13 Μαΐ 2010

Διατροφή 300.000 ευρώ τον μήνα!

Σε συμφωνία για διατροφή ύψους 300.000 ευρώ τον μήνα κατέληξαν ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η πρώην σύζυγός του Βερόνικα Λάριο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο ένα δέκατο της μηνιαίας διατροφής την οποία διεκδικούσε μέχρι πρότινος η πρώην κυρία Μπερλουσκόνι. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η 53χρονη Λάριο, η οποία είναι κατά 20 έτη νεότερη από τον κ. Μπερλουσκόνι, θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί την υπερπολυτελή έπαυλη του ζεύγους στα περίχωρα του Μιλάνου.Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, το ζεύγος Μπερλουσκόνι και οι δικηγόροι τους εξήταζαν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας επί πέντε ώρες, σε δικαστήριο του Μιλάνου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η Λάριο, πρώην ηθοποιός και σύζυγος επί 19 έτη του Ιταλού πρωθυπουργού, ζητούσε αρχικώς διατροφή ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα στην αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του συζύγου της. Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τις απαιτήσεις της εξωφρενικές.

Την απόφαση της Λάριο να ζητήσει διαζύγιο πυροδότησαν οι φήμες ότι ο Μπερλουσκόνι είχε παρευρεθεί στα γενέθλια μιας 18χρονης κοπέλας από τη Νάπολη, η οποία φιλοδοξούσε να γίνει μανεκέν και η οποία αποκαλούσε «μπαμπάκα» τον Καβαλιέρε. Η Βερόνικα Λάριο είχε τότε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να παραμείνει σύζυγος κάποιου που συναναστρέφεται ανήλικες. Ο Μπερλουσκόνι είχε κατ’ επανάληψιν αρνηθεί ότι είχε σχέση με τη νεαρή, ωστόσο λίγο αργότερα βρέθηκε αναμεμειγμένος σε άλλο σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο μια συνοδός πολυτελείας δήλωσε ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός τής προσέφερε χρήματα για να έχει ερωτικές σχέσεις μαζί του και για να συμμετάσχει σε πάρτι στην κατοικία του στη Ρώμη. Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, οι διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίου αρχίζουν μόνο αφότου υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο συζύγων. Από τη νομιμοποίησή τους το 1974, τα διαζύγια αυξάνονται στην καθολική Ιταλία. Το ζεύγος Μπερλουσκόνι-Λάριο έχει τρία παιδιά ηλικίας 25, 23 και 21 ετών.

http://news.kathimerini.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη