13 Δεκ 2011

Σε λίγο και στην πόρτα σου: Σ.Αραβία: Αποκεφάλισαν γυναίκα "για μαγεία"

Την εκτέλεση δι’ αποκεφαλισμού μιας γυναίκας στη Σαουδική Αραβία, η οποία είχε καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία της μαγείας, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τις πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχη.
"Βαθιά σοκαριστικό" χαρακτήρισε τον αποκεφαλισμό της γυναίκας η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνοντας ότι είναι
ανάγκη να σταματήσουν γρήγορα οι εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία.
"Μολονότι αγνοούμε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε η Αμίνα, η κατηγορία της μαγείας χρησιμοποιείται συχνά στη Σαουδική Αραβία για να τιμωρηθούν άνθρωποι που ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης ή της θρησκείας", δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, ο διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει κατηγορηματικά τη μαγεία ενώ με θανατική ποινή τιμωρούνται επίσης στη Σαουδική Αραβία ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών.
http://gr.news.yahoo.com/%CF%83-%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-233046986.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη