29 Φεβ 2012

Ψευδομακεδονισμός εναντίον Μακεδονισμού

ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ 
ΚΑΘ. ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ S.B.S. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Και ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην δίνη της τεχνητής (βάσει άριστα οργανωμένου σχεδίου) οικονομικής εξαθλίωσης, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εθνική υποδούλωση παρασκηνιακά, τα εθνικά θέματα στην κυριολεξία «σέρνονται», παγιώνοντας περιμετρικά παράλογες ανιστόρητες και επικίνδυνες εθνοτικές διεκδικήσεις.
Στα πλαίσια αυτά βρίσκεται σε «εξέλιξη τούνελ» και το «σκοπιανοποιημένο» Μακεδονικό ζήτημα της ψευδομακεδονίας (της επισήμως ακόμα αποκαλουμένης F.Y.R.O.M.) αγνοώντας βασικές ιστορικές αλήθειες και πραγματικότητες ηθελημένα ή από εγκληματική αδιαφορία επιπολαιότητα και αμέλεια, οι διάφοροι «ειδικοί επαΐοντες» του θέματος υποτίμησαν την γειτονική τερατογένεση των βιαίως «αποβουλγαροποιηθέντων» τουλάχιστον επιφανειακά, και βιαίως ψευδομακεδονοποιηθέντων σλάβων της γειτονικής χώρας, με βάση το σερβικό σχέδιο Garašanin, κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου, όταν η Σερβία από εγκληματικά λάθη το 1913 «μπήκε» σε περιοχές, που δεν είχε εθνοτική παρουσία ούτε για δείγμα, όπως για παράδειγμα το Μοναστήρι στους πρόποδες του ηρωικού βουνού του Περιστερίου (Pelister κατά τους Σκοπιανούς) και ανάγκασαν την Ελλάδα να συζητά με κλέφτες του κοινού ποινικού δικαίου πόσο στα % θα οικειοποιηθούν την εθνική της ιστορία – εθνογραφία – παράδοση και αξιοπρέπεια της. 
Το «κερασάκι» στην τούρτα της εγκληματικής αυτής πράξεως ήταν και ο παιδαριώδης «γεωγραφικός προσδιορισμού erga omnes… Οι χαρούμενοι ergaοmnites θα έπρεπε ίσως να διαβάσουν συλλαβιστά και αργά ότι η γεωγραφία καθορίζεται από την εθνολογία – εθνογραφία και ανθρωποεθνοπαρουσία και δεν είναι κάτι το ξεχωριστό (όπως αντίστοιχα αδόκιμοι και πλήρως ανιστόρητοι είναι οι όροι Ελληνοκύπριοι – Τουρκοκύπριοι – δεν υπάρχουν δύο έθνη αλλά οι Κύπριοι, οι οποίοι είναι οι Έλληνες και η οσμανική παλιά, τουρκοποιημένη μετά το ’22 τουρκική μειονότητα). 
Είναι αυτοί που επιβάλλουν με ύπουλο τρόπο την παγίωση του βίαιου αποχωρισμού των εθνοτικών όρων Μακεδών – Έλλην, οι οποίοι είναι πλήρως ταυτόσημοι. Και τρέχουμε σαν βρεγμένες πάπιες πίσω από τις ευφυέστατες ψυχωτικές όμως (χρήζουν ψυχιατρικής επιστημονικής εξέτασης) στρατηγικές προκλήσεις της γειτονικής χώρας, από την μετονομασία του αεροδρομίου σε «Μέγας Αλέξανδρος» στην τοποθέτηση του εντυπωσιακού αγάλματος του ψευτοαλέξανδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, της αψίδος θριάμβου πρόσφατα με ανάγλυφη όλη την ελληνική ιστορία μέχρι και του Παρθενώνα, του καρναβαλιού του χωριού Vevčani κλ.π δίνοντας νότες διαμαρτυρίας, τις οποίες οι γείτονές μας, στην καλύτερη περίπτωση, τις χρησιμοποιούν ως χαρτί W.C.. 
Δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν, να πληροφορηθούν ότι, όλο αυτό το καλοστημένο πανηγύρι προκλήσεως και οικειοποιήσεως των πάντων, οφείλεται στον «αρχαιολόγο» εξ απορρήτων σύμβουλο του Nikola Gruevski (Ελληνικής καταγωγής) Paško Kuzman, ο οποίος του κατέθεσε ξεκάθαρα πριν από 7 χρόνια την πρότασή του «περί στρατηγικής του θέματος του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας», τονίζοντας ότι αν θέλει να «κερδίσει» αυτή την μάχη, ενδεχομένως και το πόλεμο, με τον «νότιο γείτονα», θα πρέπει να «αποσλαβοποιήσει» τον πληθυσμό και να τον «αρχαιομακεδονοποιήσει». 
Και ο αρχηγός των νεοκομιτών – νεοκομιτατζήδων του V.M.O.R.O. (όπως είναι κανονικά), έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο «Skopje 2014» ακολουθώντας τις συνταγές και τις επιταγές της Μητέρας Βουλγαρίας, της δημιουργού μύθων στην Ελληνική Χερσόνησο (βαλκανική είναι ανιστόρητος όρος), με το περίφημο «Makedonija na Makedoncite» (η «Μακεδονία» στους «Μακεδόνες»), εννοώντας φυσικά η «Μακεδονία στους Βουλγάρους», μια και πεποίθησή μας είναι ότι ζούμε την σύγχρονη καλυμμένη υποδόρια έκφραση του βουλγαρικού διεκδικητισμού απαλλαγμένου από τα σερβικά κατάλοιπα του μεσοπολέμου και του ιδιότυπου κουμμουνιστικού καθεστώτος τύπου Tito. 
Και εμείς; παρακολουθούμε τις εξελίξεις αμήχανα με αποκορύφωση την καταδίκη της Ελλάδος στην Χάγη για «παραβίαση» του άρθρου 11 του ενδιαμέσου συμφωνίας (οι Σκοπιανοί δεν κάνουν το κόπο να την ονομάσουν έτσι αλλά την αποκαλούν προσωρινή). Και ενώ οι γείτονές μας έχουν κατακουρελιάσει την συμφωνία «φαίνονται» εν δικαίω, από την κακή Ελλάδα, που δεν τους αφήνει να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και σε Ε.Ε. 
Γιατί; διότι έχουν ρίξει το σπόρο της αμφισβήτησης της ιστορικής αλήθειας άρα την κλοπή την παρουσιάζουν ως ιστορική τους κληρονομιά και συνέχεια και επειδή δεν μπήκαμε (ή δεν θέλαμε να μπούμε) στο κόπο να καταβάλουμε επιτέλους ότι οι γείτονές μας ποτέ μα ποτέ δεν συζήτησαν για την αλλαγή του «ονόματός» τους, αλλά όπως λένε οι ίδιοι της «διαφορές που έχει η Ελλάδα γύρω από το όνομα» με ό,τι συνεπάγεται αυτό. 
Δεν μπήκαμε στο κόπο με σοβαρότητα να διεκδικήσουμε επιτέλους τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των πραγματικών Μακεδόνων (της Ελληνικής εθνικής μειονότητας) στην γειτονική χώρα, σε περιοχές σύμβολα του Ελληνισμού, όπως το Μοναστήρι, Κρούσοβο, Στρώμνιτσα, Γευγελή, Αχρίδα κ.λπ. (ο γράφων καταγράφει επί μια 20ετία αυτόν τον Ελληνισμό), να καταγγείλουμε την συστηματική καταστροφή του αρχαίου, μεσαιωνικού και νεωτέρου μακεδονικού πολιτισμού στις περιοχές αυτές, που δόξασε στην κυριολεξία τον Ελληνισμό, να αναδείξουμε την εκκλησιαστική διάσταση του θέματος, που την αγνοούμε παντελώς, καθώς καμμία, μα καμμία Εκκλησία ή εκκλησιαστική οργάνωση ή δόγμα στο κόσμο δεν έχει αναγνωρίσει την σχισματική «Εκκλησία» της γειτονικής χώρας, που έχει καταπατήσει όλους του Εκκλησιαστικούς Κανόνες. 
Δεν μπήκαμε στο κόπο να καταγγείλουμε έστω ότι η ψευδομακεδονική διάλεκτος της «F.Y.R.O.M.» είναι φτιαχτή, τεχνητή στα γλωσσολογικά εργαστήρια του σλαβισμού, που είτε βουλγάριζε είτε σέρβιζε, κατέληγε και καταλήγει πάντα στον ίδιο στόχο: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έδαφος, ιστορία, παράδοση, πολιτισμός. Και ο σλαβισμός αυτός με τις περίφημες μεταλλάξεις του εντάσσεται στα εκάστοτε γεωπολιτικά – γεωστρατηγικά συμφέροντα, χρησιμοποιείται, ανάλογα με τις εξελίξεις, από τους «συμμάχους» μας, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά και ιστορία και γεωγραφία, αλλά τα συμφέροντά τους επιβάλλουν άλλα, τα οποία ζούμε σε εξέλιξη με την «οικονομική κρίση» εξοντώσεως του Ελληνικού Έθνους (για αυτό πρόκειται ξεκάθαρα). 
Μας θυμίζει το ’22 με την καταστροφή, που τα ελλιμενισμένα πλοία στην Σμύρνη των ξένων δυνάμεων που ενώ μπορούσαν να σώσουν τον κόσμο, που προσπαθούσε να γλυτώσει από την μανία της πυρκαγιάς και των τσετών, προτίμησαν, λόγω εμπορικών συμφωνιών με τον Κεμάλ, να ρίχνουν καυτό λάδι στα δύστυχα κορμιά των επιχειρούντων προσφύγων να ανέβουν σε αυτά. Και ο μακεδονισμός ανθίσταται με κάθε δυνατό τρόπο προπαντός μέσω της ομογένεσης και των παγκοσμίων παμμακεδονικών ενώσεων, ενώ στο εσωτερικό της Ελλάδος αποδομείται και αμφισβητείται με τον πλέον επιδερμικό και επιπόλαιο τρόπο, γιατί αν παγιωθεί η κλοπή του ονόματος Μακεδονία σε ένα κράτος τότε η επαρχία της Ελλάδος με τον ίδιο όνομα θα πρέπει να το αλλάξει, γιατί δεν θα έχει το δικαίωμα να έχει το ίδιο όνομα με ένα κράτος. 
Γι’ αυτό και η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και της γραμματείας μετέπειτα, γι’ αυτό και η μανιώδης εξάλειψη κάθε τι που θυμίζει Μακεδονία για να περάσει πιο εύκολα, μέσα από την ομίχλη της καθημερινής αμφιβόλου πλέον επιβίωσης, η αποδοχή, της F.Y.R.O.M. ως Μακεδονία, σύμφωνα με την ψυχωτική προπαγάνδα των γειτόνων μας. Αλλά εμείς οι Μακεδόνες ξέρουμε καλά και την Σόφια και τα Σκόπια, είμαστε υπομονετικοί αλλά περήφανοι, και όσο υπάρχουμε ο σλαβισμός δεν θα περάσει. 
Είμαστε υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης με όλους, μα η εθνική μας αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα. Και τώρα που γιορτάζουμε (παρά την αδιαφορία από τους κρατούντες) τα 100 χρόνια ελευθέρου βίου στην πολυαγαπημένη μας Ελλάδα τονίζουμε ότι, ο ψευτομακεδονισμός όσο και να βρυχάται, ο Μακεδονισμός της αλήθειας και της ιστορικής πραγματικότητας θα επικρατήσει. 
Γιατί και το 1893 πτωχεύσαμε μας επιβάλλανε Δ.Ο.Ε. (Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο – κάτι σαν Τρόικα) ηττηθήκαμε το ’97 αλλά μένα από αυτή την καταστροφή, έχοντας πίστη στο Θεό και στα ιδανικά της φυλής φτάσαμε στην εποπτεία του ’12 – 13. Έσεται ήμαρ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη