20 Ιουν 2009

Να πώς απαξιώνεται το ΤΕΙ Ηπείρου !


Σε ευτράπελα που συμβαίνουν στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο
Βασίλης Μπαλάφας

Για να γράψω αυτό το άρθρο, περίμενα υπομονετικά να τελειώσει η περίοδος κατάθεσης των δικαιολογητικών και των αιτήσεων για την προκήρυξη που βγήκε από το ΤΕΙ Ηπείρου στις 13/5/2009 και με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.5/2758, που αναφέρεται στην ανάθεση διδακτικού έργου ορισμένου χρόνου.

Οι λόγοι που περίμενα να εκπνεύσει η διορία, ήταν.... πρώτον για να μην υπάρξει κάποιος να πει ότι διαμαρτύρομαι επειδή επεδίωκα πιθανόν ο ίδιος κάποια τέτοια θέση, δεύτερον γιατί ήλπιζα μέχρι τελευταία στιγμή ότι θα εκδοθεί διορθωτική προκήρυξη, τρίτον για να διαπιστώσω, αφενός μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φτάσει η αβάσταχτη «μωρία» κάποιων ανθρώπων και αφετέρου μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φτάσει η απαξίωση των ΤΕΙ από τους ίδιους τους καθηγητές και τους φοιτητές οι οποίοι προφανώς λόγω «βαρεμάρας» και άγνοιας συνεχίζουν να βλέπουν τα τρένα να περνούν από μπροστά τους και νωχελικά να γνέφουν για να τους ευχηθούν «Καλό ταξίδι».

Αν για τους φοιτητές υπάρχει το ελαφρυντικό της μη κτήσης πτυχίου (που δεν το θεωρώ λογικό και πρέπον), για κάποιους καθηγητές και ιθύνοντες του ΤΕΙ Ηπείρου δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό, δικάζονται αυτεπαγγέλτως και καταδικάζονται για διάπραξη εγκλήματος καθ’ έξιν, κατά συρροή, με προφανή δόλο.

Το πρώην τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης, σήμερα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τα τελευταία 2 χρόνια απέκτησε όλα όσα ονειρεύτηκαν γενιές και γενιές αποφοίτων του. Απέκτησε επαγγελματικά δικαιώματα, μετονομάστηκε και εντάχθηκε στο φυσικό του πεδίο, στις Σχολές Τεχνολογικών Εφαρμογών και με τους ευρύτερους νόμους που δημιουργήθηκαν για τα ΤΕΙ, εξασφάλισε τη διεξαγωγή αυτόνομων μεταπτυχιακών προγραμμάτων και παγίωσε τον ανώτατο χαρακτήρα του.

Μαζί με όλα αυτά, απέκτησε και καινούριο προϊστάμενο, τον κο Αντωνιάδη, έναν άνθρωπο που ουδέποτε αναγνώρισε τον ανώτατο χαρακτήρα των ΤΕΙ, ουδέποτε έδωσε μάχες για να εξασφαλιστούν όλα τα προαναφερόμενα, ουδέποτε απέδωσε τον ελάχιστο σεβασμό τόσο στους αποφοίτους του Τμήματος, την αρτιότητά τους, την αξία του πτυχίου τους, όσο και στα συνδικαλιστικά τους όργανα, παρόλο που διαχρονικά οι απόψεις του εκφράστηκαν ελεύθερα σε κάθε επίπεδο, παρόλο που ο ίδιος, όταν χρειάστηκε, ζήτησε τη στήριξή τους και το κυριότερο, παρόλο που και ο ίδιος υπήρξε διαμορφωτής του εκπαιδευτικού επιπέδου, δίδαξε δηλαδή τους φοιτητές του Τμήματος, προφανώς όχι καλά, αφού ούτε και ο ίδιος δεν αναγνωρίζει στον εαυτό του ότι έκανε σωστά τη δουλειά του, μέσω των πράξεών του.

Πως εξάγονται τα παραπάνω συμπεράσματα ;

Από την ίδια την προκήρυξη. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τον Τομέα Πληροφορικής στο Τμήμα. Στην προκήρυξη ζητούνται εργαστηριακοί συνεργάτες στον Τομέα Πληροφορικής και ο κος Αντωνιάδης που προφανώς καθόρισε τα προσόντα, θέτει ως προαπαιτούμενο για Εργαστηριακό Συνεργάτη (!!!) πτυχίο ΑΕΙ (με την έννοια του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου) Πληροφορικής, Μηχανικού Η/Υ και Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ! Δεν αναφέρει ούτε καν πτυχιούχο ΤΕΙ με μεταπτυχιακό τίτλο !

Προσέξτε τώρα για ποιά μαθήματα ζητάει ο κος Αντωνιάδης Μηχανικούς Η/Υ : ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Ι, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Η/Υ, ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ι, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ κ.α., όλα μαθήματα που το 1999 οι φοιτητές του Τηλεπληροφορικής τα διδάσκονταν στο πρώτο έτος σπουδών τους. Για τα οικονομικά μαθήματα τύπου ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ δεν το συζητάμε καν … μαθήματα Α’ και Β’ Εξαμήνου του 1999.

Για τα υπόλοιπα μαθήματα, αλλά και τα προαναφερθέντα που εμφανίζονται στον πίνακα, ο κος Αντωνιάδης, υπενθυμίζω προϊστάμενος του Τμήματος, ζητάει ωρομισθίους ουσιαστικά, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ Η/Υ και θεωρεί ακατάλληλους για ανάθεση διδακτικού έργου, αποφοίτους του Τμήματος Τηλεπληροφορικής ακόμα και με μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους και εκπαιδευτική ή επαγγελματική εμπειρία, αποφοίτους στους οποίους ο ίδιος απονέμει τα πτυχία τόσο ως Προϊστάμενος, όσο και ως εισηγητής - καθηγητής και οι οποίοι φεύγουν από την Άρτα πιστεύοντας ότι οι ιθύνοντες του Τμήματος αλλά και του ΤΕΙ γενικότερα θα προασπίζονται τα δικαιώματά τους στο μέλλον και θα εγγυώνται την επάρκειά τους στο γνωστικό τους αντικείμενο, με την προσωπική τους ακαδημαϊκή διαδρομή και συμπεριφορά.

Ο ισχυρισμός ότι με τον όρο ΑΕΙ όπως αναφέρεται στον εν λόγω πίνακα, καλύπτονται και τα ΤΕΙ, κατ’ εφαρμογή του νόμου 3549/2007, είναι εκ προοιμίου γελοίος γιατί στους άλλους Τομείς της προκήρυξης αναφέρονται ρητά τα ΤΕΙ, όχι μόνο στην ειδικότητα, αλλά με την ονομασία του κάθε προβλεπόμενου τίτλου σπουδών.

Κανένα ελαφρυντικό λοιπόν και καμιά δικαιολογία για μια ενέργεια που είναι προβοκατόρικη, ηθελημένη και εκούσια για το ιστορικό Τμήμα της Άρτας, που είναι προσβλητική για τους πτυχιούχους του Τμήματος, που υποβαθμίζει την ίδια την πόλη της Άρτας και την ακαδημαϊκή της κοινότητα.

Ακούει κανείς ; Υπάρχει κανείς εκεί πέρα να διαβάζει τα χαρτιά που βγαίνουν προς τα έξω με τη σφραγίδα του ΤΕΙ Ηπείρου ή το έχουν ρίξει όλοι στην «εισροή» κονδυλίων και στα σκάφη αναψυχής ;

Τι συμβαίνει κύριε Αντωνιάδη και επιδεικνύετε επί του πρακτέου τέτοια απέχθεια για το Τμήμα στο οποίο προΐστασθε ; Γιατί απαξιώνετε κατ’ αυτόν τον τρόπο τους σπουδαστές, αλλά κυρίως τους πτυχιούχους του Τμήματος ;

Εφόσον σας προκαλούνται από το Τμήμα τέτοια συναισθήματα, γιατί δεν πηγαίνετε να διδάξετε και να γίνετε καθηγητής στις προαναφερόμενες «αγαπημένες» σας σχολές ; Γιατί δεν πηγαίνετε να γίνετε εκεί Προϊστάμενος και να είστε και υπερήφανος για την ακαδημαϊκή σας αποστολή ; Μήπως δεν «σας παίρνει» ; Μήπως φοβάστε την απόρριψη και αυτή την ίδια προσπαθείτε να μεταφέρετε ως εκφραστής της, ικανοποιώντας συμπλέγματα ; Αν δεν συμβαίνουν όλα αυτά, μην αργείτε ! Καταθέστε τα χαρτιά σας και κρατήστε ενήμερη την ακαδημαϊκή κοινότητα για τα αποτελέσματα του εκλεκτορικού σας …

Και κάτι τελευταίο που αξίζει να αναφερθεί. Έχει φτάσει στα χέρια μου έγγραφο που συνέταξε ο κύριος Αντωνιάδης στις 18/6/2009 το βράδυ και που απέστειλε στο εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο αποτελεί μνημείο κομπλεξισμού και προσβάλει κάθε έννοια λειτουργίας ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ εκτός των άλλων στοχοποιεί και φοιτητές ονομαστικά. Ο κος Αντωνιάδης δεν είχε καν την ανδρεία να υπογράψει το έγγραφο με το όνομά του, αλλά τον προδίδει το δεξί κλικ και ιδιότητες πάνω στο έγγραφο που αναδεικνύει ως συντάκτη τον χρήστη nadon. Το email του κου Αντωνιάδη είναι nadon@teiep.gr.

Κύριε Αντωνιάδη, αυτά τα βασικά τα ξέρουν και οι κάτοχοι του ECDL …

Γι’ αυτό το έγγραφο θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο, καθώς για την ώρα, θα πρέπει να λάβει γνώση πριν από όλους το Υπουργείο Παιδείας …

Καληνύχτα σας και πάλι !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη