22 Νοε 2009

Απάντηση στην Αφροδίτη Αλ-Σάλεχ


Επειδή εγώ είμαι άγνωστος μεν, γλυκύτατος έως ήδιστος δε, ας πω και εγώ 2 λόγια με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση του taxalia για την γνωστή και γλυκύτατην Αφροδίτη Αλ-Σάλεχ.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…


Αφροδίτη, μήπως μπορείς να μας πληροφορήσεις τι ακριβώς εννοείς λέγοντας: “Όπως ο μικρός Σαλιού που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μου έκανε την τιμή να φωτογραφηθεί μαζί μου. Στο μικρό Σαλιού υπόσχομαι πως όταν θα γίνει 18 χρ. θα πάρει την ελληνική υπηκοότητα εάν και εφόσον εξακολουθεί να μας θέλει!”

Ως προς το 1ο σκέλος: Μπορείς να μας εξηγήσεις πόθεν έσχες την εξουσία ώστε να δίνεις τέτοιες υποσχέσεις; Πώς υπόσχεσαι μοίρασμα περιουσίας όταν αυτή είναι κοινή και εξ αδιαιρέτου; Πώς υπόσχεσαι πράγματα που δεν σου ανήκουν και βεβαίως δεν ελέγχεις; Μόνο στο μαγαζί του πατέρα σου μπορείς με ασφάλεια και εξαιρετική απλοχεριά να προσφέρεις σε κάποιον μια θέση υπαλλήλου. Μήπως αντιλαμβάνεσαι την χώρα ως τέτοιο; Μήπως, όμως, αυτό το μαγαζί έχει 10.000.000 μετόχους; Τους ρώτησες αν συμφωνούν με αυτήν την δωρεά; Ως προς το 2ο σκέλος: Τι εννοείς λέγοντας “"εάν και εφόσον εξακολουθεί να μας θέλει!”; Κάλεσε κανείς τον μικρό Σαλιού στην Ελλάδα; Ήρθε με το ζόρι ο Σαλιού ή οικειοθελώς; Αυτός ήρθε εδώ Αφροδίτη και δεν τον φέραμε εμείς από την άλλη άκρη του κόσμου. Ο μικρός Σαλιού και όλοι οι Αφγανό-Πακιστανό-Σουδανό-Σομαλοί είχαν και από την άλλη άκρη της θάλασσας τέτοιες ανησυχίες περί πολιτικών δικαιωμάτων και άνευ προϋποθέσεων άσυλο ή τους χτύπησε το μαϊστράλι του Αιγαίου και “ξύπνησαν” εν πλω;

Μήπως, από την εμπειρία που διαθέτεις, μπορείς να μας φέρεις ένα παράδειγμα όπου ο φιλοξενούμενος αποστρέφεται τον οικοδεσπότη – και άρα τον ευεργέτη του; Γνωρίζεις πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όπου ο φιλοξενούμενος επιβάλλει στον οικοδεσπότη το καταστατικό λειτουργίας τού οίκου; Στο πανεπιστήμιο που σπούδασες, μήπως δεν διδάχθηκες τι σημαίνει ο οίκος του Κυρίου και πώς απορρέει ο σεβασμός και η ευλάβεια από τον φιλοξενούμενο; Μήπως έχεις ακουστά από τον Όμηρο τι έπαθαν αυτοί που επιβουλεύτηκαν τον οίκο του Οδυσσέα; Μήπως κατά λάθος έχεις ακούσει πόσο πολιτισμένα φέρθηκε ο θεοσεβούμενος και ταπεινός Οδυσσέας μόλις επέστρεψε στον οίκο του; Μήπως πήρε τίποτα το αυτί σου για το ποια ήταν η μοίρα των υπηρετών που κατά παράβασιν καθήκοντος βοηθούσαν τους μνηστήρες, ατιμάζοντας την φήμη και την οικία του αφεντικού τους;

Περιηγούμενος στο blog σου αλίευσα τα παρακάτω εξόχως ενδιαφέροντα:

“Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος - Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες”

http://afroditealsalech.blogspot.com/2009/11/blog-post_8031.html


“Σήμερα, εμείς οι ίδιοι, οι ενεργοί πολίτες - δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, αριστεριστές, αναρχικοί, περιθωριοποιημένοι, άνεργοι, γονείς, φοιτητές, μετανάστες, νοικοκυραίοι και αγανακτισμένοι πολίτες-……….”

http://afroditealsalech.blogspot.com/2009/10/blog-post_31.html


“Βέβαια σήμερα, ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε για εξορθολογισμό του κώδικα ιθαγένειας, το οποίο τι άλλο μπορεί να είναι από αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας έτσι ώστε να λαμβάνουν αυτοδίκαια τη ελληνική ιθαγένεια εφόσον το επιθυμούν. Αυτή η πρωτοβουλία θα είναι ιστορικής σημασίας.”

http://afroditealsalech.blogspot.com/2009/10/blog-post_16.html


“Η απουσία του κράτους σε συνδυασμό με την εμπλοκή της άκρας δεξιάς οδήγησαν την περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα σε σημείο τέτοιο ώστε να μιλάμε σήμερα για το πρώτο (πατριωτικό) γκέτο της Αθήνας……….”

http://afroditealsalech.blogspot.com/2009/09/2.html



Σε αυτό το σημείο ίσως αναρωτηθούν οι αναγνώστες για ποιον λόγο δεν σχολιάζω απευθείας στο blog της Αφροδίτης παρά γράφω τούτες τις αράδες. Γιατί πολύ απλά η Αφροδίτη το δηλώνει ρητά:


“Ζητώ συγνώμη από τους φίλους και φίλες για τα σχόλια των “άλλων”. Φυσικά και δεν απαντώ διότι απλώς δεν έχει κανένα νόημα. Στην πραγματικότητα αυτοί που φωνάζουν τόσο πολύ είναι πάντα πολύ λίγοι. Βέβαια η έλλειψη ενημέρωσης και αποσαφήνισης της κατάστασης τρομάζει τον κόσμο που δεν έχει μήτε το χώρο μήτε το χρόνο να αναζητήσει μόνος του την αλήθεια.

http://afroditealsalech.blogspot.com/2009/08/blog-post_16.html


Αφροδίτη, τι να κάνουμε και εμείς οι δόλιοι; Βλέπεις… εμείς είμαστε οι άλλοι. Εμείς είμαστε πάντα πολύ λίγοι. Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε ούτε χώρο ούτε χρόνο να αναζητήσουμε την αλήθεια. Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε χώρο αφού μένουμε σε μια πολυκατοικία του 1970. Εμείς δεν έχουμε ούτε χρόνο να αναζητήσουμε την αλήθεια αφού τρέχουμε σαν παλαβοί για το αφιλότιμο το μεροκάματο με απλήρωτες υπερωρίες και υπό καθεστώς μόνιμης αβεβαιότητας. Εμείς Αφροδίτη δεν έχουμε ούτε τα χρήματα που θα μας επιτρέψουν να φερθούμε με μεγαθυμία, εφόσον αμειβόμαστε στην καλύτερη των περιπτώσεων με περίπου 1000 ευρώ.

Αφροδίτη πόσα χρήματα εισπράττεις μηνιαίως; Πόσα είναι αυτά; 2,3,5,10 χιλιάρικα, πόσα είναι τέλος πάντων; Πες το ρε παιδί μου, μη ντρέπεσαι. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Θα μας πεις ή μήπως αυτό είναι προσωπικό δεδομένο; Μιας και είσαι τακτική αναγνώστρια του taxalia θα γνωρίζεις ασφαλώς την διάκριση μεταξύ προσωπικού δεδομένου και δημόσιας πληροφορίας. Αλλά τι να γνωρίζεις εσύ μικρή μου Αφροδίτη; Εσύ αγνοείς την έννοια της λέξης ΠΟΛΙΤΗΣ. Εσύ μικρή μου Αφροδίτη, εσύ και οι ομόσταβλοί σου, ως αμερικανοθρεμμένα κωθώνια, ως αυθάδεις και νεόκοποι φορείς της κατεξοχήν αφηρημένης διανόησης, παντελώς ενδεείς από πολιτική και φιλοσοφική σκέψη και έμπλεοι μίσους για κάθε τι ελληνικό, εσύ και οι άλλοι μόνιμοι τρόφιμοι των διάφορων κολλεγίων και των ΜΚΟ, ολοί εσείς με περισσή αφέλεια και υπερπλεονάζουσα ηλιθιότητα δεν μπορείτε να αντιληφθείτε το εξής: Ότι ελεγχόμενη κυβέρνηση δεν συνεπάγεται και ελεγχόμενο λαό. Αυτά συμβαίνουν μόνο σε αγγλοσαξονικού τύπου κοινωνίες όπου δεν υπάρχει η έννοια ΠΟΛΙΤΗΣ, και η ελληνική κοινωνία δεν είναι τέτοια. Σε κοινωνίες που βόσκουν μακαρίως οι american people. Αν έχεις αμφιβολία θυμήσου τι έγινε με το βιβλίο της Ιστορίας και θα καταλάβεις.

Επιπλέον είστε τόσο ηλίθιοι ώστε καθημερινά αναμασάτε την έκφραση “ενεργός πολίτης”. Ως άχρηστοι εξυμνείτε τον ενεργό πολίτη ενώ ο ανελλήνιστος (κατά Γιανναρά) κομματικός αρχηγός σου είχε ως βασικό προεκλογικό σύνθημα το “ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ”. Είστε αφόρητα ηλίθιοι και ελεεινά άχρηστοι. Αφενός δεν υφίσταται ο όρος ενεργός πολίτης. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΟΣ. ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΥΠΗΚΟΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΗΣ. Αφετέρου, Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Δηλαδή τι ακριβώς υποσχόταν ο αρχηγός σου; Το αυτονόητο;

Λοιπόν Αφροδίτη, σε συμβουλεύω να σταματήσεις εσύ και η παρέα σου να παίζετε με τη νοημοσύνη και την ανοχή των Ελλήνων. Μιας και έχεις και αρχαίο όνομα, και υποθέτω ότι γνωρίζεις πώς έτσι ονομαζόταν η θεά του έρωτα, σε συμβουλεύω να σταματήσετε γρήγορα, γιατί δεν είναι μακριά η στιγμή που θα εμφανιστούν μπροστά σας οι Greek Lovers.

Και τότε όλοι μαζί θα αναφωνήσετε αυτό που γράφεις στο blog σου

…shit happens!




ΥΓ.

Οφείλω να καταστήσω σαφές το εξής:

Εδώ και λίγο καιρό έχω την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμαι από το δεύτερο πιο δημοφιλές blog της Ελλάδας, το http://taxalia.blogspot.com/. Παρόλα αυτά, το κάθε μέλος της 13μελούς συντακτικής ομάδας φέρει ακέραια την ευθύνη των γραπτών του και οφείλει να το αναγνωρίζει και να το παραδέχεται.

Επειδή υποψιάζομαι ότι η παρούσα ανάρτηση θα έχει παρατράγουδα, καλώ τους αναγνώστες οι οποίοι - είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας – θα θελήσουν να αφήσουν το σχόλιό τους, να το κάνουν επισκεπτόμενοι το blog kommatoskylo. Ας μην γίνει το taxalia πεδίο βολής. Σας περιμένω στο kommatoskylo, είτε να συζητήσουμε είτε να μακελευτούμε.


http://kommatoskylo.blogspot.com/2009/11/blog-post_22.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη