8 Δεκ 2009

Κάτι ελπιδοφόρο μέσα στο φόντο των συγκρούσεων

Και όμως υπάρχει κάτι ελπιδοφόρο μέσα στο φόντο των συγκρούσεων. Αναφερόμενος στην ύπαρξη 200 άδειων μπουκαλιών μέσα στο αντιεξουσιαστικό στέκι-χώρο-καφενείο Ρεσάλτο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νιώτης του οποίου τα παιδιά συνελήφθηκαν μέσα στο Ρεσάλτο, έδωσε...


την προφανή και λογική εξήγηση πως ήταν για ανακύκλωση.

Σε καιρούς οικολογικά χαλεπούς επιτέλους κάτι ελπιδοφόρο. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους πολλούς αντιεξουσιαστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα για να προωθήσουμε την αειφόρο πράσινη ανάπτυξη αναγκαία συνθήκη της οποίας είναι η ανακύκλωση. Λίγη οργάνωση μόνο χρειάζεται.


Μετά από συμφωνία της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη με τους αντιεξουσιαστικούς χώρους θα δοθούν τηλέφωνα επικοινωνίας με αυτούς. Μόλις έχουμε 4-5 άδεια μπουκάλια θα παίρνουμε τηλέφωνο. Αμέσως κάποιος σύντροφος-ισσα θα έρχεται στο σπίτι μας και θα παραλαμβάνει τα μπουκάλια. Έτσι η δυσκίνητη κρατική μηχανή μέσω της αξιοποίησης χώρων πολιτικής χειραφέτησης όπως τα αντιεξουσιαστικά στέκια θα εκτινάξει στην κυριολεξία τα ποσοστά ανακύκλωσης γυαλιού στη χώρα μας.


Με δεδομένο τη ζήτηση μπουκαλιών που υπάρχει από τους αντιεξουσιαστικούς χώρους δεν θα είναι δύσκολο να γίνουμε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην ανακύκλωση γυαλιού. Αλλά και οι αντιεξουσιαστικοί χώροι θα ωφεληθούν. Εκτός της τεράστιας κοινωνικής προσφοράς μιας τέτοιας κίνησης που πιστεύουμε πως όλοι θα αναγνωρίσουν, θα έχουν πλέον πρόσβαση σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.


Μπορούν να μοιράζουν φυλλάδια όταν έρχονται να πάρουν τα μπουκάλια και να διακινούν τις ιδέες τους κάτι που μέχρι τώρα μόνο μέσα στα πανεπιστήμια μπορούν να κάνουν ελεύθερα χάρη στο άσυλο. Έτσι θα παρακάμψουν την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των ιδεών τους εκτός των πανεπιστημίων που το σύστημα έχει επιβάλλει. Όλοι λοιπόν θα είναι κερδισμένοι. Χώρια τις γνωριμίες που μπορούμε να κάνουμε με αξιόλογους νέους-ες. Λίγο το ‘χεις να έρχεται να παίρνει τα μπουκάλια από το σπίτι σου ο υιός του αντιπροέδρου της Ελληνικής Βουλής!!!
Αριάδνη (χωρίς το μίτο της).

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη