9 Απρ 2011

Για την ανάθεση των δικηγορικών υποθέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας

Γιάννης Κωνσταντίνου - Πάβλε Φιλίποφ-Βοσκόπουλος
Στο blog του ο Γιάννης Κωνσταντίνου, δικηγόρος Θεσσαλονίκης, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, και ήδη πρόεδρος της ΔΕΘ, με ημερομηνία 21-3-2011, δημοσιεύει την άποψή του για την καταγγελία που έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για   την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναθέσει σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών τον έλεγχο των συμβάσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και μάλιστα χωρίς..
διαγωνισμό πιστεύοντας  ότι τα μέλη του που υπερβαίνουν τα 6.500, έχουν την επαγγελματική επάρκεια και εμπειρία ώστε να προβούν σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια χρειάζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης
.

Στο κείμενο αυτό ο Γιάννης Κωνσταντίνου έχει δώσει τον τίτλο «Μία αντιφατική και μικρόψυχη στάση». Το κείμενο βρίθει υποτιμητικών και ειρωνικών σχολίων και χαρακτηρισμών και ( πέρα από τα διάφορα άλλα που δεν θέλω να χαρακτηρίσω, δεν είναι της παρούσης και δεν αφορά στο θέμα μας) , αποφασίζει ότι  οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης εντέλει παίρνουμε των τίτλο των «ιθαγενών».
Στις 31-1-2011 δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ, ενόψει των εκλογών των δικηγορικών συλλόγων και των απεργιών των δικηγόρων, ένα άρθρο του ίδιου (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11375&subid=2&pubid=52922997)
στο οποίο (πέρα επίσης από άλλα αχαρακτήριστα),  έγραφε ότι δικηγόροι της χώρας είναι οι δικηγόροι Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι δικηγόροι θα μπορέσουν έτσι να αναβαθμιστούν και να δικτυωθούν με τα κεντρικά δικηγορικά γραφεία και συγκεκριμένα: «Το όφελος είναι τεράστιο για τη συντριπτική πλειονότητα των δικηγόρων της χώρας, δηλαδή των δικηγόρων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που αποκτούν την απρόσκοπτη δυνατότητα δραστηριοποίησης σε νέες αγορές, αλλά και όσων δικηγόρων της περιφέρειας επιθυμούν την ποιοτική και χωρική αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, καθώς και την ισότιμη και αξιοπρεπή δικτύωσή τους με κεντρικά δικηγορικά γραφεία». Στο τέλος μάλιστα του άρθρου υπήρχε σημείωση ότι : «Ο Γιάννης Κωνσταντίνου είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης 1999-2010» και όχι ότι είναι ο πρόεδρος της ΔΕθ. Παρουσιάστηκε δηλαδή με ιδιότητα που δεν έχει πια και όχι με την τρέχουσα.

Συμπέρασμα. Οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης είναι δικηγόροι της χώρας και αποτελούν κεντρικά δικηγορικά γραφεία όταν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε συγκεκριμένες απόψεις εκείνης της χρονικής στιγμής και αργότερα γίνονται ιθαγενείς και μικρόψυχοι δικηγόροι όταν οι ανάγκες εξυπηρέτησης άλλων θέσεων το απαιτούν. Υπάρχει κάτι  από πίσω άραγε;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη