8 Ιαν 2010

Κέντρο Αλάνθαστων Προβλέψεων!!!! (part 2)

O Πάνος Σατζόγλου σατιρίζει την καθημερινότητα, με το φαρμακερό του χιούμορ
Κέντρο Αλάνθαστων Προβλέψεων!!!! (part 2)

*Ποιος αστρολόγος άραγε μπορεί να μας πει πως είναι δυνατόν:

Μετά από μία κουραστική μέρα στο δρόμο όταν γυρνάς σπίτι κι ανοίγεις το ψυγείο να βρεις κάτι να φας, να ψάχνεις, αλλά επειδή δε βρίσκεις τίποτα να το κλείνεις και την συνέχεια αφού ψάξεις σε όλα τα ντουλάπια της κουζίνας και δεν βρεις επίσης τίποτα, μετά να ξανανοίξεις το ψυγείο, λες και στο μεταξύ εκεί μέσα γεννήθηκε κάτι φαγώσιμο?

*Αν σκεφτεί κανείς ότι στο εξής θα πρέπει να ζητάμε απόδειξη για τα ...

πάντα και στο τέλος του χρόνου θα πρέπει να περνάμε εμείς στις νέες φορολογικές δηλώσεις την ημερομηνία, το ποσό και το ΑΦΜ της επιχείρησης που αναγράφεται σε κάθε μια απόδειξη, προτείνω στο υπουργείο οικονομικών να πάρουμε εμείς το επίδομα που παίρνουν οι εφοριακοί γιατί θα πάθουμε πρεσβυωπία συμπληρώνοντας όλα αυτά τα στοιχεία.

*Δεν ξέρω αν το έχετε διαπιστώσει, αλλά οι περισσότερες αποδείξεις μετά από κάποιους μήνες αρχίζουν να ξεθωριάζουν και μετά σβήνουν εντελώς τα γράμματα. Εάν μετά από 1 η 2 χρόνια μας ζητήσει η εφορία τις αποδείξεις, τι Θα τους δώσουμε? Λευκά χαρτάκια? Το σκέφτηκαν αυτό οι φραπεδοματούχοι;

* Τα μάθατε? 700.000 ευρώ θα κοστίσει ο γάμος της Χρουσαλά με τον Λαιμό τον νεότερο. Φαντάζομαι πως θα πάρουν αποδείξεις από όλους τους επαγγελματίες που θα εμπλακούν στην σεμνή αυτή τελετή!!!!!

*Ακόμα κι αν δεχτώ ότι όλα είναι μέσα στη ζωή και ότι όλοι, ψιλογερνώντας, συνθηκολογούμε με την σαχλοτηλεοκατάσταση (πράγμα που δεν ισχύει), αυτά τα νεαρά εμετικά φυντάνια της τοπικής (ψυχαγωγικής υποτίθεται) εκπομπής, μπορούν να καταλάβουν πως άλλο το χιούμορ και άλλο οι κονσερβοποιημένες ατάκες? Το πρώτο συνιστά ευφυΐα το δεύτερο… παρωχημένη ηχορύπανση. Υπάρχει άραγε κάποιος από υπεύθυνος να τους το πει?

*Σοφή κουβέντα από τον Λάκη Λαζόπουλο: "Πρέπει επειγόντως να αλλάξουν τα πρόσωπα που αποφάσιζαν μέχρι σήμερα στην ελληνική τηλεόραση. Αν δεν μπει μια νέα γενιά σύγχρονων ανθρώπων να αποφασίζει, η τηλεόραση θα χάσει την δύναμη της". Συμφωνώ και επικροτώ.

*Στα 64 χρόνια του, ο Van Morrison, έγινε και πάλι πατέρας! Ο διάσημος τραγουδιστής και η σύζυγος του Gigi, καλωσόρισαν στις 28 Δεκεμβρίου το πρώτο τους παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι. Τελικά αν έχεις την φλόγα μέσα σου, δεν πα να γράφει ότι θέλει η ταυτότητα σου..

*12.780 γυναίκες χωρίς τα one night stand. Και να πεθάνει ο Γουόρεν Μπίτυ δεν τον νοιάζει να πάει στον παράδεισο, τον έχει ζήσει επί γης!

*Με το που πατάω το «on» στο τηλεκοντρόλ μου δέχομαι καθημερινά επίθεση από κάθε κατεύθυνση και δεν ξερώ πως να πρωτοαμυνθώ. Επειδή λοιπόν σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα έχουν όλοι δικαίωμα να μιλούν, οποίος πρόεδρος συνδικαλιστών βγαίνει να μιλήσει για την οικονομική κρίση, με πιάνει κρίση γιατί τα ρίχνει "πάντα" στους "άλλους τους κακούς" που φοροδιαφεύγουν και Π Ο Τ Ε στον δικό του κλάδο!

*Μήπως, τελικά, είμαστε όλοι ίδιοι? Μήπως είμαστε εύκολοι στην κριτική μας με τους άλλους, ενώ απ’ ότι φαίνεται, δεν μπορούμε να διορθώσουμε στο ελάχιστο τον εαυτό μας? Μήπως έχουμε όλοι τα στραβά κι ανάποδά μας, αλλά προς τα έξω προβάλλουμε πάντα τις αγνές (!) και αγαθές (!) προθέσεις μας ως προτέρημα? (Τα οποία προτερήματά μας, σημειώτεον, συχνά είναι στη φαντασία μας…).

*Κι αν δεν είμαστε όλοι ίδιοι (όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι), τότε γιατί έχουμε τέτοια χάλια ως κοινωνία?

*Και να κλείσω με κάτι σοβαρό. Ξέρει κανείς αν Next Top Model αυτής της εβδομάδος είναι επανάληψη?

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη