22 Απρ 2010

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει

Σας κοινοποιούμε δελτίο τύπου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο

Αγαπητέ ασφαλισμένε,

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά για το φάρμακο, τα φαρμακεία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, κάποιοι προσπαθούν να...

παραχαράξουν κακόβουλα την πραγματικότητα και να μεταφέρουν ευθύνες για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων σε αυτούς που, στην πραγματικότητα, εδώ και χρόνια τα στηρίζουν: τους φαρμακοποιούς! Για την ανέχεια των ταμείων, δεν ευθύνονται ούτε οι ασφαλισμένοι, ούτε οι φαρμακοποιοί. Μοναδικοί υπεύθυνοι είναι όσοι κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες, με αποφάσεις ή με την αμέλεια των οποίων:

- Διασπαθίστηκαν οι περιουσίες των ταμείων,
- Αφέθηκε ανεξέλεγκτη η εισφοροδιαφυγή, όταν εσύ ήσουν πάντα συνεπής με τις υποχρεώσεις σου προς το ασφαλιστικό σου ταμείο,
- Καθυστέρησε η μηχανοργάνωση των ασφαλιστικών ταμείων, αφήνοντας ανεξέλεγκτες τις δαπάνες και τη συνταγογράφηση,
- Χαρίστηκαν εκατομμύρια στη φαρμακοβιομηχανία, μη εισπράττοντας θεσμοθετημένους πόρους,
- Οι νοσοκομειακές δαπάνες έφθασαν στα ύψη.

Από την πλευρά μας, χρόνια τώρα, αποκαλύπτουμε, καταγγέλουμε και συνεχίζουμε να διαμαρτυρόμαστε και να κινητοποιούμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν σε βάρος της δημόσιας υγείας και της τσέπης των ασφαλισμένων. Θέτουμε τις γνώσεις μας και την εργασία μας στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, διακινώντας ΦΑΡΜΑΚΟ και όχι οποιοδήποτε εμπόρευμα,αμειβόμενοι για αυτό με κέρδος καθορισμένο από το Κράτος. Εργαζόμαστε για να καλύψουμε τις δικές σου ανάγκες ημέρα και νύχτα, καθημερινές, αργίες και εορτές, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Σήμερα, αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα και ο λαός της,

- Δεχθήκαμε χωρίς παζάρια τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, με συνέπεια την ελάττωση του εισοδήματός μας,
- Εξακολουθούμε να σε στηρίζουμε, αγοράζοντας από τους προμηθευτές και πληρώνοντας από την τσέπη μας τα φάρμακά σου, τη στιγμή που τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους με καθυστέρηση πολλών μηνών.

Τα φαρμακεία δεν έχουν άλλες αντοχές! Αδυνατούμε να πιστώνουμε άλλο το κράτος, όταν οι οφειλές μας στις τράπεζες έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και τρομακτικά επιτόκια. Πιέζουμε συνεχώς για να αποφύγουμε μια επιλογή που δεν τη θέλουμε, αλλά που κάθε μέρα μας την επιβάλλουν και πιο πιεστικά: τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

Στην αδυναμία του Κράτους να δώσει λύσεις, κάποιοι επιχειρούν με άθλιο τρόπο να διχάσουν την κοινωνία και να σε στρέψουν εναντίον μας. Εμείς και εσύ είμαστε θύματα της ίδιας κακοδιοίκησης. Κάνουμε καθημερινά ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υπηρετήσουμε τη δημόσια υγεία. Η πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις δικές της υποχρεώσεις:

- Να σου χορηγεί όλα τα αναγκαία φάρμακα,
- Να πληρώνει στους φαρμακοποιούς τα φάρμακα που διαθέτουν.

Δεν θέλουμε την ταλαιπωρία σου. Σε αυτήν σε οδηγούν όσοι δεν διαχειρίζονται σωστά τα χρήματά σου και δεν πληρώνουν για την περίθαλψή σου. Εμείς, σε θέλουμε δίπλα μας, στον αγώνα για μια σύγχρονη Δημόσια Υγεία!

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη