11 Ιαν 2011

Ο Ερντογάν αποκάλυψε πως ο κ. Παπανδρέου δεν τα εννοούσε αυτά που είπε, όπως εμείς τα καταλάβαμε.

Όπως πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ, ο κ. Ερντογάν, σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του προχθες το βράδυ για το Κουβέιτ, εξέφρασε τη δυσφορία του για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου προς τους πρέσβεις, στο Ερζερούμ.
Ειδικότερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, είπε πως....
η συνομιλία του με τον κ. Παπανδρέου «ήταν πολύ αποδοτική» και τόνισε πως «η ομιλία που έκανε ο κ. Παπανδρέου στη συνέχεια κατά τα εγκαίνια, ήταν γεμάτη από μηνύματα ενότητας».

«Ωστόσο» όπως είπε, «η ομιλία που έκανε προς τους πρέσβεις, είναι η αλήθεια ότι δεν ήταν αυτή που περίμενα». Μάλιστα αποκάλυψε πως αργότερα ο κ. Παπανδρέου τα μάζεψε. Συγκεκριμένα είπε: «Στη συνομιλία που είχαμε στη συνέχεια, όμως, είπε πως στην πραγματικότητα δεν ήθελε να εκληφθούν τα λόγια του με τον τρόπο αυτό. Και όπως είδατε, επανόρθωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε. Αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι αυτά που λέμε, αλλά τι καταλαβαίνουν αυτοί που μας ακούν. Υπάρχει αυτή η διαφορά η οποία του ξέφυγε και δεν ήταν και τόσο όμορφο. Εγώ στην ομιλία μου έκανα την αναγκαία εκτίμηση, στο πλαίσιο της ευγένειας του οικοδεσπότη. Διότι θα πρέπει με όσα λέμε να προσπαθούμε όχι να προκαλούμε ένταση στις σχέσεις, αλλά να τις συμμαζεύουμε. Η Τουρκία είναι μεγάλο και ισχυρό κράτος. Εάν αυτό το ισχυρό και μεγάλο κράτος παρουσιάζει τις θέσεις του με τρόπο που αρμόζει, θα συμβάλει πολύ περισσότερο στην ειρήνη στην περιοχή».

    Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παπανδρέου, στην ομιλία του ενώπιον των Τούρκων πρέσβεων είχε αναρωτηθεί για το τι προσπαθεί να αποδείξει η Τουρκία με τις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά. Επιπλέον είχε επισημάνει πως όσο συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου, η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ. Αυτές οι αναφορές του στην καρδιά της Τουρκίας, έκαναν τα παπαγαλάκια στα ελληνικά ΜΜΕ να πετάξουν τη σκούφια τους.

Εμείς τώρα, μετά τις αποκαλύψεις Ερντογάν, τι να πούμε. Ο κ. Ερντογάν λοιπόν στην πραγματικότητα αποκάλυψε πως, ο κ. Παπανδρέου τα μάζεψε στην κατ’ ιδίαν συνομιλία τους και ουσιαστικά απολογήθηκε, καθόσον είπε πως δεν ήθελε να εκληφθούν τα λόγια του, έτσι όπως εμείς όλοι τα καταλάβαμε και "αναθαρρήσαμε". Και πάλι τι να πούμε.
Απλά περιμένουμε μια διάψευση από τον κ. Παπανδρέου, έτσι για να διασωθούν τα προσχήματα βρε αδερφέ (καρντάσι).

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη