9 Ιαν 2010

Είμαστε σίγουροι ότι γίνεται «υπερθέρμανση» του πλανήτη; Μήπως είναι μία ακόμη απάτη; Μέρος 2ο.

Χθες κάναμε μία ανάρτηση – ερώτημα , που μας προέκυψε από μία φήμη που κυκλοφορεί -εδώ και χρόνια- περί της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη (λόγο της ανθρώπινης δραστηριότητας) και των ακραίων καιρικών φαινομένων που παρατηρήσαμε να υπάρχουν σε διάφορες χώρες του πλανήτη, όπως Βρεττανία, Γαλλία, Βαλτική, Κίνα, Τουρκία κ.α.

Στα σχόλια της ανάρτησης αναπτύχθηκε –για μία ακόμη φορά- ένας γόνιμος διάλογος, ο οποίος στάθηκε η αφορμή να ψάξουμε λίγο περισσότερο το θέμα.

Έκπληκτοι λοιπόν βρεθήκαμε μπροστά σε...
δύο -πολύ καλά τεκμηριωμένες- θεωρίες για το ίδιο θέμα.

Η πρώτη η οποία παραδέχεται στην ουσία ότι η ανθρωπογενής παραγωγή διοξειδίου του άνθρακος, είναι ο κύριος λόγος για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Η δεύτερη, αμφισβητεί την πρώτη λέγοντας ότι αφενός ότι οι θερμοκρασιακές μεταβολές είναι κάτι το οποίο πάντα συνέβαινε ανά τους αιώνες. Και ότι ότι η ανθρωπογενής παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα ΔΕΝ είναι ο κύριος λόγος της αύξησης της θερμοκρασίας.

Και οι δύο θεωρίες τεκμηριώνονται από πλήθος επιστημόνων. Μάλιστα για την πρώτη άποψη, ο ΟΗΕ έχει κάνει έναν οργανισμό (διακυβερνητική επιτροπή για τις κλιματικές αλλαγές, IPCC), για την επιστημονική τεκμηρίωση της άποψης. Η προώθηση αυτής της άποψης έγινε και με την προώθηση ενός σχετικού ντοκιμαντέρ από τον πρώην υποψήφιο για την προεδρία Αλ Γκορ (το An Inconvenient Truth - Ενοχλητική αλήθεια, Μια παραγωγή της dreamworks! Παρακαλώ!)

Η δευτερη άποψη, η οποία επίσης έχει σοβαρά επιστημονικά στοιχεία, τα οποία δεν μπορεί κάποιος να απορρίψει εύκολα… αλλά σε καμμία περίπτωση να αγνοήσει… έχει και αυτή το δικό της ντοκιμαντέρ το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ .. στο τέλος της ανάρτησης.

Η άποψή μας σαν TaXalia, είναι (όπως πάντα σύντομα και ξεκάθαρα), ότι ΔΕΝ μπορούμε να απορρίψουμε καμία από τις δύο θεωρίες.

Την άποψή μας για την πίεση που δέχεται ο τρίτος κόσμος από αυτήν την θεωρία την γνωρίζεται πολύ καλά. Έτσι λοιπόν ΑΜΕΣΑ και ΜΟΝΟ εμείς αντιδράσαμε στην ανακοίνωση της WWF με αυτήν την ανάρτηση
. Θεωρούμε πολύ άδικη αυτήν την πίεση! Πόσο μάλλον όταν αυτό δεν είναι πλήρως αποδεκτό από ΟΛΗ την επιστημονική κοινότητα!
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ

Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι…. Πως οι διάφορες κυβερνήσεις, δέχονται τόσο εύκολα και αβίαστα ένα σενάριο και δεν ενημερώνουν τους πολίτες τους ότι υπάρχει και η άλλη άποψη. Γιατί δεν έγιναν έρευνες από τα Ελληνικά πανεπιστήμια (πολλά θέλουμε…) Μήπως είναι δουλειά των μπλογκς ΚΑΙ ΑΥΤΟ;

Και επειδή, σαν Έλληνες (δεν μιλάω φυλετικά, σαν κουλτούρα το θέτω), έχουμε μύρια αρνητικά. Έχουμε όμως και ένα ένστιχτο…. που πολλές φορές ενοχλεί (βλέπε πόλεμοι σε ΙΡΑΚ κλπ, εμβόλιο κατά της πανδημίας κλπ). Είμαστε κατά των επιστημονικών δογμάτων.

Έτσι για το περί δογμάτων να θυμίσω τον Κοπέρνικο (λάθος, το ορθό είναι Κλαύδιος ο Πτολεμαίος), οποίος ήταν ο «απόλυτος» επιστήμονας της εποχής του για θέματα αστρονομίας. Μην παραδεχόμενος την καμπυλότητα της γης αλλά ούτε και το ηλιοκεντρικό σύστημα, είχε επινοήσει ένα πολύπλοκο σύστημα το οποίο το είχε αναπαραστήσει και με ειδική μηχανή!

Παρόλα αυτά ο Αριστοτέλης χιλιάδες χρόνια πριν και χωρίς πολλά «πειραματικές-εργαστηριακές» μετρήσεις είχε διατυπώσει την άποψη ότι η γη είναι στρογγυλή!

Να θυμίσω δε ότι ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (276-194 π.Χ.) μέτρησε με μέθοδο πατέντα … την Περίμετρο της γης με απόκλιση μόλις 5%.

Καθ' όλη την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, όλοι οι μορφωμένοι άνθρωποι, συνέχιζαν να πιστεύουν ότι η γη είναι σφαιρική. Αργότερα όμως, αυτή η ιδέα χάθηκε, λόγω της Εκκλησίας, καθόσον περιέγραφε την γη σαν επίπεδη.

Ακολουθεί το ντοκιμαντέρ the great global warming swindle (Η μεγάλη απάτη της παγκόσμιας θέρμανσης)

Το ντοκυμαντέρ The Great Global Warming Swindle που απενεχοποιεί την ανθρώπινη παρέμβαση στην αλλαγή του κλίματος του πλανήτη μας και είναι η απάντηση στο Inconvient Truth του Al Gore.
Σε αυτό το ντοκυμαντέρ οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη οφείλεται στον άνθρωπο, αλλά πρόκειται απλά για την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων με κύριο παράγοντα την ηλιακή δραστηριότητα.
Το κλίμα της γης απλώς αλλάζει, όπως ακριβώς συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια. Οι επιστήμονες που εμφανίζονται σε αυτό το ντοκυμαντέρ κάνουν λόγο για παγκόσμια προπαγάνδα και βομβαρδισμό - εκφοβισμό του κοινού από τα media.

Απολαύστε το σε εννέα τμήματα! (μπράβο στο TheNetWar Channel)



















Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε (όσοι γνωρίζετε Αγγλικά)
συμπληρωματικά για το ντοκιμαντέρ
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Global_Warming_Swindle
Αυτό που εν ολίγοις λέει στο λινκ, είναι ότι ο ντοκιμαντερίστας παραποίησε κάποια λόγια επιστημόνων από τους οποίους πήρε συνεντεύξεις ώστε να παρουσιάσει τις απόψεις τους με τέτοιο τρόπο που να αλλάζει το τελικό τους νόημα, όπως επίσης ότι χρησιμοποίησε παλιά στοιχεία και μετρήσεις που πλέον έχουν καταρριφθεί από νεότερα επιστημονικά δεδομένα που κακώς δεν έλαβε υπ’ όψιν του.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη