Ουρές δεκάδων μέτρων σχηματίζονταν κάθε Καθαρή Δευτέρα από το πρωί, έξω από τον φούρνο του ‘Τραντέρου’. Εκεί έβγαινε με μαεστρία και τεχνική η καλύτερη λαγάνα του κόσμου. Σήμερα δεν υπάρχει πια, ούτε ο φούρνος, ούτε φυσικά και η λαγάνα του. Ο κύριος Καλογερίδης, συνταξιούχος εδώ και πολλά χρόνια, μας είπε το μεγάλο μυστικό:
την έχω δώσει τη συνταγή σε πολλούς φουρνάρηδες, αλλά κανένας δεν την πέτυχε, γιατί θέλει τρία ζυμώματα! Σήμερα όλοι ζυμώνουν μια φορά και μετά στο... φούρνο. Η συνταγή είναι απλή, αλλά η τεχνική κάνει τη διαφορά…
Υ.Γ.
Όλοι οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται με τι τρόπο έκλεισε ο φούρνος του Τραντέρου στο Κιλκίς της δεκαετία του 80. Με απόφαση του τότε νομάρχη Πετροπουλάκη...