19 Δεκ 2010

Έγινε η ορκωμοσία Ψωμιάδη (φωτογραφίες)

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν Παναγιώτης Ψωμιάδης (ΝΔ), Μάρκος Μπόλαρης(ΠΑΣΟΚ) και Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ),
με πολιτικό οι Θεοδόσης Κωνσταντινίδης (ΚΚΕ), Τάσος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ), Μιχάλης Τρεμόπουλος(ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ), Αικατερίνη Ξηροτύρη(ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤ.) και Γιάννης Κούτρας(ΑΝΤΑΡΣΙΑ).

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Είμαστε με την Πολιτεία, είμαστε με την κοινωνία, είμαστε με την Περιφέρεια. Ο Καλλικράτης είναι ένα κορυφαίο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί». Με αυτή τη φράση ο ..
Παναγιώτης Ψωμιάδης, ολοκλήρωσε την πρώτη του ομιλία ως πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, στην τελετή ορκωμοσίας των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας όπως αναδείχθηκε από τις εκλογές της 7ης-14ης Νοεμβρίου 2010, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση και Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τα μηνύματα συνεργασίας και τις συγχαρητήριες επιστολές που απέστειλαν. Επίσης, ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτη Ξυνίδη, που παρέστη στη σημερινή τελετή, για τα «ενωτικά λόγια του», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Παρόντες επίσης ήταν, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Στ. Καλαφάτης, ο ευρωβουλευτής κ. Γ. Παπαστάμκος, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαρία Λιονή, ο Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης κ. Γ. Χατζηκωνσταντίνου, ο διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Γ. Νακόπουλος, ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κ. Κασαπάκης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Γ. Μυλόπουλος και ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ κ. Γ. Παντής, οι γενικοί πρόξενοι των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας και άλλοι εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αρχών, εκπρόσωποι θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών από τους επτά νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχοι και Νομάρχες από όλη την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και συγγενείς των εκλεγμένων, φίλοι και απλοί πολίτες.

Ακολούθησε ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο, τον οποίο έδωσαν τα μέλη της παράταξης «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία» (Π. Ψωμιάδης), «Μέτωπο Ανάπτυξης» (Μ. Μπόλαρης) και «Καθαρά χέρια – Καθαρές Ιδέες – Καθαρές λύσεις» (Κ. Βελόπουλος) και ορκωμοσία με πολιτικό όρκο, τον οποίο έδωσαν τα μέλη της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας» (Θ. Κωνσταντινίδης), «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» (Αν. Κουράκης), «Οικολογία Αλληλεγγύη» (Μ. Τρεμόπουλος), «Δημοκρατία – Οικολογία - Συμμετοχή» (Ασ. Αικατερινάρη-Ξηροτύρη) και «Αντικαπιταλιστική Αριστερά» (Ι. Κούτρας).

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας, ο κ. Ψωμιάδης εκφώνησε πανηγυρική ομιλία εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του ως νέου αιρετού Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από 1/1/2011 (το πλήρες κείμενο της ομιλίας αποστέλλεται σε ξεχωριστό δελτίο Τύπου). Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον προηγούμενο Νομάρχη Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλο για τη μεγάλη του προσφορά στο θεσμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και τους Νομάρχες των υπόλοιπων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Την 1η Ιανουαρίου γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε τα δεδομένα, κάνουμε μια νέα αρχή. Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, είμαστε πλέον μια ενότητα, μια γροθιά, μια μεγάλη οικογένεια, που πρέπει να φροντίσει για όλα τα μέλη της. Και αποτελεί προσωπική μου δέσμευση κυρίες και κύριοι συνάδελφοι πως, όπως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, Μακεδονία δεν θα είναι μόνο η Θεσσαλονίκη», τόνισε ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης και πρόσθεσε. «Δηλώνω ενώπιον σας, πως όπως ήμουν για οχτώ χρόνια Νομάρχης όλων των πολιτών του Νομού Θεσσαλονίκης, αύριο θα είμαι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων».

«Να αφήσουμε στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα, να ασχοληθούμε με τη Μακεδονία μας, χωρίς κομματικές παρωπίδες», είπε ο κ. Ψωμιάδης και τόνισε: «Η δύναμη μας είναι οι άνθρωποι αυτού του τόπου. Και οι άνθρωποι αυτοί, από τους μικρομεσαίους που «στραγγαλίζονται» μέχρι τους νέους μας που ψάχνουν το μέλλον τους στα ξένα, από τους απολυμένους της ΕΝ.ΚΛΩ. μέχρι τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και από τους ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής μέχρι τους βαμβακοκαλλιεργητές, τους κτηνοτρόφους και τους ορυζοπαραγωγούς της Θεσσαλονίκης, έχουν, δικαιολογημένα, αυξημένες απαιτήσεις, απ’ όλους όσους βρισκόμαστε εδώ. Απαιτούν, όπως αποδείχτηκε στις 14 Νοεμβρίου, μια δυνατή φωνή στα κέντρα αποφάσεων, στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, απαιτούν αξιοπρεπή αντιμετώπιση, απαιτούν ένα καλύτερο μέλλον».

«Οι εκλογές τελείωσαν. Για εμάς, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Καλό είναι να αντιληφθούμε όλοι, εμείς εδώ στην Περιφέρεια αλλά και η κυβέρνηση, ότι στην Ευρώπη των Περιφερειών, η Ελλάδα δεν μπορεί πια να υστερεί. Πέρα και πάνω από κόμματα, θεωρούμε αυτονόητη πλέον την αγαστή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και Περιφέρειας», κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Μέτωπο Ανάπτυξης» κ. Μάρκος Μπόλαρης, «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας» κ. Θ. Κωνσταντινίδης, «Καθαρά χέρια – Καθαρές Ιδέες – Καθαρές λύσεις» κ. Κ. Βελόπουλος, «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» κ. Αν. Κουράκης, «Οικολογία Αλληλεγγύη» κ. Μ. Τρεμόπουλος, «Δημοκρατία – Οικολογία - Συμμετοχή» κ. Ασ. Ξηροτύρη και «Αντικαπιταλιστική Αριστερά» κ. Ι. Κούτρας, οι οποίοι με σύντομους χαιρετισμούς έδωσαν το στίγμα της παρουσίας τους στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας υπέγραψαν, όπως προβλέπεται, το πρωτόκολλο ορκωμοσίας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη