30 Ιαν 2012

Ο Γκιουλέκας να πράξει το αυτονόητο

Σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, στις 2μμ στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, θα συζητηθεί το θέμα της διοργάνωσης των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη 2012», μετά και τις παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.
Η υπόθεση σε ότι αφορά τον Δήμο έχει γελοιοποιηθεί ήδη αρκετά. Η διοίκηση του δήμου, απολαμβάνει τη γελοιοποίηση του θεσμού, γιατί..
τα μέλη της πιστεύουν ότι η Θεσσαλονίκη δεν απελευθερώθηκε, αλλά παραδόθηκε από τους ειρηνόφιλους Τούρκους. Αυτή είναι η άποψη της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, τι να κάνουμε; Πιστεύουν οι άνθρωποι ότι είναι ...σοσιαλιστικό, να λες ότι περνούσαμε μια χαρά με τους Τούρκους αδερφούς μας, επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας και ότι κάποιοι εθνικιστές Έλληνες εγκλημάτισαν εναντίον του φίλου Τουρκικού λαού. Μπορεί να θέλουν αντί για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, να τιμήσουμε την ...γενοκτονία του Οθωμανικού λαού, από τους Έλληνες φασίστες. Γούστο τους και καπέλο τους.
"Tι ευτυχία να είσαι Τούρκος!"
Αυτό είναι το πλειοψηφικό ρεύμα, αυτό πιστεύει η πλειοψηφία του λαού της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, που στηρίζει την παράταξη του ΠΑΣΟΚ (την "Πρωτοβουλία" δηλαδή).
Συμμάχους σε αυτό το ιδεολόγημα έχουν και σύσσωμα τα ΜΜΕ της πόλης, που, επειδή αυτό είναι το ιδεολόγημα του ΠΑΣΟΚ-Μπουτάρη, το περνούν και ως το "λογικό".
Άρα, οι αντίπαλοι, δεν έχουν κανένα λόγο, να διαχωρίζουν τη θέση τους και μαχόμενοι για το δικό τους αυτονόητο, να καταγράφονται ως "εθνικιστές" ενώ οι άλλοι ως "προοδευτικοί".
Αφού λοιπόν -κατά το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ του (Μακεδονία, Αγγελιοφόρος, Θεσσαλονίκης Ράδιο Θεσσαλονίκη , κλπ)- είναι περίπου ντροπιαστικό να λέμε ότι η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε από τους Τούρκους, για ποιό λόγο να δώσει ο Γκιουλέκας τη χαρά σε κάθε ανιστόρητο ωφελιμιστή να διαχωρίζει τάχα τη θέση του από τους ..."εθνικιστές";

Να υπερθεματίσει ο Γκιουλέκας! Να ζητήσει να τιμηθεί ο Μουσταφά Κεμάλ, ο Τοπάλ Οσμάν και τα άλλα παλικάρια των Νεότουρκων, να αλλάξει ονομασία η Θεσσαλονίκη και να ανεγερθεί γιγαντιαίος ανδριάντας του Ταξίν Πασά, που κάποιοι εκδίωξαν από τις πατρογονικές εστίες το 1912.

Αυτό είναι σωστό: να ομολογήσουμε την ατιμία μας να διώξουμε τους στοργικούς φίλους Τούρκους από την πόλη τους τη Selenik, να ζητήσουμε συγνώμη και να τιμήσουμε τη μακραίωνη προσφορά τους στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. 
Όλοι μαζί, με μπροστάρη τον Δήμαρχό μας Γ.Μπουτάρη,
να τιμήσουμε τον ήρωα Ταξίν Πασά και τους διαδόχους του
στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη


Να γκρεμιστούν τα αγάλματα του Κωνσταντίνου και του Βενιζέλου, που κατέσφαξαν τους Τούρκους και στη θέση τους να τοποθετηθούν αγάλματα του Ταξίν πασά.

Κι αν δυσκολεύεται να πάει με το σοσιαλιστικό ρεύμα ο Γκιουλέκας, ας παραμείνει σιωπηλός. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσει τη χαρά στους σοσιαλιστές να ετεροπροσδιοριστούν για μια ακόμη φορά. Ας τους δώσει μονοπωλιακά το δικαίωμα να εκφράσουν επιτέλους ξεκάθαρα και χωρίς ετεροπροσδιορισμούς τι ακριβώς θέλουν για την πόλη και ποιά ακριβώς είναι η σοσιαλιστική οπτική της ιστορίας. Τι ακριβώς ονειρεύονται για τα 100 χρόνια από τη σφαγή των φιλήσυχων Τούρκων της Θεσσαλονίκης; 

Γκιουλέκα, μην τολμήσεις να ανοίξεις το στόμα σου, είσαι μειοψηφία !
Άσε μας να εμπεδώσουμε τον σοσιαλισμό, χωρίς να του δώσεις τη χαρά να σε εμπαίζει με παραμύθια, για ελεγκτικά συνέδρια και κονδύλια που καθυστερεί η Αθήνα να εγκρίνει.

Άφησέ τους να ξεδιπλώσουν ανενόχλητοι το όραμά τους.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη