πάντα φυσικά υπάρχουν και τα μαύρα πρόβατα που τους παρασέρνει η δύναμη του πλήθους
. . . και φωνάζω δυνατά σε εκείνους που λένε αυτές τις φράσεις να μας διευκρινίσουν όταν μιλάνε για νεαρούς, σε τι ηλικίες αναφέρονται. Γιατί οι νεαροί που κάψανε την Αθήνα δεν ήταν φοιτητές, είδα τα πρόσωπά τους , οι περισσότεροι ήταν γύρω στα τριάντα και ένας ενήλικας 30 ετών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΝΕΑΡΟΣ"!!! . . . και οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν καν Έλληνες .
2 .Η δεύτερη κατηγορία ήταν εκείνη που βρίσκονταν στα δεξιά και αριστερά των διαδηλωτών. Δεν είχαν σκοπό να λεηλατήσουν αλλά μόνο να καταστρέψουν . Πετούσαν βόμβες , δεν σέβονταν τίποτα και κανέναν .. . . θυμώναμε με τις εικόνες που βλέπαμε αλλά τους φοβόμασταν πιο πολύ κι απ' ότι φοβόμασταν τους αστυνομικούς. Ήταν επικίνδυνο να απομονωθείς απ το πλήθος. Πίσω και μπροστά τα σώματα ασφαλείας . Δεξιά και αριστερά οι κουκουλοφόροι που οπλοφορούσαν . Μας έριξαν δακρυγόνα . Η αστυνομία δεν επιτέθηκε σε αυτούς που καίγανε τις ξένες περιουσίες (αυτό κι αν δεν σας το είπε 1.000 φορές το taxalia!) αλλά σε εμάς που απλά ενώσαμε τις φωνές μας για να διαμαρτυρηθούμε . . . Καθώς υπερασπίζομαι την δημοκρατία όσο σάπια κι αν είναι, θέλω να εκφράσω την προσωπική μου άποψη μετά από πολλούς διαλόγους και έρευνες αλλά και μαρτυρίες , σχετικά με το ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι. Ξέρω εκ των προτέρων . . . πως δεν θα ακουστώ αλλά παρ' όλα αυτά θα γράψω την άποψή μου κι ας μην την διαβάσει κανένας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκπαιδευμένα σώματα, πράκτορες όχι όμως εσωτερικοί. . . . έχουν αμερικανική βάση,. . . χτυπάνε με έμμεσο
τρόπο. . . . Ύστερα θα βγουν και θα κατανομάσουν αυτούς τους ανθρώπους που οι ίδιοι βάλανε να μας πυρπολήσουν , τρομοκράτες. Παιδιά ξυπνήστε , θέλουν να μας επιβάλλουν δικτατορία . Θέλουν εμείς οι ίδιοι να ζητήσουμε να μας ασφαλίσουν !!!
3 .Η τρίτη κατηγορία είναι οι τα τσακάλια . . . που τρώνε τα απομεινάρια, . . . Οι κουκουλοφόροι κατέστρεφαν, δεν κλέβανε. Αυτοί είναι είτε ληστές , είτε άστεγοι, είτε ναρκομανείς γενικά άνθρωποι κακόμοιροι , που βρήκαν την ευκαιρία να "πλουτίσουν" . . . από τα καταστήματα που διέλυσαν οι κουκουλοφόροι. Ίσως να μην έχουμε το δικαίωμα να τους κρίνουμε , αλλά σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν τους υπερασπιζόμαστε. .Εσύ κύριε, . . . κλείσε λίγο την τηλεόραση και βγες στους δρόμους να δεις τι γίνεται. Α! δεν μπορείς λες , έχεις υποχρεώσεις . . .
Τότε συνέχισε την ζωή σου όπως είναι τώρα , αφού σου αρέσει όπως είναι και πιστεύεις ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται να αλλάξει.! . . . Αν βαριέσαι να μπεις στον κόπο να ερευνήσεις τουλάχιστο μην κρίνεις χωρίς να ξέρεις . . .τον κόσμο που μου παρέδωσες , επέτρεψέ μου να τον αρνηθώ και να πολεμήσω για τον δικό μου. Δεν σπάσαμε εμείς τα μαγαζιά. Δείτε καλύτερα τις κάμερες . Οι αστυνομικοί μάχονται και συλλαμβάνουν παιδιά που δεν φοράνε κουκούλες. Με εκείνους που φορούσαν δεν τολμούν να τα βάλουν . Τα ΜΜΕ λένε ότι θέλουν , μην τα πιστεύετε ,
την δουλειά τους κάνουν , και αναγκάζονται να λένε ότι τους λένε. . . . . Θέλουμε να βλέπουμε τους γονείς μας συμφιλιωμένους , να ζούμε σε μια χαρούμενη οικογένεια, να έχουμε μέλλον και όχι να μας λένε πως είμαστε η γενιά των 600 ευρώ , να έχουμε όνειρα που να μην μας τα διαλύουν οι . . . τηλεοράσεις. Εμείς δεν ακούμε σκυλάδικα τραγούδια όπως όλοι λένε , εμείς ψάχνουμε την ποιότητα στην ζωή , να βρούμε ένα ίχνος φωτός μέσα στο σκοτάδι, . . . θέλουμε αγάπη, αυτή που ο κόσμος μας στερεί . . . Και νιώθουμε οργή που κανείς δεν μας καταλαβαίνει. . .
. Και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τον θυμό μας απέναντι στις κατεστημένες αντιλήψεις διότι δεν είμαστε η γενιά των χαμένων αλλά η γενιά των νικητών.
Υπατία
......
με αλήθειες που σας έκαναν με τόνους προπαγάνδας, να ντρέπεστε να ομολογήσετε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη