9 Μαΐ 2011

Στο άρθρο 99 το ALTER!

Την αίτηση προσφυγής στο άρθρο 99 του Νόμου 3599 ανακοίνωσε και επίσημα με επιστολή της προς το χρηματιστήριο η Ελεύθερη τηλεόραση που ελέγχει το Alter.

Το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με το Argo Fund οδήγησε την «Ελεύθερη Τηλεόραση» (Alter) να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα ως ύστατη προσπάθεια για τη διάσωση της εταιρείας. Η νομική σύμβουλος της εταιρείας ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή τους εργαζόμενους αναφέροντας πως η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 15 Ιουνίου.

Η ένταξη στο άρθρο 99 δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να υποβάλει πρόταση για τη ρύθμιση των οφειλών της, χωρίς να κινδυνεύει με κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων. Η αίτηση θα εκδικαστεί από αρμόδιο δικαστήριο όπου παρατίθενται οι οφειλές προς τους πιστωτές. Προϋπόθεση είναι να έχει ληφθεί η συναίνεση της πλειονότητας των πιστωτών, κατ΄αρχήν του 51% αυτών, και ταυτόχρονα να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Για να γίνει δεκτή πάντως η αίτηση θα πρέπει το δικαστήριο να πειστεί ότι οι όροι της συμφωνίας εξασφαλίζουν τη διάρκεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας και δεν θίγονται τα συμφέροντα των πιστωτών που δεν υπέγραψαν τη συμφωνία. Επίσης, οι βασικοί μέτοχοι του καναλιού θα πρέπει να δεσμεύσουν περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση του 9μηνου του 2010 (λογιστική κατάσταση για τη χρήση του 2010 δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί) οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του Alter προς τις τράπεζες ήταν 106 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες 123 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις πλην τραπεζών ανήρχοντο στα 276 εκατ. ευρώ.

http://www.tovima.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη