17 Δεκ 2010

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η σοβαρότατη πληροφορία που μεταφέραμε εδώ χθές http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_5241.html είναι η κορύφωση ενεργειών από την κυβέρνηση Παπανδρέου, που ως μοναδικό στόχο έχουν την ικανοποίηση των θέσεων των μεταλλαγμένων Βουλγάρων των Σκοπίων, στην πορεία των διαπραγματεύσεων στο θέμα της...
 ονομασίας.
Η αρχή έγινε μόλις ο Γιώργος Παπανδρέου εκλέχτηκε πρωθυπουργός!
 Η πρώτη ενέργεια υποχώρησης που έκανε, ήταν να καταργήσει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Η δεύτερη και χειρότερη, ήταν να καταργήσει Καποδιστριακούς δήμους που είχαν ονόματα καθαρά αρχαιοελληνικά και τα οποία εκνεύριζαν τους φασίστες παραχαράκτες των Σκοπίων και τους εν Ελλάδι φίλους τους.
Έτσι ονόματα όπως: δήμος Μακεδονίδος, δήμος Βεργίνας και δήμος Αντιγονιδών στο νομό Ημαθίας, δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου στο νομό Πέλλας, δήμος Φιλίππων στο νομό Καβάλας, δήμος Φιλώτα στο νομό Φλώρινας και δήμος Μακεδνών στο νομό Καστοριάς…καταργήθηκαν με το πρόσχημα της συνένωσης!
Μέχρι και ο δήμος που έφερε το δοξασμένο όνομα του Ίωνα Δραγούμη, καταργήθηκε και αυτός, ίσως για να μην ενοχλεί πια τους μεταλλαγμένους Βούλγαρους γείτονες.
Πάντα με το πρόσχημα της συνένωσης και της κατάργησης και φυσικά των οικονομικών δυσκολιών του κράτους και των
…υποχρεώσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση υπογράφοντας το μνημόνιο, συνεχίζεται μεθοδικά η αποδυνάμωση των ελληνικών θέσεων στη διαμάχη με τους μεταλλαγμένους απογόνους του τσάρου Σαμουήλ, στο θέμα της κατοχύρωσης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και του… DNA της λέξης ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ.
Η κορύφωση των ελληνικών υποχωρήσεων, θα έρθει με την φημολογούμενη προειλημμένη  απόφαση της κυβέρνησης –λόγω φυσικά και των …συμβουλών των υπερατλαντικών συμμάχων- της κατάργησης  του φορέα ΣΥΜΒΟΛΟ της πόλης της Θεσσαλονίκης και της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Ενός φορέα που από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, αποτελεί το καρφωμένο παλούκι στο μάτι του Πολύφημου της Σκοπιανής προπαγάνδας.
Ενός φορέα που μόνο η αναζήτηση στη google  των ονομάτων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MACEDONIA  παραπέμπει κατά 95% σε αυτόν!
Αυτόν τον φορέα λοιπόν που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην πολεμική διαμάχη του διαδικτύου παγκόσμια και όχι μόνο, η κυβέρνηση θα τον καταργήσει με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τις συνενώσεις του …Καλλικράτη!
Το ερώτημα είναι ένα και απλό: θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν;

Υ.Γ.
Αν μου έχουν ξεφύγει κι άλλοι καταργημένοι δήμοι, γράψτε τους στα σχόλια



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη