5 Ιουλ 2011

Νέα πανελλαδικ​ή πρωτιά του δήμου Νεάπολης-Σ​υκεών !

Για 4η χρονιά «πρωταθλητής» Ελλάδας
-3.653 δωρεάν θέσεις παιδικής δημιουργικής φροντίδας

Πρώτος σε όλη την Ελλάδα παραμένει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στις δωρεάν θέσεις παιδικής φροντίδας. Επαναλαμβάνοντας φέτος την επιτυχία του πρώην δήμου Συκεών τα τρία προηγούμενα χρόνια, εξασφάλισε την έγκριση των περισσοτέρων δωρεάν..
 θέσεων για φιλοξενία και δημιουργική απασχόληση παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε δημοτικές δομές, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013). Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και απευθύνεται σε παιδιά άνεργων και εργαζόμενων μητέρων, εκτός από δημοσίους υπαλλήλους.

Για το 2011-2012 ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξασφάλισε συνολικά 3.653 θέσεις δωρεάν φιλοξενίας, πετυχαίνοντας ποσοστό επιτυχίας 6,2% σε πανελλαδικό επίπεδο!

«Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει, την ετοιμότητά μας, την ποιότητα του παρεχόμενου δικτύου δομών κοινωνικής φροντίδας και το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για την ανακούφιση της μισθοσυντήρητης, ή πολύ περισσότερο, της άνεργης οικογένειας», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΚΕ, Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης. Παράλληλα, ευχαριστούν όλους τους γονείς που συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα χέρια του δήμου, καθώς και τα στελέχη των

Γραφείων Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πολιτικής για την έγκαιρη προετοιμασία και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και προτάσεων στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.



3.653 δωρεάν θέσεις

Οι θέσεις αφορούν τους δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, τα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα, τα Δημοτικά Ωδεία και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία, στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων. Φορείς υλοποίησης είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Συκεών, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Νεάπολης, η ΚΟΔΕΔΗΝ, τα ΝΠΔΔ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αγίου Παύλου, Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πεύκων και Παιδικοί-Βρεφικοί Σταθμοί Δήμου Συκεών.

Αναλυτικά οι 3.653 δωρεάν θέσεις κατανέμονται ως εξής: Βρέφη: 181 θέσεις,

Προνήπια σε παιδικό σταθμό: 814 θέσεις, Παιδιά σε ΚΔΑΠ: 2.534 θέσεις, ΑμεΑ σε ΚΔΑΠ-ΜΕΑ: 124 θέσεις.



Εντελώς δωρεάν!

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλους τους δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς για βρέφη (από 2 μηνών) και παιδιά μέχρι προνήπια (γεννημένα το 2007). Επίσης, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, που θα λειτουργούν απογευματινές ώρες στη Δ.Ε. Αγ.Παύλου: ΚΔΑΠ Ωδείου Αγ.Παύλου, αθλητικά τμήματα, στη Δ.Ε. Νεάπολης: ΚΔΑΠ Κωνσταντινίδη, ΚΔΑΠ Αθ. Διάκου, Μουσικό ΚΔΑΠ, αθλητικά τμήματα, στη Δ.Ε. Πεύκων: ΚΔΑΠ 1ου Δημοτικού και τη Δ.Ε. Συκεών: ΚΔΑΠ Δήμου Συκεών, ΚΔΑΠ Φωκά, ΚΔΑΠ Πολιτιστικού Κέντρου, ΚΔΑΠ Αθλητισμού.

Τα φιλοξενούμενα παιδιά μπορούν να απολαύσουν εντελώς δωρεάν υπηρεσίες φύλαξης, δημιουργικής απασχόλησης, ωδείου, αθλητισμού (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ.), πολιτιστικών δραστηριοτήτων (θέατρο, σκάκι, εκμάθηση παραδοσιακών χορών), εκμάθηση αγγλικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, βοήθειας στο σχολικό διάβασμα, ενώ θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα εντάσσονται και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία για παιδιά, εφήβους και νέους ενήλικους με αναπηρία. Θα λειτουργήσουν στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Συκεών και Νεάπολης και περιλαμβάνουν καθημερινή δημιουργική απασχόληση, εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες, επαγγελματική προκατάρτιση, γυμναστική, θέατρο, φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, μουσικοθεραπεία και εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση.



Πληροφορίες-Αιτήσεις

Οι αιτήσεις συνεχίζονται έως τις 11 Ιουλίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις εξής υπηρεσίες:

* Συμβουλευτικός Σταθμός Αγ.Παύλου (2310213160, 8.30π.μ.-4.00μ.μ.)

* Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών (2313313117, -151, -153, -154, -162, -163, 8.30π.μ.-9.00μ.μ.)

* Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης (2310671100 εσ.123, 127, 128, 129, 199, 8.00π.μ.-9.00μ.μ.)

* Γραφείο Παιδείας-Πολιτισμού Νεάπολης (2310671100 εσ.159 και 177, 7.30π.μ.-3.00μ.μ.)

* Δ.Ε. Πεύκων – Γραφείο Δημοτικής Επιχείρησης (2313502221, 8.00π.μ.-8.00μ.μ.)

* Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Πολιτιστικού Κέντρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (2310 638058).



Θερινό σχολείο για παιδιά 5-12 ετών

Στο μεταξύ, ο δήμος υλοποιεί και φέτος τμήματα ολοήμερων καλοκαιρινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, με στόχο την ψυχαγωγία και εκπαίδευση των μαθητών και στη διάρκεια των θερινών διακοπών, καθώς και τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.

Τα τμήματα λειτουργούν έως τις 31 Αυγούστου, καθημερινά 7.30π.μ.-4.00μ.μ., στο 2ο Δ.Σ. Συκεών για τους κατοίκους των Δ.Ε. Συκεών και Αγίου Παύλου, στο 8ο Δ.Σ. Νεάπολης για τη Δ.Ε. Νεάπολης και το 1o Δ.Σ. Πεύκων για τη ης Δ.Ε. Πεύκων. Περιλαμβάνουν δημιουργική απασχόληση, γυμναστική, ομαδικές δραστηριότητες, εκμάθηση Η/Υ και αγγλικών, θέατρο και εικαστικά, προγράμματα ενίσχυσης της ψυχικής υγείας από επιστημονικά στελέχη εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Δωρεάν μετέχουν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».



Καλοκαιρινή ψυχαγωγία

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες παιδιά δημοτών και κατοίκων και στις τέσσερις Δ.Ε. χαίρονται ημερήσιες εκδρομές, αλλά και πολυήμερες διακοπές στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Παιδί και θάλασσα» και των κατασκηνώσεων.

Το πρόγραμμα «Παιδί και θάλασσα» απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-14 ετών, και στοχεύει στη διασκέδαση των παιδιών σε συνδυασμό με την εκμάθηση κολύμβησης και την εξοικείωσή τους με το μαγικό κόσμο της θάλασσας.

Πραγματοποιείται σε δύο περιόδους στα Νέα Σύλλατα Χαλκιδικής και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου. Τα παιδιά, συνοδευόμενα από έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα κολύμβησης, μετακινούνται καθημερινά με λεωφορεία, ξεκινώντας στις 8.30π.μ. και επιστρέφοντας στη 1.30μ.μ.

Επιπλέον, για πρώτη φέτος ανάλογο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για τα άτομα με αναπηρία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Τέλος, έως τις 25 Αυγούστου διαρκεί το φετινό Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων του δήμου, για παιδιά δημοτών και κατοίκων. Για ένα ή και περισσότερα 11ήμερα, φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις «Μια φορά κι έναν καιρό» στη Σκιώνη, «YUPPI CAMP» στην Κρυοπηγή και «Γλάροι» στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, παίζουν στη θάλασσα υπό την εποπτεία έμπειρων ομαδαρχών, έρχονται σε επαφή με συνομηλίκους τους και βιώνουν εμπειρίες και όμορφα συναισθήματα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη