9 Απρ 2010

Άντε πάλι…. το Περί ημιυπαιθρίων το ανάγνωσμα!

Την γνώμη μας για τις σχετικές διατάξεις περί ημι-υπαιθρίων και λοιπές διατάξεις τις γνωρίζετε… από παλιά… (δεν έχουμε να προσθέσουμε και πολλά...)

Δείτε τι γράφαμε τότε! (Ιούλιος 2009 και εδώ, εδώ, εδώ)…..
…..Αυτήν την εποχή με την απίστευτα μεγάλη κρίση στην αγορά ακινήτων, οι ημιυπαίθριοι (εντός του νομίμου περιγράμματος) μας φταίγανε κύριε Σουφλιά;Λύσαμε τα υπόλοιπα προβλήματα παρανομιών, για να ασχοληθούμε με το τι γίνεται εντός του νομίμου περιγράμματος των νομίμως υφιστάμενων οικοδομών;….. ….. Γιατί το υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ασχολείται με τις παρανομίες εντός του νομίμως υφιστάμενου περιγράμματος και όγκου των νομίμως υφιστάμενων κτιρίων και όχι με παρανομίες που αφορούν διαφοροποίηση του περιγράμματος («τεντωμένα περιγράμματα») των κτιρίων ή βρίσκονται εκτός εγκεκριμένων περιγραμμάτων (παράνομες επεκτάσεις) και φυσικά τα «ανύπαρκτα περιγράμματα» (στα αυθαίρετα κτίρια);…. …..Μήπως καλύτερα να επιδοτήσετε την αγορά διαμερισμάτων με ημιυπαιθρίους και μετά να τα φορολογήσετε, όπως έκανε άλλο υπουργείο με τα αυτοκίνητα;
(δεν είναι άσχημη ιδέα!)…..

Την συνολική μας άποψη ως TaXalia σχετικά με τον νέο νόμο (άλλος ένας νόμος…) θα σας την γράψουμε σύντομα, καθαρά και χωρίς παρωπίδες (όπως πάντα), αφού πρώτα ψηφιστεί ο νόμος.

Πάντως έτσι για την ιστορία να σας πούμε ότι για μας η συνολική λύση (μια για πάντα) στο πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης μπορεί να γίνει μόνον στην λογική των παρακάτω άρθρων μας:

(διαβάστε εδώ, εδώ και τέλος διαβάστε και το σχετικό ανέκδοτο μας).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη