6 Νοε 2012

Ευεργετικά μέτρα για φοιτητές

O Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, χθες από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε τρία βασικά κοινωνικά μέτρα προκειμένου να ανακουφίσει τις ελληνικές οικογένειες που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση. Τρία μέτρα που αφορούν:

α) τη δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς να μετεγγραφούν σε άλλη πόλη, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν το κόστος των σπουδών τους. Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί από το β Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013, για να μη συμπέσει με την υλοποίηση του Σχεδίου Αθηνά.
β) την επαναφορά του δικαιώματος εξέτασης των επί πτυχίω φοιτητών σε μαθήματα διαφορετικού εξαμήνου, από αυτό στο οποίο βρίσκονται. Με άλλα λόγια επαναφέρει το θεσμό της «πτυχιακής εξεταστικής», όπως σε πολλά ιδρύματα ονομάζονταν, έδινε το δικαίωμα σε φοιτητές και σπουδαστές, που είχαν συμπληρώσει τα 4 ή 5 έτη σπουδών ανάλογα τη Σχολή, να εξετάζονται κατά την εξεταστική περίοδο σε όλα τα μαθήματα που χρωστούν, ανεξάρτητα αν αυτά ήταν χειμερινού ή εαρινού εξαμήνου.
γ) την αύξηση των επωφελουμένων φοιτητών στους οποίους παρέχεται δωρεάν στέγαση και σίτιση. Συγκεκριμένα από 57.000 ο αριθμός ανέβηκε σε 70.000, ένα επίτευγμα σημαντικό σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία.
Όπως δήλωσε ο Κ. Αρβανιτόπουλος «Γνωρίζουμε ότι δεν επιλύουμε στο σύνολό τους τα προβλήματα. Είναι όμως το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη χρονιά για τις ελληνικές οικογένειες που, πασχίζουν να συντηρήσουν δύο ή τρία σπίτια σε διαφορετικές πόλεις ή αναγκάζονται να αναμένουν 6 πολύτιμους μήνες από τη ζωή τους προκειμένου να εξεταστούν σε ένα μάθημα.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη