9 Δεκ 2011

Υπάρχει Μακεδονική γλώσσα;

Η γλώσσα αποτελεί αντικείμενο της UNESCO, εφόσον η κάθε ανθρώπινη γλώσσα αποτελεί μέρος της πανανθρώπινης "κληρονομιάς". Αν η UNESCO έκανε στοιχειωδώς τη δουλειά της, δεν θα χρειαζόταν καν να μιλάμε σήμερα για "μακεδονική" γλώσσα. Η ίδια η γενική διευθύντρια του Οργανισμού, Βουλγάρα Irina Bokova (φωτογραφία), θα μπορούσε να πάρει την πρωτοβουλία και ν' αποφανθεί για τη "μακεδονικότητα" της γλώσσας των Σκοπιανών. Γιατί το λέμε αυτό με τόση σιγουριά; Γιατί είναι Βουλγάρα και μπορεί να μας πει αν η ίδια καταλαβαίνει ή όχι τη γλώσσα των νεοφώτιστων "Μακεδόνων". Την καταλαβαίνει ή όχι; Την καταλαβαίνει ως μητρική της γλώσσα, παρ' όλο που είναι βουλγαρόφωνη; Αν ισχύει αυτό, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν ...
 Ή η ίδια είναι ένα "φαινόμενο", που ως δια μαγείας καταλαβαίνει μια άγνωστη γλώσσα, ή η γλώσσα, που μιλάνε οι Σκοπιανοί, είναι βουλγαρικά.
...Είτε όμως αποφανθεί είτε όχι, δεν έχει καμία σημασία. Η ανθρωπότητα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, που έχει ανάγκη την κάθε "Ιρίνα". Όπως δεν μπορεί κάποιος να πάρει μια παλιά "πενικιλίνη" και να πάει να τη δηλώσει σαν καινούργια επινόηση, εκμεταλλευόμενος τον θάνατο του Φλέμινγκ, έτσι δεν μπορεί κανένας λαός ν' αναγνωρίσει τη γλώσσα του με το όνομα που τον βολεύει. Οι ανθρώπινες γλώσσες, οι οποίες υπήρξαν σ' αυτόν τον πλανήτη, είναι καταγεγραμμένες σχεδόν στο σύνολό τους. Υπάρχει η επιστήμη της γλωσσολογίας, η οποία τις μελέτησε και υπάρχουν οι διεθνείς οργανισμοί που τις "πιστοποιούν".
Αν λοιπόν για κάποιον, ο οποίος προσφάτως "ανακάλυψε" πως είναι "Μακεδόνας", είναι μία φορά δύσκολο να το αποδείξει αυτό, τότε είναι χίλιες φορές δυσκολότερο ν' αποδείξει ότι η γλώσσα που μιλάει είναι "μακεδονική". Γιατί; Γιατί οι γλώσσες, οι οποίες έχουν ήδη καταγραφεί από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, αφορούν το σύνολο των γλωσσών που έχουν υπάρξει σε αυτόν τον κόσμο, είτε είναι ενεργές είτε όχι ...είτε υπάρχει κάποιος να τις μιλάει είτε όχι. Αυτό σημαίνει πως, αν υπήρχε ένας βαλκανικός πληθυσμός, που να μιλάει μια ξεχωριστή "μακεδονική" γλώσσα, αυτή θα είχε ήδη καταγραφεί ως τέτοια.
Όμως, εφόσον τέτοια καταγραφή δεν υπάρχει και υπάρχει μια νέα "δήλωση" εμφάνισης μιας νέας γλώσσας, θα πρέπει η γλώσσα αυτή, η οποία εμφανίζεται ως τέτοια, ν' "αναλυθεί" επιστημονικά. Να αναλυθεί η γραμματική της, το λεξιλόγιό της, οι συγγένειές της κλπ.. Με άλλα λόγια, η γλώσσα, που μιλάνε οι Σκοπιανοί και τη θεωρούν "μακεδονική", θα πρέπει ν' "αναλυθεί" εξ αρχής ως νέα ανακάλυψη. Θα πρέπει οι Σκοπιανοί να κινηθούν μέσα από τις προβλεπόμενες για όλους διαδικασίες, προκειμένου να "πιστοποιήσουν" τη γλώσσα τους ...Προκειμένου να την εντάξουν στις επίσημες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών και βέβαια στα μεταφραστικά τους τμήματα.
Σε μια τέτοια περίπτωση η "πορεία" είναι συγκεκριμένη και βέβαια δεν "περνάει" από την Αθήνα. Είναι παντελώς άσχετο και αδιάφορο τι πιστεύει ή τι δέχεται η Αθήνα γι' αυτήν τη γλώσσα. Δεν είναι δουλειά της Αθήνας να αποφαίνεται για τις γλώσσες του περιγύρου της. Όποιος "ανακάλυψε" μια νέα γλώσσα και θέλει να την "πιστοποιήσει", απευθύνεται στους αρμόδιους. Αυτοί θα τον βεβαιώσουν για όλα όσα την αφορούν.
Για τη "μακεδονικότητα" λοιπόν της γλώσσας των Σκοπίων δεν θ' αποφανθούν οι πολιτικοί ...Δεν θα γίνει "παζάρι" απατεώνων ...Δεν θ' αποφασίσει η Ντόρα με τον Γιωργάκη και τον Γκρουέφσκι υπό την επίβλεψη του Νίμιτς ...Δεν θα μπει η γλώσσα στο υποκειμενικό και το πρόσκαιρο της πολιτικής. Η γλώσσα αποτελεί αντικείμενο της επιστήμης και τα όσα την αφορούν πρέπει να εξασφαλίσουν την αντικειμενικότητα και την αιωνιότητα που χαρακτηρίζει τις επιστημονικές διαπιστώσεις. Ως εκ τούτου για τη γλώσσα θα πρέπει ν' αποφανθούν οι γλωσσολόγοι ...Θα πρέπει ν' αποφανθούν οι διεθνείς υπηρεσίες, οι οποίες "πιστοποιούν" μεταφραστές για τις λειτουργίες των οργάνων τους.
Δεν υπάρχει επιστήμονας της γλωσσολογίας, ο οποίος να "υπογράψει" ότι υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα, η οποία σήμερα μιλιέται στα Σκόπια. Η γλώσσα των Σκοπιανών ούτε καν ως ιδιαίτερη βουλγαρική διάλεκτος δεν μπορεί να "περάσει" ...Είναι καθαρά η βουλγαρική γλώσσα ...Είναι η γλώσσα που "ήρθε" στη Νότια Βαλκανική με τους Σλάβους και άρα αιώνες μετά από το "πέρασμα" του Αλεξάνδρου. Ο Αλέξανδρος και η Μακεδονία ήταν ήδη "κλειδωμένη" αρχαία ιστορία ακόμα και για εκείνους τους πρώτους Σλάβους, οι οποίοι εμφανίστηκαν στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας.
Το ελληνικό κράτος πρέπει να κλείσει άπαξ τις "πόρτες" σε αυτούς τους απατεώνες και "πλαστογράφους" της ανθρώπινης ιστορίας. Δεν πρέπει να συμμετάσχει ποτέ και σε καμία διαπραγμάτευση. Θα πρέπει να τους παραπέμπει όλους στα αρμόδια διεθνή όργανα. Όποιος θέλει να "εκτεθεί", ας το κάνει αρμοδίως ...και μετά βλέπουμε. Ας αποφασίσουν οι επαγγελματίες ιστορικοί της UNESCO για τη "Μακεδονία" και τα "μακεδονικά" των Σκοπίων ...και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε εναντίον των επίορκων επιστημόνων. Ας αποφασίσουν οι επαγγελματίες γλωσσολόγοι της UNESCO για τη "μακεδονικότητα" της γλώσσας των Σκοπίων ...και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε εναντίον των επίορκων επιστημόνων.
Το ελληνικό κράτος και ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία "δουλειά" να μάχεται τον λαό των Σκοπίων. Τα επιστημονικά θέματα δεν είναι "παιχνίδια", για να τα "υποστηρίζουν" οι λαοί με τις διαδηλώσεις τους στους δρόμους και στις πλατείες. Τα επιστημονικά θέματα δεν βοήθιουνται, μετατρέποντας τα κράτη σε "κερκίδες" φανατικών. Τα επιστημονικά θέματα επιλύονται από τους επιστήμονες με επιχειρήματα και δεδομένα. Ως εκ τούτου, έναν διεθνή οργανισμό, που "σφάλει", μπορεί ένας λαός να τον μάχεται μέχρι να βρει το δίκιο του.
Απλά πράγματα, τα οποία δεν έχουν σχέση με την υποκειμενικότητα της πολιτικής. Η επιστημονική ανεπάρκεια μπορεί να καταγγελθεί και ν' αποδειχθεί με αντικειμενικά κριτήρια — και να έχει νομικές και άρα ποινικές συνέπειες. Σε επιστημονικά θέματα δεν υπάρχει η υποκειμενικότητα της κρίσης των λαών ...Δεν υπάρχουν τα "θέλω" και τα "επιθυμώ" των λαών ...Υπάρχουν τα στοιχεία και οι αποδείξεις ...και από αυτά κρίνονται οι επιστήμονες. Από εκεί και πέρα υπάρχουν επιστημονικοί σύλλογοι αρμόδιοι ν' αποφασίσουν και να τιμωρήσουν τους άχρηστους επιστήμονες. Όποιος θέλει ας παρακάμψει την επιστημονική αλήθεια και ας εκδώσει πλαστά "πιστοποιητικά" αυθεντικότητας.
Ακριβώς, επειδή κανένας επιστήμονας δεν θέλει να υπογράψει "επιστημονικές" διαπιστώσεις, οι οποίες θα τον εκθέσουν δια παντώς στην επιστημονική κοινότητα, όλοι οι πονηροί θέλουν να βάλουν την Ελλάδα να πάρει την "ευθύνη" ...Να πάρει την "ευθύνη" της "ευθανασίας" της Μακεδονίας. Γι' αυτόν τον λόγο επιμένουν στη διαπραγμάτευση. Θέλουν καί τον σκύλο χορτάτο καί την πίτα ολόκληρη. Θέλουν να διασφαλίσουν το κύρος και την επιστημονικότητα των δικών τους διεθνών οργανισμών, απαλλάσσοντάς τους από το βάρος των γνωματεύσεων, αλλά θέλουν να εισπράξουν και το πολιτικό κέρδος της "πλαστογραφίας" της ιστορίας.
Θέλουν να πάρουν "τζάμπα" και με πολιτικούς όρους —εις βάρος της Ελλάδας— αυτό, το οποίο, αν επιχειρήσουν να το πάρουν με επιστημονικούς όρους, θα ήταν "πανάκριβο" και θα μπορούσε να τους καταστρέψει τους ίδιους. Θέλουν να πάρουν τον όρο "Μακεδονία" ανώδυνα και εκ του ασφαλούς από τη "χαζή" Ελλάδα —η οποία μοιράζει τα "προικιά" της— και όχι με το ρίσκο αυτού, ο οποίος κάνει "ριφιφί" και ανοίγει "πόρτα" για το χάος. Θέλουν να εκμεταλλευτούν τις διεφθαρμένες ελληνικές ηγεσίες, για να βάλουν την Ελλάδα να πάθει ζημιά και να πληρώσει η ίδια το κόστος της ζημιάς αυτής.
Την επόμενη φορά, που θα έρθει στην Ελλάδα κάποιο από τα λαμόγια του διεθνούς ιμπεριαλισμού, δεν πρέπει καν η ελληνική κυβέρνηση να ξεκινήσει την οποιαδήποτε "κουβέντα". Να δηλώσει αναρμόδια και να τους παραπέμψει στην UNESCO με την επιφύλαξη ότι θα πάρει θέση μετά τη γνωμάτευσή της. Μέχρι τότε μπορεί να τους απαντήσει με το γνωστό ..."Δώσαμε ...δώσαμε" ... Άλλωστε έχουμε και "δουλειές" ...Στην Παγόδα της Φλώρινας ετοιμάζουμε έκθεση ζωγραφικής με έργα του Αλγερινού Βαν Γκογκ υπό τους ήχους της Ενάτης Συμφωνίας του Ινδού Ραζντί. Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα "ανοίξει" η ορχήστρα πνευστών των "Σαμουράι" από το Βουκουρέστι.
από άρθρο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη