19 Οκτ 2009

Στα "ορεινά" έδρανα της Βουλής, ο Καραμανλής


Τα «ορεινά» της Βουλής -και όχι τα πρώτα έδρανα- φαίνεται να επιλέγει ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θέση από την οποία θα έχει πανοραμική θέα - με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η στιχομυθία που είχε με τον βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο την Παρασκευή το απόγευμα, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, είναι χαρακτηριστική των χωροταξικών προθέσεων του κ. Καραμανλή: «Γιατί κάθεσαι στη θέση μου;» ρώτησε χαμογελώντας ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον «γαλάζιο» βουλευτή. Αιφνιδιασμένος ο Μάξιμος, του απαντά: «Πρόεδρε, να σου τη δώσω...», όπως και έγινε. Πρόθεση, λοιπόν, του κ. Καραμανλή είναι να..
μετακομίσει στα «ορεινά» της Βουλής.Στο μεταξύ, η κούρσα για τη διαδοχή στη Ν.Δ. συνεχίζεται. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου. Μία εβδομάδα πριν από το έκτακτο συνέδριο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. προκειμένου να διαμορφώσει τις τροποποιήσεις του καταστατικού, οι οποίες στη συνέχεια θα τεθούν υπό την έγκριση των συνέδρων.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου και η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου θα διεξαχθεί ένα μήνα μετά (επικρατέστερη ημερομηνία η 6η Δεκεμβρίου). Μέχρι τότε, και ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας όποιος επιθυμεί θα μπορεί να εγγράφεται μέλος της Νέας Δημοκρατίας, καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό των 2 ευρώ. Στα εκλογικά τμήματα που θα στηθούν ανά την επικράτεια πρόκειται να λειτουργήσει on-line σύστημα καταγραφής των ψηφισάντων, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (50% συν μία ψήφο), θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων. Σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του κ. Καραμανλή.
Από την ΕΣΠΡΕΣΣΟ / ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη