7 Απρ 2011

Σήμερα (;) η δίκη Ψωμιάδη

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εδώ
Μετά την αναβολή της Τρίτης, η υπόθεση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, θα εκδικαστεί σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης (εκτός ...νεωτέρας αναβολής).

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που έχει εκδοθεί σε βάρος του κ. Ψωμιάδη, την καταγγελία για την παράνομη μείωση των προστίμων έκανε τον Ιούνιο του 2005 ο..
 πρώην διευθυντής της διεύθυνσης Εμπορίου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης Ηλίας Τυχαλάκης.
Εάν τελικά υπάρξει καταδικαστική απόφαση εναντίον του σε δεύτερο βαθμό, ο κ. Ψωμιάδης τίθεται πθανότατα σε αργία από το αξίωμά του και δεν θα έχει δικαίωμα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για οποιαδήποτε δημόσια θέση.

Η υπεράσπιση
Οι συνήγοροι του κ.Ψωμιάδη είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, καθώς θεωρούν ότι η αίτηση θεραπείας που υπέβαλλε ο επιχειρηματίας Καραγιαννίδης, έγινε ορθώς δεκτή, για ανθρωπιστικούς λόγους, αφού όταν έγινε αυτή η Καραγιαννίδης, έπασχε από ανίατη νόσο, από την οποία έχασε τελικά τη ζωή του και ο τότε Νομάρχης έκανε αυτό που θα έκανε κάθε υπεύθυνο όργανο διοίκησης, απέναντι σε έναν άνθρωπο που αντιμετώπιζε πρόβλημα "ζωής και θανάτου".
Οι μάρτυρες υπεράσπισης π.στελέχη της ΝΑΘ, θα καταθέσουν ότι είχαν εντολή να επιβάλουν πρόστιμα "καταβλητά" και όχι υπέρογκα και ότι το πρόστιμο που επέβαλλε ο προηγούμενος Νομάρχης Κώστας Παπαδόπουλος, ήταν υπέρογκο.

Οι κατήγοροι
Το αρνητικότερο σημείο για τον κ.Ψωμιάδη, στην υπόθεση, είναι ότι όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν εισηγηθεί στο Νομάρχη να την απορρίψει, αλλά αυτός προχώρησε στη μείωση του προστίμου.
Επίσης οι κατήγοροι θα ισχυριστούν ότι:
Ο νοθευτής τεθνεών επιχειρηματίας κατ΄επανάληψη:
. Είχε κερδίσει πολλαπλάσια ποσά σε βάρος του δημοσίου και των καταναλωτών με τη νοθεία καυσίμων.
. Είχε υποβάλει αίτηση θεραπείας η οποία είχε απορριφθεί.
. Είχε προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για την ακύρωση του προστίμου και η υπόθεση εκκρεμεί. Έχει επίσης πετύχει αναστολή εκτέλεσης της ποινής και επομένως δεν υπήρχε ζήτημα να πληρώσει πριν από την οριστική δικαστική απόφαση.
. Μόλις ανέλαβε η διοίκηση Ψωμιάδη επανήλθε με δεύτερη αίτηση θεραπείας εκπρόθεσμα και παράτυπα.


Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/   7/4/2011

Διαβάστε και:
ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Την Πέμπτη η δίκη του Π. Ψωμιάδη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Για αναβολή πάει η δίκη Ψωμιάδη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη