27 Ιουν 2009

Η Ντόρα έμαθε από τον Ομπάμα! Οι άλλοι;


Εντατικά δουλεύει το dorabak web team ! Η ΥΠ.ΕΞ. μας χτίζει μεθοδικά και με πολύ δουλειά τ προσωπικό της προφίλ, εκμεταλλυόμενη στο έπακρο την προεδρία του ΟΑΣΕ (OSCE). Άρθρο στο huffingtonpost, streaming μεταδόσεις, κανάλι στο youtube, κανάλι στο twitter, στο facebook......H Nτόρα είναι παντού !

Γράφει στο άρθρο της στο huffingtonpost:

«Οι μεγαλύτερες απειλές που θα αντιμετωπίσουν οι χώρες της Ευρώπης στον 21ο αιώνα εκτείνονται πέρα από την ευρωπαϊκή ήπειρο και περιλαμβάνουν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βορείου Κορέας και τη Μέση Ανατολή», τονίζει σε άρθρο της στην ιστοσελίδα «huffingtonpost.com», η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη σύγκληση της Συνόδου του ΟΑΣΕ της Κέρκυρας, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «θα πρέπει να αναζητηθούν τα εργαλεία και οι πολιτικές εκείνες οι οποίες θα συμβάλλουν στο ξεπέρασμα των διαφορών των χωρών του ΟΑΣΕ, αλλά και να συζητηθούν τα θέματα εκείνα τα οποία αποτελούν τις πραγματικές προκλήσεις στο θέμα της ασφάλειας».

Όπως επισημαίνει η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, «στόχος της Συνόδου είναι όλες οι χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ να εμπλακούν στη διαδικασία της Κέρκυρας, η οποία θα βοηθήσει στον καθορισμό κοινών στόχων και κοινής δράσης για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας στον 21ο αιώνα».

Της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις κ. William J. Burns, καθώς η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, ενημέρωσε την κα Μπακογιάννη ότι λόγω του πρόσφατου τραυματισμού της δεν θα μπορέσει να παραστεί στη Σύνοδο.
http://www.huffingtonpost.com/dora-bakoyannis/tackling-european-securit_b_220840.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη