2 Μαρ 2010

Δυσκολεύεται πολύ ο Ο.Α.Ε.Ε. και θέλει να ασφαλίσει όσους είχαν νόμιμα απαλλαγεί


Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκεται ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), καθώς αδυνατεί να καταβάλλει ακόμη και τις προσεχείς συντάξεις, ενώ για το Δώρο Πάσχα, ούτε κουβέντα.

Παρά τις συνεχείς αυξήσεις στα ασφάλιστρα, που γονάτισαν τους μικροεπαγγελματίες, δεν...
φαίνεται από πουθενά φώς.

Έτσι, ο Οργανισμός, επιδίδεται σε πλιάτσικο εναντίον των ελεύθερων επαγγελματιών, με διάφορες ρυθμίσεις, όπως π.χ. την ένταξη σε αυτόν επαγγελματιών, οι οποίοι ασκούν το επάγγελμά τους σε μικρούς οικισμούς, αλλά εσχάτως, το εξωφρενικό, που θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και είναι το εξής;

Μέχρι τώρα, οι αποκαλούμενοι "νέοι ασφαλισμένοι", όσοι δηλαδή εντάχθηκαν μετά την 1-1-1993 στην αγορά εργασίας, ασφαλίζονταν σε ένα μόνο φορέα. Έτσι, αν κάποιος ήταν μισθωτός σε κάποια επιχείρηση και ασκούσε παράλληλα κι ένα ελεύθερο επάγγελμα (τα απογέυματά του π.χ. ή ήταν ιδιοκτήτης σε ταξί κλπ ή ήταν ένας από τους χιλιάδες απασχολούμενους περιστασιακά με "μπλοκάκι"), απαλλασσόταν από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ, καθώς ήταν κύρια ασφαλισμένος στο ΙΚΑ.

Με εγκύκλιό της όμως η νέα διοίκηση του ΟΑΕΕ, προσπαθώντας να μαζέψει από παντού χρήματα, έδωσε οδηγίες, ώστε να επανεξεταστούν οι "απαλλαγές" και να κληθούν να καταβάλλουν αναδρομικά (!) εισφορές όσοι μισθωτοί, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, δεν έχουν ακριβώς 25 ένσημα το μήνα !

Το θέμα, ανακαλύπτουν σιγά σιγά, πολλοί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και απλά, θα πέσει ξύλο !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη