8 Ιαν 2010

Είμαστε σίγουροι ότι γίνεται «υπερθέρμανση» του πλανήτη; Μήπως είναι μία ακόμη απάτη;

Ακραία καιρικά φαινόμενα με ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες σε ΟΛΟΝ τον κόσμο!

Ενδεικτικά… διαβάστε…

Τυλιγμένη σε κλοιό χιονιού και ψύχους η βόρεια Ευρώπη με την σφοδρή κακοκαιρία να προκαλεί χάος στις αεροπορικές μετακινήσεις. Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία και Ιρλανδία. Δέκα άστεγοι νεκροί από το κρύο στη Γερμανία...

Η σφοδρή κακοκαιρία δεν υποχωρεί με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί έντονα προβλήματα στα ευρωπαϊκά οδικά, σιδηροδρομικά και αεροπορικά δίκτυα.

Πολλές πτήσεις είχαν πολύωρη καθυστέρηση ή ακυρώθηκαν στα μεγάλα αεροδρόμια της Βρετανίας, στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, στην Ιρλανδία, καθώς και στο Σίπχολ του Αμστερνταμ.

Αμαξοστοιχία Eurostar που εκτελούσε το δρομολόγιο Βρυξέλλες-Λονδίνο με 260 επιβάτες ακινητοποιήθηκε για δύο ώρες το πρωί της Πέμπτης στη σήραγγα της Μάγχης, λόγω βλάβης στη σήμανση. Αλλα τέσσερα δρομολόγια της Eurostar ακυρώθηκαν.

Στη Βρετανία ο υδράργυρος έπεσε στους -17 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Οξφόρδης, -15 στο Μάντσεστερ, ενώ στη Γλασκόβη άγγιξε τους -9 βαθμούς.

Στη Γερμανία τουλάχιστον δέκα άστεγοι άνδρες, ηλικίας από 42 έως 62 ετών, έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του πολικού ψύχους. Σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος έδειξε -10 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλα τμήματα της Γερμανίας είναι καλυμμένα με χιόνια και στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας-Ανχαλτ η θερμοκρασία έφθασε στο ιστορικό χαμηλό των -22 βαθμών Κελσίου.

Στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας εκτροχιάστηκαν δύο τρένα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο με καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Στην Ιρλανδία, το αεροδρόμιο του Δουβλίνου είναι ανοιχτό, όμως έχουν ανασταλεί οι πτήσεις από το Νοκ. Όλοι οι δρόμοι στο Δουβλίνο είναι παγωμένοι και εκατοντάδες σχολεία έχουν κλείσει, όπως και στη Βρετανία.

Η σφοδρή χιονόπτωση έχει προκαλέσει επίσης μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία γύρω από το Αμστερνταμ, ενώ δεκάδες είναι τα τροχαία ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στη Γαλλία.

Στη βόρεια Ιταλία έχουν παγώσει τα πάντα και ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τον παγετό στους δρόμους.

Πολικό ψύχος επικρατεί και στη Σκανδιναβία. Ο υδράργυρος έδειξε -41 βαθμούς Κελσίου στη Νορβηγία, η χαμηλότερη θεμοκρασία που έχει καταγραφεί στα ηπειρωτικά της χώρας από το 1987.

Στο Χέμαβαν, στο βορρά της Σουηδίας, κατεγράφη νέο ιστορικό χαμηλό θερμοκρασίας με τον υδράργυρο στους -40,8 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα, οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Δανία προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό, σιδηροδρομικό και αεροπορικό δίκτυο.

Στην Πολωνία, εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών από το κρύο τον φετινό χειμώνα έχει φθάσει τους 122, οι περισσότεροι άστεγοι.

(πληροφορίες από το ΒΗΜΑ http://www.tovima.gr)

Και τώρα δείτε αυτό το Video!



Τα σχόλια δικά σας…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη