4 Φεβ 2009

Έκκληση για το Βασίλι Γκλιγκόριεβιτς

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΝ.ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ:
ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αγαπητοί συνέλληνες

Απευθύνομαι σήμερα σε εσάς, σε ένα από τα πιο εκλεκτά κομμάτια της πατρίδας μας και κάνω θερμή παράκληση στις ευαισθησίες σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Γνωρίζοντας ότι διαθέτετε υψηλές γνωριμίες και προσβάσεις στα ηγετικά κλιμάκια της χώρας μας, αλλά και ειδικότερα στην ίδια την ηγεσία των Η.Π.Α., σας παρακαλώ να ασχοληθείτε με την εξαφάνιση του Σέρβου φιλέλληνα Βασίλη Γκλιγκόρωφ, ο οποίος...έπεσε θύμα απαγωγής από το ναζιστικό καθεστώς του φασίστα ηγέτη των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι και ιδιαίτερα από τις απεχθείς δυνάμεις εθνικής ασφάλειας της χώρας του.

Και κατηγορώ ως ναζιστική την ηγεσία της γείτονος χώρας, γιατί χρησιμοποιεί τις ίδιες τεχνικές και την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιούσε και ο Χίτλερ για την εξόντωση των Εβραίων κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Όποιος έχει διαφορετική άποψη στη γειτονική χώρα και αντιδρά στην παραληρηματική προσπάθεια κλοπής και παραχάραξης της ιστορίας της Μακεδονίας και την εκφράζει δημόσια, αμέσως γίνεται στόχος του φασιστικού καθεστώτος και η ζωή του μπαίνει σε κίνδυνο.

Ποιο ήταν το ‘έγκλημα’ του Βασίλη;

Η δημιουργία ενός φιλελληνικού σλαβικού φόρουμ, το οποίο αντιδρούσε στην εχθρική προπαγάνδα και τα ψέματα του Γκρουέφσκι και των φίλων του, του φασιστικού κόμματος VMRO.

Επειδή λοιπόν, βγήκε δημόσια μια φωνή αντίδρασης που αμφισβήτησε το παπικό ‘αλάθητο’ του Σκοπιανού ναζισμού, την εξαφάνισαν!

Και ενώ στην αρχή το επίσημο κράτος του Γκρουέφσκι, σε όλες τις διαμαρτυρίες που έφταναν σε αυτό από τους φίλους και τους γνωστούς του Βασίλη, απαντούσε με το γνωστό χιτλερικό: ‘δεν υπάρχει αυτό το όνομα στα αρχεία μας’, μετά το γύρισε το παραμύθι και άρχισε να απαντά ότι ο …ασθενής ‘νεοεβραίος μάρτυρας’, βρίσκεται έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική!!!

Κάτι δηλαδή παρόμοιο με τις επαίσχυντες μεθόδους του Μέγκελε και τα πειράματά του…

Επειδή λοιπόν γνωρίζω τις ευαισθησίες σας σε τέτοια θέματα και βλέποντας ότι το επίσημο ελληνικό κράτος απέχει και κρατά μια περίεργη απόσταση από το γεγονός αυτό, σας παρακαλώ και πάλι να χρησιμοποιήσετε τις γνωριμίες και την επιρροή σας, για να μάθουμε επιτέλους τι απέγινε ο άνθρωπος αυτός, αν απειλείται η ζωή του, με ποιες κατηγορίες τον φυλάκισαν και αν πρόκειται να απελευθερωθεί σύντομα.

Ευχαριστώ για την κατανόηση και ελπίζω στην έγκαιρη δράση σας!

Με εκτίμηση

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη