18 Ιουν 2010

Φόλες στα αδέσποτα; ΟΧΙ πιά !!! Να απαγορευτούν τώρα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ

Το χειρότερο αμάρτημα απέναντι στα άλλα πλάσματα γύρω μας δεν είναι το μίσος, αλλά η αδιαφορία προς αυτά.
Αυτή είναι η ουσία της απανθρωπιάς...

“Τα αποτελέσματα που έχει η τιμωρία στους ανθρώπους και στα ζώα είναι η...


αύξηση του φόβου, η όξυνση της πονηριάς, ο έλεγχος των επιθυμιών. Η τιμωρία δαμάζει τον άνθρωπο, αλλά δεν τον κάνει καλύτερο.”

"Φ. Νίτσε"
Φόλες…

Δηλητηριασμένα ζώα στους δρόμους…

Καθημερινό πλέον φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα…

Κανένας ένοχος.. καμία ποινή.. καμιά αλλαγή…

Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη..

Αλλά τι κάνουμε γι αυτό?? ΤΙΠΟΤΑ!! Κανείς δεν βλέπει τίποτα και κανείς δεν ξέρει τίποτα.. και το έγκλημα ενάντια στα ζώα συνεχίζεται.. ανελέητο..

Η δηλητηρίαση των ζώων είναι παράνομη…

Σύμφωνα με τον Νόμο 1197/1981 «όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή εγκαταλείπει ζώο θα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 6 μήνες ή /και με χρηματική ποινή 300€ μέχρι 1,500€»

Ο όρος «φόλα» αναφέρεται σε ένα σύνολο μεθόδων και τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για τη δηλητηρίαση κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων. Οι φόλες συνήθως τοποθετούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσα σε κομμάτια φαγητού που θα θελήσουν να φάνε τα ζώα. Πολλές φορές βέβαια οι δράστες αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν απίστευτα ισχυρά δηλητήρια τα οποία σκορπίζουν γύρω από δέντρα ή σε γωνίες σπιτιών και αρκεί μια μικρή επαφή με το ζώο για να το βλάψουν.

Κάθε χρόνο σκυλιά και γάτες πεθαίνουν με φρικτούς πόνους, δηλητηριασμένα. Η δηλητηρίαση των ζώων είναι απάνθρωπη και παράνομη. Παρόλα αυτά συνεχίζεται σε καθημερινή βάση σε ολόκληρη την χώρα.

Οι δηλητηριαστές αδιαφορούν για τον νόμο, τη δημόσια ασφάλεια και για τα ίδια τα ζώα. Αλλά και οι ιδιοκτήτες που εγκαταλείπουν τα ζώα τους ή όσοι αδιαφορούν γι’ αυτή τη βάναυση πράξη είναι συνυπεύθυνοι.


H Himaira Team, προωθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας επιστολή για την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ όπως η στρυχνίνη και φυτοφαρμάκων, όπως συμβαίνει και με τα ηρεμιστικά φάρμακα. Να καταγράφονται τα πλήρη στοιχεία του αγοραστή. Αυστηρές ποινές χωρίς εξαγορά για όσους βάζουν φόλες και κακοποιούν ζώα.


Η πρόταση μας είναι:

Να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για όσους αγοράζουν τέτοιου είδους φυτοφάρμακα ή άλλα δηλητήρια που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την θανάτωση των ζώων.

Στα καταστήματα που πωλούνται φυτοφάρμακα οι αγοραστές να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τον λόγο χρησιμότητας των φυτοφαρμάκων που αγοράζουν.

Να δηλώνουν τα στοιχεία τους, την διεύθυνση κατοικίας τους, το είδος που αγοράζουν και τον σκοπό χρήσης των φυτοφαρμάκων.


Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα μειωθούν τα περιστατικά δηλητηριάσεων στα ζώα.

Μέχρι να μπορέσουμε να αλλάξουμε την νοοτροπία του κόσμου σχετικά με τις κακοποιήσεις και τις δηλητηριάσεις των ζώων, ας κάνουμε λίγο δυσκολότερη την ζωή σε αυτούς που χωρίς δισταγμό χρησιμοποιούν δηλητήρια ενάντια σε αθώα ζώα.

Ήδη έχουμε 1,383 υπογραφές… αλλά χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερες.

Ας ενώσουμε ΟΛΟΙ τις φωνές μας και ας δείξουμε την αγανάκτηση μας για τα εγκλήματα που γίνονται ενάντια σε αθώες ψυχές.


Υπογράψτε ΟΛΟΙ για να απαγορευτεί η ευρεία πώληση των δηλητηρίων.

Υπογράψτε ΟΛΟΙ για να κάνουμε δύσκολη την ζωή στους δολοφόνους των ζώων.

Υπογράψτε ΟΛΟΙ για το δικαίωμα της ζωής στα ζώα.

Δεν πρέπει να είμαστε άλλο συνένοχοι στο καθημερινό μαρτύριο χιλιάδων ζώων που υποφέρουν και πεθαίνουν από τις φόλες.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


Υπογράψτε την Petition in Facebook
http://apps.facebook.com/petitions/view?pid=603437198


Υπογράψτε την Petition in Care2
http://www.thepetitionsite.com/11/stop-the-sale-of-poisons

Για την Himaira Team

Christiana Berg

Καλλιόπη Σιμιτσή

Web: http://www.himaira.gr/

E-mail: himairateam@yahoo.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη