15 Ιουλ 2009

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ!


Έκπληκτος ο αναγνώστης, διαβάζει στην ιστοσελίδα www.turkishforum.com, ανακοίνωση των Τουρκικών Ενώσεων Αμερικής, με την οποία καλούνται όλοι οι Τούρκοι και οι Φίλοι των Τούρκων σε….ΑΓΡΥΠΝΙΑ έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, από την Κυριακή 19 Ιουλίου έως τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Ιουλίου!!!
Η εκδήλωση διοργανώνεται ως απάντηση στις εκδηλώσεις των …εξτρεμιστών Ελληνοκυπρίων στις Η.Π.Α.!!!
Αναφέρουν δε οι Τούρκοι στην κατάπτυστη δημοσίευσή τους, ότι: Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για την ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου στις 20 Ιουλίου 1974, η οποία διέκοψε την άγρια εθνοκάθαρση εναντίων των Τουρκοκυπρίων από τους γορίλες Έλληνες αντάρτες της ΕΟΚΑ!!!
Διαβάστε μεταφρασμένη στα Ελληνικά –συγνώμη για τα λάθη γιατί βιαζόμουν- την υπόλοιπη απίστευτα προκλητική ανακοίνωση …

‘ Μια ματιά στην ιστορία της Κύπρου, καταδεικνύει ότι δεν υπήρξε ποτέ ένα ελληνικό νησί.
1571-1878 Οθωμανούς αποφάνθηκε, τουρκική και Ελληνοκύπριοι έζησαν ειρηνικά.
1878 η Βρετανία ανέλαβε την προσωρινή διοίκηση.
1914 Βρετανία επισυνάπτεται Cyprus.Terrorist πράξεις ξεκίνησε από τους Έλληνες
Ξεκινώντας από το 1955, οι Τουρκοκύπριοι έχουν υποβληθεί στην αύξηση της καταπίεσης και του εκφοβισμού από την τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ. Από το 1955 έως το 1958 οι Τουρκοκύπριοι εκδιώχθηκαν από τα μικτά χωριά και τα σπίτια τους είχαν καεί.
Στόχος της ΕΟΚΑ, με την υποστήριξη τόσο των Ελληνοκυπρίων και των εξτρεμιστών στην Ελλάδα ήταν να εξολοθρεύει τους Τουρκοκυπρίους και η επίτευξη της ένωσης με την Ελλάδα.
Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι αντιστάθηκαν.
1960 Κυπριακή Δημοκρατία ιδρύθηκε με βάση την ισότητα και τη συνεργασία της τουρκικής και Ελληνοκυπριακής πλευράς, με την Τουρκία, την Ελλάδα και τη Βρετανία ως εγγυητές.
Μετά το 1960, οι τρομοκρατικές ενέργειες και οι εθνικές εκκαθαρίσεις από τους Ελληνοκύπριους συνεχίστηκαν και οι επιθέσεις της ΕΟΚΑ και έγινε χειρότερες.
Περίπου 30.000 Τουρκοκύπριοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και έγιναν πρόσφυγες σε θύλακες που αντιστοιχούσε στο 3% του εδάφους της Κύπρου, ενώ η τουρκοκυπριακή κοινότητα κατά το παρελθόν κατοικούσε στο περίπου 30% του νησιού. Οι πρόσφυγες ζούσαν σύμφωνα με μια δήλωση του ΟΗΕ σε "πραγματική πολιορκία". Όλες οι ανάγκες, καθώς και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας έπρεπε να γίνονται μέσα στις ελληνοκυπριακής γραμμές. Οι Ελληνοκύπριοι έκαναν εμπάργκο, έβαζαν σημεία ελέγχου και άλλους περιορισμούς για τους θύλακες που σε μεγάλο βαθμό ζούσαν πια αποκομμένες από τον έξω κόσμο. Ο ΟΗΕ προσφέρθηκε στο να παράσχει σανίδα σωτηρίας "για τους ανθρώπους των θυλάκων’’.
Περισσότερα από 100 τουρκοκυπριακής καταγωγής χωριά καταστράφηκαν, εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι δολοφονήθηκαν, τραυματίστηκαν, πάρθηκαν ως όμηροι. Πολλοί πήγαν και δεν ξαναγύρισαν.
Οι Έλληνες έστειλαν κρυφά 20.000 στρατεύματα στο νησί, με στόχο την ενδεχόμενη κατάληψη του νησιού και την προσάρτηση στην Ελλάδα.
Ο κόσμος, ειδικά των Δυτικών Δυνάμεων εξέτασε το άλλο τρόπο.
15 Ιουλίου του 1974 υπήρξε ένα πραξικόπημα στην Κύπρο, μια τρομοκρατική ομάδα ανέλαβε στο νησί την κυβέρνηση.
Από τις εγγυήτριες δυνάμεις, η Ελλάδα ήταν η ίδια που υποκίνησε το πραξικόπημα, η Βρετανία αρνήθηκε να εμπλακεί.
20 Ιουλίου 1974, η Τουρκία δεν είχε άλλη επιλογή από το να επέμβει στρατιωτικά και ξεκίνησε η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο.
Περίπου εκείνη την εποχή, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Κύπρο Rodger Davies και ο βοηθός του δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες της Ελληνικής εξτρεμιστικής οργάνωσης ΕΟΚΑ, μία από τις πολλές τρομοκρατικές ενέργειες κατά των αμερικανών και τούρκων διπλωματών εκείνη την εποχή.
Από τις 20 Ιουλίου 1974, όταν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν το βόρειο τμήμα της Κύπρου, δεν υπήρξαν θάνατοι, ούτε τρομοκρατικές πράξεις, ούτε εθνοκάθαρση στο νησί.
Οι δύο κοινότητες από τότε ζουν με ειρήνη, η καθεμιά με τη δική της ξεχωριστή ανεξάρτητη κυβέρνηση και διοίκηση.
Το 1983 ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).
Το 2004, οι Τουρκοκύπριοι ψήφισαν συντριπτικά υπέρ του σχεδίου Ανάν (ενοποίηση του νησιού) ενώ οι Ελληνοκύπριοι το απέρριψαν συντριπτικά.
Ωστόσο μια πρωτοφανή αδικία κατά των Τούρκων Κυπρίων συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Το 1990, το ελληνικό τμήμα της Κύπρου υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Ύστερα από έντονη άσκηση πίεσης και ακραία προπαγάνδα, το ελληνικό τμήμα της Κύπρου έγινε δεκτό στην ΕΕ. Το 1997, μια παράνομη και απερίσκεπτη πράξη από την ΕΕ έκανε μια ομοσπονδιακή διευθέτηση στο νησί αδύνατη.
Επίσης από το 1974 εφαρμόζεται το πιο άδικο και επιζήμιο εμπάργκο που έχει γίνει ποτέ στην τουρκική Κύπρο, με στόχο να πιεστούν οικονομικά οι Τουρκοκυπρίοι.
Μέχρι σήμερα το εμπάργκο συνεχίζει με τους παράλογους και βάναυσους κανόνες του.

Το 1974, η Washington Post αναφέρει ότι "οι Ελληνοκύπριοι ήθελαν να μείνουν μόνοι τους και ήθελαν να σκοτώσουν τους Τουρκοκύπριους, και τότε η Δημοκρατίας της Τουρκίας έβαλε ένα τέλος σε αυτό"
Η ειρηνευτική επιχείρηση υπό την ηγεσία του τουρκικού στρατού το 1974, διδάσκεται σε όλη την αμερικανική νομοθεσία, στο σχολείο στα μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως μια από τις λίγες στρατιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο οι οποίες έχουν οδηγήσει στην αύξηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.
--
Oya Bain
oyabain@gmail.com

Αναστάσιος Καζαντζίδης


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη