21 Ιουν 2011

Κραυγή απόγνωσης από τους εμπόρους: Κάντε κάτι επιτέλους με το παραεμπόριο !

Aγαπητό taxalia,
είδα με πολύ χαρά και σας ευχαριστώ, το άρθρο σας, για τον συνάδελφο καταστηματάρχη που πλήττεται βάναυσα από το παραεμπόριο (σ.σ. εδώ: Το δράμα των εμπόρων της Θεσσαλονίκης σε μια φωτογραφία ).
Συμπληρωματικά, σας στέλνω το διπλότυπο πληρωμής των τελών χρήσης πεζοδρομίου, που πλήρωσα, για το 2011, στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως βλέπετε ....
πληρώνω 996 ευρώ το χρόνο, για να έχω έναν πάγκο 3 μέτρα Χ 1 έξω από το μαγαζί μου.
Με πιό δικαίωμα λοιπόν, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η δημοτική αστυνομία, η ελληνική αστυνομία και το ανύπαρκτο κράτος μας, απαιτούν και λαμβάνουν από εμένα, εκτός από τους φόρους, τα ενοίκια, τις ασφαλιστικές εισφορές και όλα αυτά που αναφέρετε εύστοχα στο άρθρο σας, ενώ αφήνουν ανενόχλητους, χιλιάδες λαθρεμπόρους-λαθροδιακινητές να πουλάνε ό,τι βάλει η φαντασία σας, χωρίς να αφήνουν ούτε ένα ευρώ, στο κράτος που τους παρέχει υποδομές;
Γιατί -αν δεν κάνω λάθος- αν χτυπήσει κανείς από αυτούς, τα νοσοκομεία μας θα τον περιθάλψουν. Τους δρόμους και τα πεζοδρόμια που πληρώνουμε εμείς τα χρησιμοποιούν.
Το καθαρισμό των σκουπιδιών, τον απολαμβάνουν κι αυτοί, έτσι δεν είναι;
Είναι "ρατσισμός" να θέλουμε ισονομία;
Πείτε μου εσείς, σας παρακαλώ, γιατί θα σαλτάρουμε σε αυτό το κράτος. Τι πρέπει να κάνουμε; Να πάρουμε τα όπλα;
.............................
(απάντηση taxalia: Όχι φίλε μου, ασφαλώς και να μην πάρετε τα όπλα, δεν είμαστε ζούγκλα. Απλά να διαπραγματεύεστε και κυρίως να σέβεστε την ψήφο σας ! Τόσο απλό είναι. Να μην ψηφίζετε όπως σας υποδεικνύει το κατευθυνόμενο σύστημα ενημέρωσης, που δεν νοιάζετε για τα δικά σας συμφέροντα, αλλά για τα δικά του (!), τουλάχιστον τοπικά, αλλά να απαιτείτε δεσμεύσεις για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν από τους υποψηφίους δημάρχους. Και επιτέλους, όταν δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους απέναντί σας, βγάλτε τους "στη σέντρα". Εμείς όπως βλέπετε, είμαστε εδώ για να δίνουμε βήμα σε κάθε πολίτη, χωρίς "φίλτρα" και εξαρτήσεις.) 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη