5 Αυγ 2011

Ποντιακό πανηγύρι στην Καλαμαριά σήμερα

Ο Δήμος Καλαμαριάς, τιμώντας κατά παράδοση εδώ και χρόνια τη μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, διοργανώνει ποντιακή βραδιά στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, την Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ. Μετά την περιφορά της εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στις 7 το απόγευμα και τον Εσπερινό που θα ακολουθήσει, η πλατεία μας θα πλημμυρίσει από ήχους της ποντιακής λύρας και..
 θα αναβιώσει το Ποντιακό Πανηγύρι, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα ανασύρει μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες και θα δώσει την ευκαιρία στους νεώτερους να γνωρίσουν τον τρόπο διασκέδασης των παλιότερων γενεών.
Oι Καλαμαριώτες πιστοί στο ραντεβού του Αυγούστου, θα είναι εκεί για να χορέψουν να τραγουδήσουν και να τιμήσουν με ευλάβεια και φέτος τη Μητρόπολη, που τόσο στενά είναι συνδεμένη μαζί τους, από τα χρόνια που βρέθηκαν πρόσφυγες στην Καλαμαριώτικη γη.
Η μεγάλη ποντιακή γιορτή θα ανοίξει με ομιλία του Δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, ο οποίος θα αναφερθεί στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να αρχίσουν στην Καλαμαριά, καθώς και στο σχεδιασμό τη διοργάνωση και υλοποίηση δράσεων για τους πολίτες, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον τόπο μας.
Στο μουσικό μέρος της βραδιάς θα πάρουν μέρος οι Σάββας Παρασκευόπουλος - (λίρα), Γαβριήλ Σιδηρόπουλος (λίρα-τραγούδι), Τάσος Ιμιρτζίδης (νταούλι), Νικήτας Σιδηρόπουλος (νταούλι), Χρήστος Χρυσοπουλίδης (λίρα), Θόδωρος Τοπαλίδης (λίρα), Νίκος Ιακωβίδης (κλαρίνο), Στέλιος Ιακωβίδης (νταούλι), Γιώργος Ιακωβίδης (ακορντεόν) και θα συμμετάσχουν τα χορευτικά τμήματα των ανηλίκων και ενηλίκων του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου «Οι Μίθριοι», του «Ποντιακού Συλλόγου Καλαμαριάς», του Συλλόγου Καυκασίων «Ο Προμηθέας» και της «Αδελφότητας Κρωμναίων». Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και υπαίθρια «ταβέρνα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη