2 Φεβ 2012

"Κουρεύουν" τα ομόλογα που πήραν ως αποζημίωση οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα εξετάζει να συμπεριλάβει στη διαδικασία του PSI και τα ομόλογα ειδικού τύπου που δόθηκαν σε εργαζόμενους αντί αποζημίωσης απόλυσης και ειδικότερα αυτά που δόθηκαν σε εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος...
κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να εξαιρεθούν από τη διαδικασία οι εργαζόμενοι του ομίλου της πρώην ΟΑ. Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Λαφαζάνης προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, αναφέρει ότι «σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, εξετάζει να συμπεριλάβει στη διαδικασία του PSI (Private Sector Involvement) και τα ομόλογα ειδικού τύπου που δόθηκαν σε εργαζόμενους αντί αποζημίωσης απόλυσης σύμφωνα με το Ν.3871/2010 (άρθρο 49 παρ. 4).»

» Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά τους εργαζόμενους του ομίλου της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας (Ο.Α), τους οποίους αφού τους απέλυσαν, χωρίς άμεση καταβολή αποζημίωσης απόλυσης, τους έδωσαν αντ’αυτής, ειδικού τύπου ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.»

Ο κ. Λαφαζάνης ερωτά τους υπουργούς αν «σκοπεύουν να αποκλείσουν κάθε σκέψη για να εντάξουν στη διαδικασία του -έτσι κι αλλιώς απαράδεκτου- PSI, τα ομόλογα ειδικού τύπου, που δόθηκαν αντί αποζημίωσης απόλυσης στους εργαζόμενους του ομίλου της πρώην Ο.Α», επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης «θα ισοδυναμούσε με κάτι παραπάνω από ληστεία».

Newsroom ΔΟΛ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη