8 Ιαν 2010

ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για το SAXONGATE

Δημοσιογράφος: Δυστυχώς ο Δήμος μας, ταλαιπωρείται από ένα μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι; Από τη δική σας έρευνα, υπάρχουν ευθύνες σε πρόσωπα της διοίκησης;

Παπαγεωργόπουλος:
Τα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης τα χειριζόμαστε με καθεστώς πλήρους διαφάνειας που φθάνει ακόμη και στη δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεών μας μέσω του διαδικτύου.
Ίσως δεν υπάρχει άλλος Δήμος στη χώρα που να ανεβάζει στην ιστοσελίδα του, όλες τις αποφάσεις της Διοίκησης και του Δ.Σ. και να ενημερώνονται όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Όλα λειτουργούν κάτω από το άπλετο φως. Και με απόλυτη αυστηρότητα. Μέγιστο παράδειγμα, οι 3 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, που παρουσιάσθηκαν τα 11 αυτά χρόνια που βρίσκομαι στο τιμόνι του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Και στις 3 περιπτώσεις. Η Διοίκηση τους ανακάλυψε. Η Διοίκηση τους αποκάλυψε. Η Διοίκησε τους παραπέμψε στο πειθαρχικό. Η Διοίκηση τους απέλυσε και τους τρεις.
Η Διοίκηση παραπέμψε και τους 3 στον Εισαγγελέα, στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη και μόνον. Στα θέματα ηθικής, θα πρέπει οι πάντες να γνωρίζουν ότι είμαστε απόλυτοι. Στα θέματα της προστασίας του δημοσίου χρήματος, είμαστε απόλυτοι, είμαστε άτεγκτοι.
Αυτό το οποίο γίνεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν γίνεται πουθενά στην Ελλάδα. Διότι γνωρίζετε πολύ καλά. Επίορκοι υπάλληλοι υπήρχαν και υπάρχουν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Και στις εφορίες και στις πολεοδομίες και στην Τ.Α. υπήρχαν και υπάρχουν επίορκοι, όπως επίσης και γιατροί και δικηγόροι και δικαστικοί.
Μόνο όμως στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όλες οι παρόμοιες περιπτώσεις έχουν οδηγηθεί με δική μας πρωτοβουλία στον Εισαγγελέα.
Και έτσι θα συνεχίσουμε. Με πλήρη διαφάνεια και με πλήρη αυστηρότητα και προσήλωση στη νομιμότητα.
Ήταν ένα απόσπασμα από συνέντευξη του Δημάρχου, στη SALONICA PRESS NEWS.
Αύριο το μεσημέρι στη πρώτη Salonica Press News της νέας χρονιάς όλη η συνέντευξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη