13 Μαΐ 2010

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν…

Ας πούμε ότι από έναν εξειδικευμένο στην «άμυνα» διαδικτυακό τόπο (defencenet.gr), λίγες ώρες πριν έρθει ο Τούρκος Πρωθυπουργός για επίσκεψη στην χώρα μας, διαβάζετε με την σειρά που σας δίνουμε τους παρακάτω τίτλους…
1).Tριάντα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά μαχητικά 36 ώρες πριν την άφιξη Ερντογάν
2).Ομολογεί μυστική διπλωματία ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας, εν όψει της επίσκεψης του Ρ.Τ.Ερντογάν!
3).H Ρωσία ακυρώνει τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξ/λη - Yπό αίρεση και ο South Stream;
4).Συνεχή αεροναυτικά επεισόδια στο Αιγαίο - ΓΕΕΘΑ: "Ναι, έτσι συνέβησαν"
Επίσης την προηγούμενη γνωρίζατε για... 5). επιστολή επιφανών πολιτών για ακύρωση της επίσκεψης.
Φυσικά γνωρίζατε 6). την κατάσταση της χώρας μας σήμερα με δήλωση του Πρωθυπουργού ότι χάσαμε κυριαρχικά δικαιώματα και ανεξαρτησία με το ΔΝΤ και την επιτήρηση.
Και τέλος 7). γνωρίζατε την κατάταση με τις προκλήσεις στο Σκοπιανό και τις απίστευτες παραβιάσεις στο Αιγαίο…

Πως θα νιώθατε; Νομίζουμε έτσι όπως ακριβώς νιώθουμε και εμείς...
Διαβάστε αναλυτικά τις ειδήσεις...
Παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά μαχητικά 36 ώρες πριν την άφιξη Ερντογάν
Με δεύτερη ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει το defencenet.gr και σε επίπεδο αριθμών για το όργιο παραβιάσεων και επιθετικών κινήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο, 36 ρες πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού της, Ρ.Τ.Ερντογάν. Συνολικά 30 παραβιάσεις του ΕΕΧ! Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό παραβιάσεων εδώ και χρόνια! Προφανώς για να φτιάξουν "θετικό κλίμα"...

Ομολογεί μυστική διπλωματία ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας, εν όψει της επίσκεψης του Ρ.Τ.Ερντογάν!
α μπορούσε να δοθεί και ο τίτλος "Ελλάς: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη" αν σκεφθεί κανείς τις απίστευτες τουρκικές επιθετικές κινήσεις στο Αιγαίο από τη μία και το "κόκκινο χαλί" που στήνεται στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν απο την άλλη. Τίποτα δεν φαίνεται να εμποδίζει αυτή την κυβέρνηση από το να προχωρήσει σε παραχώρηση κεκτημένων διακαιωμάτων στο Αιγαίο.
"Ως αρχή νέας προσπάθειας στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας" αξιολογεί την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός ΕξωτερικώνΔημήτρης Δρούτσας, από την Βιέννη, όπου συμμετείχε σε Διεθνές Σεμινάριο για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
Ιδιαίτερα σαφής για την μυστική διπλωματία που έχει προηγηθεί σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων (νομοτελειακά δεν μπορεί να συμβεί κάτι διαφορετικό σε μία διαβούλευση όπου μόνο ο ένας ζητάει και ο άλλος απλά δεν διεκδικεί τίποτα), αφού όπως σημείωσε ο Δ.Δρούτσας, "η επίσκεψη του Τουρκου πρωθυπουργού, έχει προετοιμαστεί «πολύ προσεκτικά και εντατικά»" !
Από την πλευρά της Αγκυρας αξιωματούχοι τονίζουν ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα ότι «μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας σε τομείς που δεν παραπέμπουν εννοιολογικά σε θέματα κυριαρχίας».
Ο στόχος που θέτει η Τουρκία είναι η εδραίωση του κλίματος συνεργασίας και όπως αναφέρει έγκυρη τουρκική πηγή, το ζητούμενο είναι «η αλλαγή του μοντέλου της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών».
Αυτό είναι το μόνο βέβαιο: Φινλανδικό ή δανικό μοντέλο θα έχουμε στη νέα σχέση;

H Ρωσία ακυρώνει τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξ/λη - Yπό αίρεση και ο South Stream;
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Sergei Shmatko, ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία, "εξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Μπακού-Τσεϊχάν και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη καθώς ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας". Πρακτικά δηλαδή ματαιώνεται ο δεύτερος!
Ανέφερε πως, αφού η Boυλγαρία ξεκαθαρίσει την στάση της όσον αφορά τις απαιτήσεις της για καλύτερα οικονομικά ωφέλη και περιβαλλοντική προστασία, θα εξεταστεί η συγχώνευση του προγράμματος κατασκευής του αγωγού με αυτό του Μπακού-Τσεϊχάν, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται.
Αν και δεν είναι σαφές από τα λεγόμενα του S.Shmatko τι εννοεί λέγοντας "συγχώνευση", είναι πιθανό να έβαλε την ταφόπλακα στο πρόγραμμα που θα συνεισέφερε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της χώρας μας.
Ρωσική πηγή ανέφερε στο defencenet.gr, ότι "Η βουλγαρική κυβέρνηση αρνείται να εκτελέσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και η ελληνική τηρεί αλλοπρόσαλλη στάση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, τουλάχιστον σε αυτή την μορφή, τελείωσε για εμάς. Θα δούμε τι θα γίνει με τον South Stream"!
Πρόκειται για μία "προαναγγελθείσα" από την Ρωσία απόφαση. Η Μόσχα θεωρεί Βουλγαρία και Ελλάδα "αδύναμους κρίκους" οι οποίοι εξαρτώνται πλέον ολοκληρωτικά από το "ατλαντικό μπλοκ".
Το χειρότερο είναι ότι η Τουρκία αποκτά το ρόλο που ήθελε να διαδραματίσει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας ως διακομιστικός κόμβος μεταφοράς πετρελαίου προς τι αγορές τις δύσης. Παράλληλα, ο Μπακού-Τσεϊχάν που ως πρόγραμμα δεν κρίνονταν βιώσιμος, με την μεταφορά και Ρωσικού πετρελαίου αναβαθμίζεται.
(Ανανέωση 20.00) Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Igor Sechin δήλωσε ότι η χώρα του πρόκειται να επενδύσει συνολικά 3 δις δολάρια για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Samsun-Ceyhan.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο υπό κατασκευή 700 χλμ αγωγός (κατασκευάζεται από ιταλοτουρκική κοινοπραξία) με μεταφορική ικανότητα 1,2 εκατ. δολαρίων την ημέρα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της χώρας του και της Τουρκίας.
Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο χώρες συζήτησαν την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στην περιοχή του Ceyhan συμπληρώνοντας ότι οι δύο πλευρές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν την από κοινού πώληση των προϊόντων του διυλιστηρίου.
Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να αγοράσει το 70% των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ρωσία.

Συνεχή αεροναυτικά επεισόδια στο Αιγαίο - ΓΕΕΘΑ: "Ναι, έτσι συνέβησαν"
Σειρά αεροναυτικών επεισοδίων είχαμε σήμερα τη νύχτα στο Αιγαίο με τις τουρκικές δυνάμεις να συμπεριφέρονται όχι απλώς προκλητικά, αλλά καθαρά επιθετικά, με εγκλωβισμούς ελληνικών μαχητικών και ενός μεταφορικού αεροσκάφους C-130 από ραντάρ τουρκικών φρεγατών (!), αλλά και να παραβιάζουν περισσότερες από 17 φορές τον Ε.Ε.Χ. με ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα S-70 και μαχητικά αεροσκάφη. Την σκυτάλη πήραν σήμερα το πρωί στις 09.14 τουρκικά μαχητικά F-16 που προχώρησαν σε παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.
Όλα τα επεισόδια, τα σοβαρότερα και περισσότερα εδώ και πολλούς μήνες κρατήθηκαν μυστικά από την κυβέρνηση, προφανώς για να μην «χαλάσει το κλίμα» της επίσκεψης του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα σε δύο ημέρες.
Τα πλέον σοβαρά και ανησυχητικά συμβάντα σημειώθηκαν γύρω από την Λέσβο και την Χίο. Χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αη Στράτη πετούσε ένα C-130 της Π.Α. εκτελώντας δρομολόγιο ρουτίνας, όταν δέχθηκε σήμα από τουρκική φρεγάτα ότι παραβίαζε δεσμευμένη περιοχή και έπρεπε να απομακρυνθεί άμεσα γιατί «κινδύνευε η ασφάλεια του αεροσκάφους» !
Το C-130 ενημέρωσε το ΑΤΑ και συνέχισε την πορεία του μέχρι να βρεθεί εκτός του βεληνεκούς των Α/Α συστημάτων της τουρκικής φρεγάτας (κλάσης Ο.Η.Perry με βλήματα SM-1).
Λίγο αργότερα στις 21.05, η Πολεμική Aεροπορία έστειλε στο βόρειο Αιγαίο ένα σχηματισμό μαχητικών κρούσης και συγκεκριμένα 4 F-4E Peace Icarus 2000, τα οποία ενώ πετούσαν εντός του ΕΕΧ δέχθηκαν νέα προειδοποίηση για ενδεχόμενη κατάρριψή τους από τουρκική φρεγάτα που έπλεε στην περιοχή.
Σε βοήθειά τους έσπευσαν δύο ελληνικά F-16C τα οποία πέταξαν σε μεγαλύτερο ύψος από τα F-4 «για τον φόβο των Ιουδαίων». Στις 22.16 κι ενώ τα F-4 είχαν αποχωρήσει, τα ελληνικά F-16 πήραν σήμα ότι είχαν εγκλωβιστεί από τα αντιεροπορικά ραντάρ δύο φρεγατών και έπρεπε να αποχωρήσουν άμεσα!
Σε όλες τις περιπτώσεις τα ελληνικά αεροσκάφη εκινούντο σε μη δεσμευμένες περιοχές.
Η νύχτα που ακολούθησε ήταν πραγματικά έντονη και κράτησε σε κατάσταση υψηλού συναγερμού τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα τουρκικά ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας S-70 εκτελώντας συνδυασμένες ασκήσεις με τα τουρκικά υποβρύχια που σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις κινήθηκαν, όπως μας αναφέρθηκε, «κοντά ή μέσα στα εθνικά χωρικά ύδατα», προχώρησαν σε 10 παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ.!

Οι Τέσσερις ειδήσεις (1,2,3,4) ήταν από το http://www.defencenet.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη