7 Ιαν 2010

Οικονομικά νέα

Aπό το newsletter της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ:

"Ξύπνημα" αντανακλαστικών με τζίρο στο ΧΑ, ζητούμενο η διάρκεια

Την επιβεβαίωση ότι η συνεδρίαση της Τρίτης δεν ήταν απλώς ένα εφήμερο ξέσπασμα, αλλά – κάτω από προϋποθέσεις – μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο καλυτέρευσης της...

εικόνας της χρηματιστηριακής αγοράς έκανε και η σημερινή συνεδρίαση. Για 2η συνεχή συνεδρίαση το ΧΑ έδειξε ικανοποιητικό πρόσωπο με αυξημένο τζίρο, καλό ρυθμό, διεύρυνση επιλογών και επανάκτηση αντανακλαστικών. Ζητούμενο η διάρκεια.



'Καλό κλίμα' στις επαφές με το κλιμάκιο της ΕΕ

Στις 15 Φεβρουαρίου θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εάν θα εγκρίνουν το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος. Τι δηλώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.



Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση απ’ το ΔΝΤ

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απαντήσει ‘πολύ δυναμικά’ για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα», λέει ο αναπλ. γεν. δ/ντης του ΔΝΤ, John Lipsky



Κόντρα για τη «διάσωση»

«Οι αγορές απατώνται εάν πιστεύουν ότι σε κάποιο σημείο οι άλλες χώρες μέλη θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να σώσουν την Ελλάδα», δήλωσε ο Juergen Stark, μέλος της ΕΚΤ. «Δεν περιμένουμε να μας σώσει κανένας και πιστεύω, είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι κάνουμε ό,τι πρέπει να γίνει για να μειώσουμε το έλλειμμα και να ελέγξουμε το δημόσιο χρέος», του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.



Το παιχνίδι των ξένων στα ομόλογα και το spread

Ένα συνεχές παιχνίδι αγοραπωλησιών μαίνεται στα ελληνικά ομόλογα. Το spread έχει υποχωρήσει από τις 235 μονάδες στις 227 μονάδες βάσης αρχικά για να αναρριχηθεί εκ νέου στις 231 μονάδες βάσης.



Εταιρεία επενδύσεων με 186 δισ. δολάρια υπό διαχείριση «ψηφίζει» Ελλάδα

Αγοραστής στα ελληνικά ομόλογα βγαίνει η Robeco Groep, μία επενδυτική εταιρεία με έδρα το Ρότερνταμ που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 186 δισ. δολαρίων.



Jumbo: Αύξηση 5,8% στις πωλήσεις κατά το α΄ εξάμηνο

Ο ρυθμός αυτός επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη χριστουγεννιάτικη περίοδος όπου ο όμιλος δεν πούλησε ηλεκτρονικές κονσόλες καθώς έχουν καταργηθεί.


Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank ο Λαυρέντιος Λαυρεντιάδης

Σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του δ.σ. της, κ.κ. Σταύρου Λεκκάκου, Παναγιώτη Γιαννόπουλου και Ιωάννη Βιγγόπουλου, εξελέγησαν οι κ.κ. Λαυρέντιος Λαυρεντιάδης, Γεράσιμος Σαπουντζόγλου και Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου.


Η ολική επαναφορά των commodities

Τις μεγαλύτερες αποδόσεις μεταξύ των επενδυτικών προϊόντων περιμένουν φέτος απ’ τα εμπορεύματα οι αναλυτές καθώς η οικονομία ανακάμπτει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη