6 Ιουλ 2009

Περικοπές δρομολογίων στον ΟΣΕ. Οι αλλαγές

Περικοπές που σε ορισμένα σιδηροδρομικά δίκτυα φτάνουν και το 65% των σημερινών δρομολογίων έχει ήδη αποφασίσει η διοίκηση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με στόχο τη μείωση του κόστους.
Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα του Οργανισμού που έχει ήδη κοινοποιηθεί στον υπουργό Μεταφορών και το οποίο έχει στη διάθεση της η «Η» εκτός από τις γραμμές της Πελοποννήσου αλλαγές θα γίνουν και δρομολόγια στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Οι αλλαγές που προωθούνται είναι:
Άξονας Αθήνα - Θεσ/νίκη


Αν και πρόκειται για το κερδοφόρο τμήμα του ΟΣΕ αποφασίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών 604-605 καθώς και των δρομολογίων Intercity (IC) 74/75, και 48/47 Αθήνας - Καλαμπάκας - Αθήνας.
Η νυχτερινή αμαξοστοιχία 604-605 πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη - Δίκαια και είναι απλή αμαξοστοιχία την οποία προτιμούν περισσότεροι στρατιώτες, αγρότες και φοιτητές λόγω του φθηνού εισιτηρίου.
Παράλληλα περικόπτει το Intercity 7475, που πραγματοποιεί το ίδιο δρομολόγιο, με αποτέλεσμα από τις 7 και μισή το απόγευμα μέχρι τις 7 παρά 10 το πρωί της επόμενης ημέρες, να μην υπάρχουν δρομολόγια από Αθήνα για Θεσσαλονίκη παρά μόνο της... αμαξοστοιχίας με τις κλίνες όπου το εισιτήριο είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Γραμμή Αν. Μακεδονίας-Θράκης(Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη)



Παύει η κυκλοφορία του IC 92/93 Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Θεσσαλονίκης και των δύο ζευγών Θεσσαλονίκης - Σερρών.
Στη θέση αυτών:
Προεκτείνεται ως τη Δράμα και λαμβάνει άλλη ονομασία το ζεύγος αμαξοστοιχιών IC 52/55
Το ζεύγος των αμαξοστοιχιών 614/613 μετατοπίζεται στο ίχνος των 604/605 για το τμήμα Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Θεσσαλονίκης.
Προτείνεται οι διεθνείς αμαξοστοιχίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να εκτελούν και εσωτερική συγκοινωνία.
Όλες οι αρτηριακές αμαξοστοιχίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα τερματίζουν στην Αλεξανδρούπολη. Από εκεί θα δρομολογηθούν τρία ζεύγη τοπικών αμαξοστοιχιών, ως ανταπόκριση των αρτηριακών.


Γραμμή Δυτικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Φλώρινα - και Αμύνταιο - Κοζάνη)


Παραμένουν ως έχουν οι αμαξοστοιχίες, πλην του δεύτερου ζεύγους αμαξοστοιχιών Αμυνταίου - Κοζάνης - Αμυνταίου..
Πηγή: εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη