28 Δεκ 2010

Δήλωση Χρ. Μάτη για το ζήτημα των σκουπιδιών

«Το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν έχει μόνο τεχνικές, αλλά κυρίως πολιτικές λύσεις. Δηλαδή μείωση της παραγωγής, διαλογή, επανάχρηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση.

Αν δε γίνουν αυτά, το πρόβλημα θα επανέρχεται με διαφορετικούς τρόπους. Τη μια θα φταίει η απεργία των φορτηγών, όπως πριν..
 λίγους μήνες, την άλλη η απόφαση της περιφέρειας, όπως τώρα, την τρίτη η ‘’πολιτική δολιοφθορά’’, όπως στις εκλογές του 2002 και την τέταρτη κάτι άλλο, ενώ οι πολίτες θα παρακολουθούν με ένα μαντήλι στη μύτη.

Σε ότι αφορά στην αποκομιδή, οι διοικήσεις είναι για να μαζεύουν τα σκουπίδια και όχι για να διαπιστώνουν, δίκην παρατηρητή, ποιος φταίει που δημιουργούνται στοίβες στους δρόμους.

Η νέα διοίκηση πρέπει να ξεκαθαρίσει σήμερα πως θα καθαρίσει η πόλη με διαφανή, νόμιμο και αποτελεσματικό τρόπο μόλις αναλάβει καθήκοντα, δηλαδή σε τρεις ημέρες. Και φυσικά μετά την αποκομιδή των «εορταστικών» απορριμμάτων αναμένουμε και ένα αποτελεσματικό σχέδιο για την μείωση των απορριμμάτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την εφαρμογή κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων.»

διαβάστε και: Αποκάλυψη Παπαγεωργόπουλου: Η κυβέρνηση σαμποτάριζε το Δήμο Θεσσαλονίκης
Παραδοσιακά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη με σκουπίδια
Τα χάλια της Θεσσαλονίκης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη