10 Ιουν 2009

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Χτυπήστε εμένα, όχι τη Θεσσαλονίκη !

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΗΣ "ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ"
Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για πολλοστή φορά αναγράφονται στον Τύπο απόψεις και θέσεις μειωτικές για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Θα πρέπει επιτέλους οι πάντες να αντιληφθούν ότι δεν μπορούμε να λέμε και να γράφουμε ότι η Θεσσαλονίκη συμπεριφέρεται ως «επαρχιακή πολίχνη» όταν συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη του Πολιτισμού με εκατοντάδες... υψηλοτάτου επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις τον χρόνο και ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου γνωστό σε όλο τον κόσμο, είναι πόλη των Πανεπιστημίων και της Νεολαίας, είναι η πόλη που επελέγη για να φιλοξενήσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της χώρας μας, είναι πόλη των Συνεδρίων με 267 συνέδρια το 2008, πόλη που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 100 μεγαλύτερων Συνεδριουπόλεων του κόσμου, είναι η πόλη που φιλοξενεί τον Εθνικό μας Εκθεσιακό Φορέα, είναι η πρωτεύουσα του Απόδημου Ελληνισμού, είναι η Προεδρεύουσα Πόλη στο Δίκτυο των μεγάλων Βαλκανικών Πόλεων, είναι η πόλη που επελέγη για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, είναι η πόλη που επελέγη για να προωθήσει την Καινοτομία στη χώρα μας και τόσα άλλα!...

Και βέβαια είναι πόλη με τεράστια γεωστρατηγική σημασία, κομβικό διαμετακομιστικό Κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πόλη των Μνημείων και των Μουσείων, πόλη με το ωραιότερο παραλιακό μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή, μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή μεγαλούπολη που πρωτοστατεί στην καθιέρωση της Μητροπολιτικής Διοίκησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παρ’ όλ’ αυτά ορισμένοι συνεχίζουν να μειώνουν την Θεσσαλονίκη των 17 Δήμων και 17 Δημάρχων, διότι νομίζουν ότι έτσι χτυπούν αποκλειστικά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης που δήθεν έχει «προσωπικές φιλοδοξίες».

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει αποδείξει ότι το μόνο που έχει από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και σήμερα, είναι μια απέραντη διάθεση προσφοράς και τίποτε άλλο.

Εν πάση περιπτώσει όποιος θέλει να τον χτυπήσει, ας τον χτυπήσει ευθέως και όχι να μειώνει τη Θεσσαλονίκη για να χτυπήσει με τον τρόπο αυτόν τον Δήμαρχο…».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη