25 Ιαν 2011

Ο Α. Σαμαράς μας δικαίωσε πλήρως

Χθες το πρωϊ είχαμε αναρτήσει άρθρο με τον τίτλο Τι περιμένουμε σήμερα στη Βουλή από τον Αντώνη Σαμαρά.  Στο άρθρο μας αυτό, καλούσαμε τον Αντώνη Σαμαρά:

1)  Να ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει άμεσα στη χάραξη ΑΟΖ μεταξύ....
Ελλάδας και Κύπρου, όπως και μεταξύ Ελλάδας και άλλων γειτονικών χωρών.

Ο Α. Σαμαράς είπε: «Σας καλώ να θεσπίσουμε και να διακηρύξουμε αμέσως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και να προχωρήσουμε στην οριοθέτησή της με την Κύπρο και με όποια άλλα κράτη προσέλθουν να το λύσουμε διμερώς».

2) Να απαγορεύσει οποιαδήποτε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία που θα θίγει και δεν θα αναγνωρίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο.

Ο Α. Σαμαράς είπε: «Οποιαδήποτε Συμφωνία θα στηριζόταν σε αυτό-παραίτηση της Ελλάδας απ’ όσα της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, για μας θεωρείται άκυρη από τώρα. Κι αν υπάρξει, θα την ακυρώσουμε μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση. Μιλημένα-ξηγημένα...Κάποιοι προτείνουν ακόμα «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο. Ελπίζω να ισχύουν, κ. Παπανδρέου, οι διαβεβαιώσεις που δώσατε, εδώ, στη Βουλή, ότι κάτι τέτοιο δεν το συζητάτε καν. Άλλωστε, τι θα πει «συνεκμετάλλευση»; Να εκμεταλλευτούμε μαζί με άλλους, κάτι που το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας το αναγνωρίζει ως δικό μας;»

3)  Να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή σε ότι αφορά την ονομασία των Σκοπίων.

Ο Α. Σαμαράς είπε: «…στο Βουκουρέστι…η Ελλάδα ξεκαθάρισε τη θέση της, διευκρίνισε ότι θα δεχθεί ένα όνομα για κάθε χρήση – erga omnes – απέκλεισε τον εθνολογικό προσδιορισμό του γειτονικού κράτους με όνομα που παραπέμπει σε αλυτρωτικές αξιώσεις σε βάρος της, παραμέρισε όλες τις προτάσεις για «διπλές» και «τριπλές ονομασίες» κι έβαλε «βέτο» για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση….. Κι εμείς εμμένουμε και σήμερα, απόλυτα και αταλάντευτα, σ’ αυτές τις «κόκκινες γραμμές»».    

Μετά από αυτά που διαβάσατε, πέστε μας φίλοι μας.
Έχουμε ή όχι δίκιο να αισθανόμαστε δικαιωμένοι;;;


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη