14 Φεβ 2011

Έτσι όπως πάνε θα μαζικοποιήσουν το κίνημα ανυπακοής

Η εντολοδόχος κυβέρνηση έφερε λοιπόν τροποποίηση στον ΚΟΚ, προκειμένου να κτυπήσει ατομικά τα μέλη του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», με τις αντισυνταγματικές και ασύμμετρες ποινές που θέλει να επιβάλει. Τούτο δε, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε πει, το έκανε, στα πλαίσια της τακτικής του «διαίρει και βασίλευε». για να....
διαλύσει το κίνημα, απομονώνοντας τα μέλη και τιμωρώντας τα ατομικά.

Πολύ φοβόμαστε ότι αυτή η επιλογή της κυβέρνησης δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Το αντίθετο μάλιστα. Η κυβέρνηση εδώ κάνει το καθοριστικό λάθος της, τόσο για την ίδια όσο και για το καθεστώς που εκπροσωπεί. Και τούτο γιατί το κίνημα γενικότερης ανυπακοής, μέρος του οποίου είναι και το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», δεν είναι μια μόδα ή μια ακτιβιστική ενέργεια διαμαρτυρίας. Πηγάζει μέσα από την ίδια την εξαθλίωση στην οποία εισέρχεται η κοινωνία και η οποία εξαθλίωση, όσο περνάει ο καιρός θα επιδεινώνεται συνεχώς. Επομένως και το κίνημα ανυπακοής θα διογκώνεται συνεχώς και η σύγκρουση με το καθεστώς θα είναι αναπόφευκτη. Ήδη, τόσο οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, όσο και οι αγρότες δηλώνουν ότι θα προσχωρήσουν στο κίνημα ανυπακοής. Για τους δικούς τους βέβαια λόγους, αλλά οι κοινωνικές ομάδες αρχίζουν να βρίσκονται μεταξύ τους.

Αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχίσει τις πρώτες διώξεις των μελών του κινήματος και αντί να επιφέρει πλήγμα στο κίνημα, αντίθετα το μαζικοποιήσει. Τι θα συμβεί τότε, αν για παράδειγμα το κίνημα αποφασίσει να δράσει συλλογικά, π.χ. βάζοντας βάρδιες στους σταθμούς των διοδίων, ώστε να έχει μόνιμα τις μπάρες ανοικτές και απομονώνοντας τις κάμερες; Τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε όλη τη χώρα σε σκηνές σαν αυτές της Κερατέας, διαφορετικά θα αυτοακυρωθεί.
Ελπίζουμε, κάποιοι προπαγανδιστικοί εγκέφαλοι της κυβέρνησης να αντιλαμβάνονται τι θα συμβεί τότε και ειδικότερα αν υπάρξει τραυματισμός πολίτη.

Εμείς πιστεύουμε ότι το κίνημα, τουλάχιστον εναντίον των διοδίων, θα σταματήσει και θα απονομιμοποιηθεί στα μάτια της κοινωνίας, μόνο αν η κυβέρνηση, αντί να τα βάλει με τους πολίτες, βρει άμεσα λύση με τους εργολάβους.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη